Moral refăcut: H.M. Buzău - CSU Târgovişte 40-18 (18-7)

Calculele hârtiei au fost respectate, iar Handbal Municipal a defilat duminică seară, pe teren propriu, împotriva uneia dintre cele mai modeste formaţii ale seriei, CSU Târgovişte, într-un meci contând pentru etapa 18, din sezonul regulat al Diviziei A.

Adversara de duminică s-a potrivit ca un pansament pe „rana” provocată de înfrângerea neaşteptată suferită în urmă cu o săptămână la Piatra Neamţ. An de an în subsolul clasamentului, CSU Târgovişte este una dintre echipele neputincioase ale ligii secunde. Oricât s-ar strădui, gruparea dâmboviţeană nu-şi poate depăşi statutul de parteneră de antrenament. Iar pentru Handbal Municipal, acest „meci-şcoală” s-a brodit ca o mănuşă, fiindcă numărul redus de jucătoare din lotul Buzăului reprezintă un impediment în efectuarea unei pregătiri tehnico-tactice corespunzătoare. Handbalistele noastre au profitat de această nouă oportunitate pentru a exersa diferite faze de joc, au înscris la foc automat, s-au şi distrat cu adversarele, iar dacă pe final nu ar fi intervenit relaxarea, care inevitabil a dus la o creştere a numărului de ratări, am fi asistat, probabil, la un scor astronomic. Evoluţie bună pentru cele 10 jucătoare din lotul H.M.-ului folosite de Romeo Ilie, cu menţiunea că Roxana Tabarcea - aflată încă sub tratament după accidentarea de la genunchi - a fost iarăşi menajată. Principala marcatoare a fost Cristina Clisu, cu 12 reuşite, urmată îndeaproape de Anca Ionescu - 10. De remarcat ar fi şi interevenţiile bune ale portarilor Cristina Oancea, în prima repriză, Denisa Matei, în partea a doua şi Alina Lupu, pe final. 

 

Peripeţii cu programarea

Oficialii echipei H.M. Buzău au întâmpinat mari dificultăţi în organizarea partidei cu CSU Târgovişte. Programată, iniţial, de Federaţia Română de Handbal pentru vineri, confruntarea din etapa a 18-a nu s-ar fi putut desfăşura în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, fiindcă aceasta urma să găzduiască Campionatul Naţional de Tenis de Masă. Rând pe rând, variantele de rezervă încercate de Ştefan Miloş şi Romeo Ilie au căzut: sala de la Rm. Sărat era, de asemenea, ocupată de o competiţie de box iar sala de la Monteoru are un sistem de iluminat necorespunzător.

S-a luat în calcul o ultimă variantă, aceea de a se juca în noua sală de la LPS. Dar şi aici au fost probleme. Administratorii sălii au solicitat o chirie de 450 de lei pe oră, adică 900 de lei pentru acest meci. Chiar şi aşa lucrurile păreau a se rezolva. Însă surpriză!  Conducerea liceului a declinat oferta pe motiv că prin programarea acestui meci vinerea se va perturba procesul de învăţământ.

 

Singura soluţie rămasă: mutarea partidei într-o altă zi, dar pentru asta era obligatoriu acordul adversarei. În cele din urmă, preşedintele lui CSU Târgovişte a cedat la rugăminţille conducerii buzoiene şi a acceptat reprogramarea partidei pentru duminică seară, în Polivalenta buzoiană. 

 

Pauză, apoi meci de foc

Pentru Handbal Municipal urmează o pauză competiţională de 3 săptămâni, Divizia A urmând a fi întreruptă pentru a face loc acţiunilor loturilor naţionale de senioare, tineret şi junioare. Un răgaz binevenit pentru buzoience înaintea unor etape de foc. La reluare, în decurs de o lună, H.M.-ul va înfrunta în deplasare primele două clasate: Rapid Bucureşti (26 martie) şi Dinamo Bucureşti (23 aprilie). Un alt meci important, intercalat între cele două „şocuri”, este cel de pe teren propriu, cu SCM Piteşti (9 aprilie). Cu 8 etape înainte de final, Handbal Municipal ocupă poziţia a treia, cu şanse foarte mari de a participa, pentru al 4-lea sezon consecutiv, la turneul de promovare în Liga Naţională. 

 

Sala „Romeo Iamandi” - Buzău. Arbitri: D.Basso şi F.Tofan din Galaţi. Intrarea liberă.

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Cristina Clisu 12g, Anca Ionescu 10g, Cristiana Ciuplea 5g, Maria Radu 4g, Mădălina Mureş 4g, Gabriela Moldoveanu 4g, Elena Casian 1g, Roxana Tabarcea.

Alte rezultate: Școala 181 Bucureşti - Rapid Bucureşti 25-37, Dinamo Bucureşti - Piatra Neamţ 41-22, SCM Piteşti - Știinţa Bacău 33-28, Știinţa Bucureşti - Neptun Constanţa 32-26, CSM 2 Bucureşti - CNOT Iaşi 31-28, Activ Plopeni - Spartac Bucureşti 29-23.

 

(Articol: Andrei ROŞU / Foto: Arena Buzoiană)

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE