Victorie grea, dar meritată

Gloria a revenit, duminică seară, în Sala Sporturilor, după aproape o lună şi jumătate de pauză, răstimp în care echipa buzoiană a susţinut două partide în deplasare, la Râmnicu Vâlcea şi la Cisnădie, iar în altă rundă a stat. La reîntâlnirea cu publicul buzoian,

 elevele lui Romeo Ilie le-au avut ca adversare pe clujencele de la CSU, penultima clasată în Liga Florilor, formaţie ce luptă cu disperare să evite retrogradarea directă.

De aici şi determinarea cu care ardelencele au venit la Buzău, hotărâte să nu plece cu mâna goală. Iar abordarea oaspetelor, de genul “totul sau nimic”, s-a văzut din startul partidei, în care Gloria a fost vizibil derutată de jocul CSU. Se contura chiar şi o mare surpriză, vizitatoarele reuşind să se desprindă, în mai multe rânduri, şi la 4 goluri, ultima dată acest avantaj fiind consemnat în minutul 20, 11-7.

Din fericire, buzoiencele şi-au revenit la timp, iar ofensiva condusă de Cristina Nan şi Dziana Ilyna a produs efecte pe tabelă, unde Gloria a revenit spectaculos până la pauză, 15-14.

Clujencele n-au încetat să spere după pauză şi au ţinut în alertă echipa buzoiană, care a ştiut însă să gestioneze foarte bine atacurile CSU. A deţinut în permanenţă controlul, fără a se desprinde însă decisiv, sucient însă pentru o victorie care menţine Gloria pe locul 9, la numai 3 puncte de CSM Slatina, viitoarea adversară de duminica viitoare, ocupanta primei poziţii de baraj.

SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca 27-25 (15-14)

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Cristina Nan (9), Alina Ilie (5), Carmen Stoleru (3), Dziana Ilyina (3), Ana Maria Simion (3), Alexandra Subţirică, Diana Predoi, Marija Gedroit şi Laura Leahu.

(Andreea Stroe / opiniabuzau.ro)

 

Calificare în CUPĂ, după ce au trecut prin emoţiile aruncărilor de la 7m

După ce au fost serios şifonate vineri, la Cisnădie, în campionat, fetele de la SCM Gloria Buzău şi-au refăcut moralul în partida de Cupă. Meciul a fost unul al marilor ambiţii, mai ales că începuturile de repriză au aparţinut gazdelor, de fiecare dată. Şi dacă revenirea în joc a buzoiencelor, în min 17, după ce au remontat un handicap de 4 goluri, n-a surprins foarte tare, după pauză, evoluţia scorului fiind una a marilor emoţii.

Vreme de cinci minute, oltencele marchează 6 goluri consecutive şi părea că nimic n-a mai rămas din trupa antrenată de Romeo Ilie care speria campioana CSM Bucureşti, la ea acasă. Cu Gedroit şi A. Ilie, protagoniste, buzoiencele nu doar că egalează la 23 dar, pe final de meci, au şansa de a închide un meci care părea iremediabil pierdut. După ratări, în cascadă, la ambele porţi, Slatina anulează avantajul de două puncte al adversarelor şi trimite meciul în prelungiri şi la loviturile de departajare.

Gloria transformă tot, experimentata Clara Vădineanu ratează, iar bucuria nesfârşită trece toată în tabăra buzoiană.
CSM Slatina – SCM Gloria Buzău 28-28 (16-15), 33-32 după departajare.

Au transformat: A Ilie, Simion, Gedroit, D. Predoi,Tabarcea

SCM Gloria Buzău: Iordache, Mîrcă, Puşcaş – Gedroit (7), Ilie (6), Ilyina (6), Subţirică (2), Predoi (1), Nan (2), Khavronina (2), Simion (1), Banciu (1), Tabarcea, Mărginean (1), Leahu, Ciuplea. Antrenor: Romeo Ilie.

(Ionuţ Paraschiv).

 

În optimi, ghinion pentru buzoience

La sediul federaţiei de specialitate s-a făcut déjà tragerea la sorţi a optimilor de finală, fază în care elevele lui Romeo Ilie vor întâlni HC Zalău, singura confruntare între două echipe din primul eşalon, celelalte participante din “Liga Florilor” având adversare din liga secundă. Mai mult, partida se va desfăşura la Zalău, vineri, 15 martie, un lucru care nu este deloc pe placul grupării din Crâng având în vedere partidele care urmează a le disputa în campionat, mult mai importante decât cele din CUPĂ.

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

”Canalizarea

nu este tomberon”

Citeste aici...

 

Thumbnail Performanţele şcolare şi extraşcolare obţinute de-a lungul timpului au plasat Şcoala Generală Nr. 15...
Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE