Ovidiu Mihăilă: „Aș înclina spre CSM București ca principală favorită la câștigarea titlului, își va dori să-și ia o revanșă după ultimii 2 ani”. Gloria Buzău s-a întărit, iar „granzii” au motive să se teamă

Gloria Buzău a devenit una dintre echipele puternice în handbalul feminin din România și își propune să continue ascensiunea în sezonul 2020-2021. Antrenorul Ovidiu Mihăilă a plecat la drum cu 22 de jucătoare și a anunțat că

 principalele obiective pentru viitorul an competițional sunt o nouă calificare în cupele europene plus accederea în grupele Europa League.

 

Ovidiu Mihăilă are un lot cu 22 de jucătoare la Gloria Buzău

Gloria Buzău a demarat pregătirile în sistem centralizat la Cheile Grădiștei cu multe emoții, după ce Elena Livrinikj a fost depistată pozitiv în urma unui test pentru Covid-19. Ulterior, handbalista a repetat testul, iar acesta a ieșit negativ. „A fost un șoc de moment, dar totul a trecut. Nu avea cum să fie ceva, din moment ce handbalista a stat 14 zile în izolare după ce a venit în țară. Apoi, în a 15-a zi a făcut din nou testul, a venit separat cu mașina. Nu se legau anumite lucruri, dar totul a trecut cu bine”, ne-a relatat antrenorul Ovidiu Mihăilă.

Dincolo de această problemă, Gloria a plecat la drum cu ambiții mari. Sunt specialiști care văd echipa din Buzău implicată în lupta pentru Top 3, după un loc 4 în 2020 în Liga Florilor și mai ales după modul cum a „jucat” pe piața transferurilor. Pentru noul an competițional, clubul a efectuat nu mai puțin de opt achiziții: Andjela Janjusevic (Siofok KC), Dijana Ujkic (Măgura Cisnădie), Bobana Klikovac (SCM Craiova), Elena Livrinikj (Rapid București), Marija Shteriova (Minaur Baia Mare), Oana Cîrstea (Minaur Baia Mare), Patricia Moraru („U” Cluj), Ada Moldovan (Măgura Cisnădie). Petra Blazek, Ines Khouildi, Denisa Șelever, Andreea Taivan și Oana Apetrei sunt jucătoarele care au plecat de la echipă după ultimul sezon.

Este clar că o să fim priviți cu alți ochi, prin ceea ce am realizat în ultimul sezon. Suntem o echipă care a crescut și ne-am mai liniștit puțin și în privința schimbărilor, după transferurile realizate. Valoarea echipei este superioară celei de anul trecut, dar eu cred că sunt multe alte echipe care emit pretenții la primele trei locuri”, a precizat Ovidiu Mihăilă.

 

Analizând echipele mai în profunzime, este evident că echipele CSM București și SCM Rm. Vâlcea stau mai bine la nivelul primului „7”, dar Gloria Buzău și Minaur Baia Mare au bănci de rezerve mai lungi, mai multe soluții la rotație, cu jucătoare cam de aceeași valoare pe toate posturile, iar acest lucru s-ar putea să le ajute într-un sezon de anduranță. „Am încercat să păstrăm o linie uitându-ne la ce fac și celelalte echipe de valoare. În afară de primele patru echipe din ultimul sezon, Dunărea Brăila mi se pare o formație bună, au făcut și achiziții valoroase. Măgura Cisnădie a schimbat aproape întreaga echipă. Gloria Bistrița a rămas aceeași echipă și au mai și adus trei jucătoare de mare valoare. Așa am încercat să menținem și noi o linie de echilibru cu celelalte adversare, după care vom vedea ce va face diferența în jocuri. Este adevărat, acum avem un lot competitiv. Eu am trăit niște experiențe neplăcute la masculin (n.r. a avut lot subțire din punct de vedere numeric), iar dacă vom intra și în grupele Europa League, un lot mai bine închegat ne va ajuta”, a comentat Ovidiu Mihăilă.

 

Gloria Buzău are 22 de jucătoare în lot, dar între timp a pierdut-o pentru următoarea perioadă pe Ana Maria Simion, care a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi. „Sunt persoane care spun că așteaptă să vadă cum gestionăm situația, dar din punctul meu de vedere este foarte simplu. Am discutat cu fetele și ele știu ce rol au în echipă. Trebuie să ținem cont și de criteriile impuse de Federația Română de Handbal cu jucătoare under 23 și under 21, nu știu câtă lume a urmărit și acest aspect. Noi ne-am gândit și la lucrul acesta, avem trei tinere de valoare, pe Raluca Petruș, Patricia Moraru și Claudia Condurache. Fiecare își are rolul ei, fiecare va avea șanse pentru că suntem angrenați pe trei fronturi, fie într-un meci, fie în celălalt”, a susținut antrenorul formației buzoiene.

 

SCM Buzău, cap de serie în turul 2 preliminar al Cupei EHL! 

Federația Europeană de Handbal a anunțat joi urnele valorice pentru tragerea la sorți a primelor tururi preliminare din Europe Handball League, fosta Cupă EHF. La prima participare în cupele europene, echipa buzoiană va cap de serie, având în vedere că România este pe locul 3 în Europa în Ranking la feminin.

Urna a doua valorică va completată cu alte șase echipe, câștigătoarele dublelor manșe din primul primul tur. Tragerea la sorți va avea loc marți, 28 iulie, de la ora 12.00 (ora României), la Viena.

 „Cred eu că toată treaba asta trebuie gestionată bine din punct de vedere emoțional. Aici consider că trebuie să lucrăm și de asta am considerat că avem nevoie de jucătoare mature, care au mai evoluat la acest nivel. Așa cum știe toată lumea, Gloria Buzău este pentru prima dată calificată în cupele europene. În spatele acestei echipe, primarul, autoritățile locale, conducerea clubului și-au făcut treaba din punct de vedere al managementului. Rămâne ca staff-ul tehnic și sportivele să gestionăm partea emoțională, astfel încât să intrăm cu încredere în competiție, să face lucruri frumoase pentru club, pentru oraș și pentru România”.

Obiectivul principal al echipei Gloria Buzău pentru Europa League este accederea în grupe, iar pentru Liga Florilor, o nouă calificare în cupele europene. În ultimele două sezone, clubul le-a încurcat atât pe CSM București, cât și pe SCM Rm. Vâlcea.

(Sursa: Marius Huţu -  prosport.ro / Foto: facebook – Gloria Buzau Handbal)

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

„Am semnat contractul pentru actualizarea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”,a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Cel puţin în mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a devenit obicei ca elevii cu nivel de „Excelenţă” să fie recompensaţi: pentru vitrina personală o Diplomă de Excelenţă, iar pentru a compensa o mică parte din cheltuielile în noul an şcolar, un premiu în bani.

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu:  „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată,  şi la Chiliile!”

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu: „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată, şi la Chiliile!”

Guvernul a alocat săptămâna trecută sumele necesare pentru acoperirea pagubelor provocate de inundațiile din prima parte a anului către comunele din județul Buzău.  Consiliul Județean Buzău a primit, de altfel, cea mai mare sumă de bani, alocată de Guvern în teritoriu.

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Județean va continua investițiile în infrastructura de sănătate. Președintele CJ Petre Emanoil Neagu a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce are ca prioritate zero asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru ca medicii să vină la Spitalul Județean Buzău

Consiliul Judeţean Buzău  şi-a dat acordul pentru A7

Consiliul Judeţean Buzău şi-a dat acordul pentru A7

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a semnat ertificatul de Urbanism pentru implementarea proiectului „A7” – tronsoanele Ploieşti-Buzău şi Buzău-Facşani.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Podul de la Vadu Paşii, un proiect cu final epic

Înainte să intre în atenţia politicienilor, proiectul pentru refacerea/consolidarea podului rutier de la Vadu Paşii nu era decât o simplă pretenţie a localnicilor de a se folosi, ca şi înaintaşii lor, de o cale de acces mai la îndemână, pentru a ajunge, în primul rând, la Oborul Buzău

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE