PE MUCHIE DE CUŢIT: H.M. BUZĂU - NEPTUN CONSTANŢA 32-30 (17-16)

Meci antrenant şi deosebit de echilibrat găzduit duminică după-amiază de Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. În faţa unei asistenţe numeroase, Handbal Municipal a fost nevoită să se întrebuinţeze la maximum pentru a obţine

 a 7-a victorie consecutivă, în dauna Neptunului din Constanţa.

„Venim cu gândul la victorie”, avertizau, la unison, jucătoarele şi antrenorul formaţiei constănţene înaintea deplasării de la Buzău. Un optimism aparent exagerat venit din partea unei formaţii de mijlocul clasmentului, cu jucătoare tinere, aflate însă într-un real progres de la meci la meci, drept dovadă rezultatele bune din ultimele etape şi prestaţia demnă de toată lauda din partida de duminică. Nu a lipsit mult pentru ca avertismentul lansat în zilele premergătoare partidei de la Buzău să se adeverească, CSU Neptun oferind o replică foarte solidă pe tot parcursul celor 60 de minute. 

Startul partidei avea să confirme faptul că oaspetele au venit hotărâte să îşi vândă scump pielea. După 10 minute în care s-a mers cap la cap, constănţencele s-au desprins pentru prima dată la 3 „lungimi”, scor 7-10. Simţind deja pericolul, buzoiencele au replicat imediat prin 5 goluri consecutive, Elena Casian, în două rânduri, Roxana Tabarcea, Anca Ionescu şi Cristina Clisu întorcând scorul în favoarea gazdelor: 12-10. Apărarea mobilă şi agresivă a formaţiei de pe litoral nu a permis desprinderea H.M.-ului, echilibrul fiind restabilit până la pauză, Buzăul intrând la cabine cu avantaj minim graţie reuşitei din ultimele secunde a Ancăi Ionescu. 

Repriza secundă a început sub aceleaşi coordonate, cele două echipe părând a fi greu de departajat. Minutele se scurgeau iar oboseala începea să îşi spună cuvântul. Cu un lot mai numeros şi o medie de vârstă mai scăzută, Constanţa a reuşit să menţină un tempo ridicat de joc prin care a încercat să îşi „sufoce” adversarele. Gluma părea să se îngroaşe când oaspetele s-au desprins iarăşi la 3 goluri, de această dată cu doar 15 minute înainte de final. Dar elevele lui Romeo Ilie nu s-au lăsat mai prejos. Handbalistele cu experienţă au preluat frâiele şi treptat au pus stăpânire pe cursul jocului. Maria Radu, Cristiana Ciuplea, Anca Ionescu şi Cristina Clisu au punctat rând pe rând, iar Handbal Municipal a egalat la 26 în minutul 53. Cu publicul alături, buzoiencele au strâns rândurile şi în apărare şi după o nouă egalitate la 27, au declanşat sprintul final. Trei reuşite ale Mariei Radu şi un contraatac finalizat de Roxana Tabarcea au consfinţit soarta celor trei puncte, iar cireaşa de pe tort a fost pusă de golghetera noastră, Anca Ionescu, care a plasat mingea peste zidul constănţean direct în vinclul porţii pentru 32-30, declanşând bucuria obţinerii unei victorii muncite, al 14-lea success stagional şi un loc 3 consolidat cu 10 etape înaintea finalului. Pe H.M. Buzău o aşteaptă, însă, încă o deplasare lungă şi dificilă, duminica viitoare, la Piatra Neamţ.

FINAL DE CAPITOL PENTRU LAURA ZAFIRIADIS

Lotul H.M.-ului, extrem de redus numeric, a mai primit o lovitură. Meciul cu CSU Neptun Constanţa a fost ultimul în care extrema Laura Zafiriadis a îmbrăcat echipamentul Buzăului înainte de a lua o pauză pentru un eveniment fericit pe plan personal, urmând a deveni mamă în cursul acestui an. Chiar dacă nu a mai primit acceptul medicilor pentru a evolua, Laura a ţinut să le fie alături colegelor de pe bancă la partida de duminică, apoi şi-a luat la revedere şi printr-un mesaj postat pe un site de socializare: „Timp de doi ani şi două luni m-am simţit foarte bine la Buzău. Mulţumesc mult tuturor, colegelor, domnului antrenor, domnului preşedinte, suporterilor. Sunt puţin tristă că ne despărţim, dar în acelaşi timp sunt foarte fericită că voi deveni mămică. Baftă multă în campionat”, a transmis Laura la despărţirea oficială de Handbal Municipal. Îi urăm sarcină uşoară, multă sănătate, şi clipe de neuitat în sânul familiei!

Romeo Ilie (antrenor): „Aşa cum preconizam a fost un meci dificil, dar speram să ne impunem mai repede şi mai detaşat decât am făcut-o, pentru a evita emoţiile din final. Dar totul e bine când se termină cu bine. Am reuşit să întoarcem rezultatul, de la un deficit de 3-4 goluri şi victoria ne-a surâs într-un final. Constanţa e un adversar redutabil, cu jucătoare foarte bune şi foarte bine instruite. S-a văzut că ştiau când să ţină de minge şi când să accelereze. Au şi o apărare bună, agresivă. Am avut multe aruncări în bară, dar ştiţi cum e: câteodată ne surâde norocul, alteori mai avem şi ghinion, important este să ne jucăm şansa până la capăt, să nu cedăm, ceea ce s-a şi întâmplat astăzi. ”

Anca Ionescu (inter): „A fost un meci destul de greu. Adversarul a fost puţin mai puternic, dar ne-am dorit foarte mult victoria şi am câştigat pe final. Într-un fel poate a fost mai bine şi pentru spectatori pentru că a fost un meci trăit cu sufletul la gură. Le mulţumim că au venit în număr foarte mare şi îi aşteptăm şi la celelalte jocuri să fie alături de noi. Am crezut tot timpul că putem întoarce scorul pentru că mai era timp suficient iar noi de regulă am avut puterea să revenim din urmă. Au fost şi multe ratări, am avut şi ghinion dar este bine că am câştigat şi mergem la Piatra Neamţ încrezătoare”

Roxana Tabarcea (extremă): „A fost un meci mult mai greu decât cele de până acum. S-a văzut lucrul acesta în teren pentru ca ele au venit foarte motivate, cu gândul la victorie. Dar ne bucurăm totuşi că am reuşit să ne mobilizăm. În apărare am recuperat câteva mingi foarte importante şi în ultimele minute am întors jocul în favoarea noastră. Cele de la Constanţa sunt tinere, au alergat foarte mult şi ne-au pus probleme, dar ne-am impus deşi avem un lot subţire numeric. Sperăm în continuare la un parcurs cât mai bun în retur. Nu am mai jucat de ceva timp ca extremă stânga, s-a văzut că am făcut câteva greşeli, dar sper să mă reacomodez”

Sala „Romeo Iamandi”. Intrarea liberă. Arbitri: C.Murariu - M.Tabacariu (Neamţ)

H.M. Buzău: Cristina Oancea, Denisa Matei, Alina Lupu - Anca Ionescu 12g, Maria Radu 8g, Elena Casian 4g, Cristina Clisu 3g, Roxana Tabarcea 3g, Cristiana Ciuplea 1g, Mădălina Mureş 1g, Gabriela Moldoveanu, Laura Zafiriadis. 

Alte rezultate: Rapid Bucureşti - CSU Târgovişte 50-22, Dinamo Bucureşti - CNOT Iaşi 38-20, Școala 181 Bucureşti - HCF Piatra Neamţ 29-36, SCM Piteşti - Activ Plopeni 24-21, Știinţa Bucureşti - Spartac Bucureşti 34-23, CSM 2 Bucureşti - Știinţa Bacău 28-25.

(Sursa: www.hmbuzau.ro – Andrei Roşu)

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Sprintera buzoiană, Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţiile atletice internaţionale, în 2017,

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

AUTO TUning

Stiri auto 4Tuning

 

Thumbnail În perioada 26 – 30 septembrie, fotbaliştii  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au...
Thumbnail Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de...
Thumbnail Şeful secţiei de atletism din cadrul SCM Gloria Buzău şi totodată antrenor la Clubul Sportiv Şcolar,...
Thumbnail Agitaţie mare şi entuziasm pe măsură sâmbătă la Verneşti, în prejma terenului de fotbal. Motivul a fost...
Thumbnail Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit...

Local Breaking News

DJST Buzău: ANUNŢ DE PARTICIPARE în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ | Iată condiţiile de participare

Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Buzău organizează, în cadrul proiectului “Program naţional de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecţie a 25 de tineri,

Citește mai departe...

Primăria Buzău organizează campionat de table, şah şi rummy pentru pensionari

Primăria Buzău organizează special pentru pensionarii din judeţul Buzău între 25 şi 29 septembrie o competiţie la table, şah şi rummy.

Citește mai departe...

Publicitate

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
GLORIA, la a treia neprezentare
Vineri, 15 Septembrie 2017
Portivit sansanews.ro, marţi, la sediul lichidatorului judiciar EVA CONT SPRL, a avut loc al treilea termen al licitaţiei constând în bunurile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Cezar Ionescu şi Cristi Fliter, 18 partide, în Champions League
Vineri, 15 Septembrie 2017
Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi la nivel mondial de minifotbal, a fost organizată de Federaţia Europeană de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE