(RE)DEBUT PESTE AŞTEPTĂRI

Startul anului 2019 a adus pentru elevele lui Dumitru Muşi două meciuri care se anunţau pe viaţă şi pe moarte. În numai patru zile, buzoiencele trebuiau să dea piept cu una dintre cele mai bune echipe din Europa, CSM Bucureşti, chiar pe terenul acesteia, apoi cu CSM Galaţi,
 o echipă pe care situaţia în clasament o determina să joace fiecare meci ca şi cum ar fi fost o finală. După acestă dublă confruntare, buzoiencele au ieşit mai mult decât onorabil şi au impresionat plăcut întreaga lume a handbalului, obţinând un frumos success contra Galaţiului, şi înregistrând un eşec nemeritat în fieful echipei campioane.
 
La Bucureşti, aproape de un miracol
Primul dintre cele două meciuri de foc s-a desfăşurat joi, la sala Rapid din Bucureşti. Considerând partida drept una total dezechilibrată, oficialii Federaţiei de Handbal au delegat la acest meci o brigadă fără experienţă, formată din arbitrele Agliceriu şi Turdean. Aflate la doar al doilea joc ca arbitre în liga naţională, fetele au scăpat jocul din mână şi au luat câteva decizii cel puţin discutabile pe final de joc, toate în favoarea campioanei. Poate că un egal sau un success al oaspetelor ar fi deranjat serios lucrurile şi sigur ar fi scos CSM-ul din lupta pentru titlu!
Dincolo de aceste aspecte, rămâne jocul foarte bun prestat de Alina Ilie, Ilyna şi celelalte jucătoare buzoiene.
Cu Alina Iordache în formă maximă, mult mai inspirată decât Grubisic sau Paula Ungureanu, jucătoarele Gloriei au evoluat dezinvolt şi fără complexe în faţa mult mai titratelor adversare. După un debut echilibrat, Alina Ilie şi Laura Leahu  duc scorul la 6-4 în favoarea Buzăului după 11 minute de joc, generând primele emoţii pentru echipa campioană. Mai mult, Ana-Maria Simion înscrie şi stabileşte pentru prima dată un ecart de trei goluri în favoarea oaspetelor, determinând pe antrenorul campioanei să soilicte un time-out. Pe final de repriză avem un forcing al gazdelor, cu Cvijc şi Lekic în prim-plan, iar scorul redevine egal, 10-10. La scorul de 11-12, Jovanka Radicevic de la CSM ratează o aruncare de la 7 metri, dar Omoregie şi Cvijc marchează pe final şi scorul la pauză este 13-12 pentru echipa bucureşteană.
Căderea fizică anticipată de majoritatea spectatorilor prezenţi nu se produce, astfel că buzoiencele rămân în joc. Gazdele amrchează rapid şi se desprind la două goluri, dar Ilyna, motorul formaţiei pregătite de Muşi, aduce egalitatea la 16 cu o execuţie frumoasă. “Tigroaicele” iau din nou două goluri avans, dar o torpilă marca Yulya Khavronina readuce egalitatea pe tabelă. Mai mult, portarul Alina Iordache , una dintre cele mai bune jucătoare ale meciului, vede bine poarta adversă goală şi marchează din propria poartă, spre uluirea totală a puţinilor fani CSM prezenţi la meci. Partida rămâne deschisă, Ilie, Khavronina şi Subţirică marchează gol după gol, iar oaspetele se distanţează pe tabelă.
Experimentata Iulia Curea este cea care ine echipa gazdă în joc, cu două frumoase goluri marcate  în poarta buzoiană.
Se ajunge în minutul 56, iar scorul pe tabelă este unul uluitor – 26 la 23 pentru echipa buzoiană! Toţi ochii sunt aţintiţi pe parchet sau pe televizoare, se primesc telefoiane d eîncurajare de la Vâlcea, principal beneficiară în urma unui pas greşit făcut de CSM Bucureşti. Minutul 59 aduce însă răsturnarea de situaţie – scorul este egal, Mădălina Predoi este bruscată de Cvijc la marginea semicercului advers, dar arbitrele nu văd faza şi nu intervin, în ciuda faptului că jucătoarea buzoiană avea buza spartă, în urma unei lovituri violente cu cotul primate din partea pivotului advers. Cu siguranţă dacă lucrurile se petreceau în semicercul buzoian, lucrurile ar fi fost toal altfel. Faza continuă, şi cu şase secunde înainte de final Omorogie marchează golul izbăvitor, care aduce victoria echipei din Bucureşti.   
Un eşec dramatic şi nemeritat al Gloriei, care a demonstrat multă ambiţie şi tărie de caracter.
A un moment dat, un hâtru din tribună a exclamat, în hazul tuturor: “Am venit să fac şi eu o poză cu vedetele astea de la CSM, dar la cum se joacă, cred că voi face cu buzoiencele “ . Mai mult, Oana Manea, câştigătoare a Ligii Campionilor cu CSM , recunoştea cu fair-play după meci  că “de când joc eu handbal, un asemenea bualn nu am avut “ .   Două argument în favoarea ideii că SCM Gloria Buzău nu doar că şi-a depăsit condiţia de nou-promovată joi la Bucureşti, dar a impresionat plăcut pe toată lumea. Și nu este deloc exagerat să considerăm că, deşi învinsă pe teren, echipa buzoiană a fost marea câştigătoare a serii. Și a câştigat un lucru foarte dificil d eobţinut –RESPECTUL întregii lumi a handbalului românesc!
 
CSM Bucureşti –SCM Gloria Buzău 27-26 (13-12)
CSM Bucureşti:Ungureanu, Grubisic, M. Ion, Lazovic (2), Lekic (7), Radicevic (6), Mehmedovic, Omorogie (6), Bazaliu, Cvijc (4), Jacobsen, Hagman, Curea (2), Udriştoiu, Manea,  Antrenor: Dragan Djukic
SCM Gloria Buzău:Iordache (1), Mîrcă, Tabarcea, Mărginean, Gedroit (3), Ilyna (4), Khavronina (3), Ilie (8), Simion (2), Leahu (3), Nan, Subţirică (2), Stoleru, M. Predoi, Banciu, Ciuplea  Antrenor:Dumitru Muşi
Arbitrii: M.Agliceriu(PH)/M.Turdean(MS) | Observator: V.Sighicea(VL)
 
Cu Galaţiul, victoria mult aşteptată!
La numai trei zile de la eşecul dramatic din Capitală, buzoiencele au primt vizita unei formaţii pe care situaţia din clasament o determina să facă meciul vieţii. Aproape 2000 de spectatori, atraşi şi de evoluţia superbă a Gloriei din urmă cu trei zile, au luat drumul Sălii Sporturilor din Buzău, umplând tribunele până aproape de refuz. Cu siguranţă, mii de alţi suporteri au privit meciul pe canalul naţional de televiziune, care a transmis în direct confruntarea de duminică.
Într-o atmosferă incendiară, creată de galeria buzoiană dotată cu trompete , tobe şi voci pregătite pentru scandări, jocul începe sub semnul echilibrului, oaspetele încep parcă o idée mai bine şi conduc de şapte ori, de fiecare dată la câte un gol. Se remarcă Elena Livrinikj, care de altfel avea să fie principala marcatoare a echipei moldave, cu opt reuşite. Dincolo, Ana-Maria Simion a transformat cu siguranţă toate aruncările de la 7m, ajungând şi eala şase reuşite din astfel de situaţii. Foarte inspirată extrema buzoiană, în condiţiile în care Alina Ilie, principal marcatoare de la astfel de aruncări, a ratat în debutul jocului. Un plus şi pentru poarta formaţiei Gloria, acolo unde  Ana Maria Mîrcă a completat-o bine pe Alina Iordache, permiţând oaspetelor să marcheze numai de 18 ori.
 Maria Gedroit marchează în minutul 22 şi aduce pentru prima dată echipa buzoiană în avantaj, cu scorul de 8-7.Este un avantaj pe care jucătoarele gazdă nu îl vor mai pierde până la finalul meciului. La pauză se intră cu un avantaj de două goluri pentru formaţia pregătittă de Muşi, scor 10-8. Repriza secundă debutează cu un forcing decisiv pentru Gloria – Khavronina, Mădălina Predoi şi Simion marchează fulgerător în numai patru minute, ducând scorul la un liniştitor 13-8. De partea cealaltă, Sheiko şi Livrinikj încearcă să ţină oaspetele în joc, dar nu reuşesc decât să limiteze proporţiile scorului. Ilyna, Khavronina, Simion, Mădălina Predoi sau Nan sunt irezistibile şi impecabile în faţa porţii adverse, cxonsfinţind un succes pe cât de meritat, pe atât de necesar.
Pe final, bucurie maximă pe teren, dar şi în tribune. Entuziasmate, jucătoarele buzoiene fac turul de onoare al sălii, îi felicită pe suporteri, ba chiar Simion şi Predoi sar şi cântă cu aceştia, spre bucuria general a tuturor. Au trecut cu bine un obstacol dificil, dar duminică la Brăila se anunţă încă şi mai greu. Căci puţine lucruri sunt mai periculoase decât o echipă rănită, cu mare foame de puncte. Până atunci, fetele Buzăului merită sincere felicitări pentru prestaţiile remarcabile avute cele două jocuri din debutul anului!
 
SCM Gloria Buzău –CSM Galaţi 23-18 (10-8)
SCM Gloria Buzău:Iordache (1), Mîrcă, D. Predoi, Mărginean, Gedroit (1), Ilyna (3), Khavronina (2), Ilie (3), Simion (6), Leahu (1), Nan (3), Subţirică, Stoleru (1), M. Predoi (2), Banciu, Ciuplea  Antrenor: Dumitru Muşi
CSM Galaţi:Şerban, Gogu, Caragea, Lavrinikj (8), Bokaric, Balaban (2), Clisu, Cioaric (2), Şelever, Stroia, Tănasă, Cîlici (1), Anghel, Conache (1), Marcu, Sheiko (4)  Antrenor: Valeriu Costea
Arbitrii: G.Badiu(CJ)/I.Barbu(CJ) | Observator: V.Dăncescu(B)
 
(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr.176/12.06.2019, Consiliul Judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 20.06.2019, ora  09:00. 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Citeşte aici...

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE