După ce s-au calificat la turneul final LPS-iştii lui Băducu se gândesc şi la o medalie!

Echipa de juniori I a Liceului cu Program Sportiv a obţinut calificarea la turneul final al Campionatului Naţional, în urma turneului semifinal care a avut loc la Turda, între 22-26 martie. O performanţă notabilă pentru handbalul juvenil buzoian, care revine după nouă ani un turneu final.

Vă reamintim că elevii profesorului Georgian Băducu, au debutat cu o victorie, 27-23, cu LPS Alba Iulia. În al doilea meci, LPS Buzău a trecut cu 32-25 de CSS Ploieşti. Meciul al treilea a adus o înfrângere clară în faţa celei mai bune echipe prezente în competiţia de la Turda, Ştiinţa Bacău, învingătoare cu scorul de 41-23. A urmat, apoi, o nouă victorie, 27-24, cu CSS Medgidia, pentru ca, în ultimul meci, buzoienii, calificaţi déjà la turneul final să fie din nou învinşi, 18-21, de CSS Baia Mare.

LPS Buzău a terminat grupa pe locul al doilea şi s-a calificat la turneul final împreună cu Ştiinţa Bacău, care a câştigat toate cele cinci meciuri jucate. 

Conferinţă de presă inedită

Evenimentul a fost marcat de către conducerea Liceului cu Program Sportiv Buzău printr-o conferinţă de presă, una inedită dacă ne raportăm la locaţia aleasă şi modul cum a fost organizată. Mai precis, directorul adjunct al liceului – professor Cristina Grosaru, antrenorul Georgian Băducu şi jucătorii Napoleon Enache, Robert Ţâru, Vlad Sandu, Cătălin Scarlat (component al Centrului Naţional de la Sighişoara), Adrian Spînu, Alexandru Andrei, Adrian Carpiuc, Cosmin Păpătoiu, Viorel Cîrstea, Leonard Stemate, Andrei Chircă, Răzvan Ichim, Vasile Stănică, Alexandru Dedu, Mădălin Lupşan, Ionuţ Muşat, au ţinut să ăşi facă cunoscută performanţa chiar de pe terenul de joc, în noua sală de sport.

“Este o performanţă pe care o aşteptăm de ceva vreme şi sper ca aceste lucruri execepţionale să se repete. Mai ales în condiţiile date, când avem o sală de sport modernă iar procesul de învăţământ este croit pe profilul acestui liceu. Îi felicit pe băieţi pentru performanţa obţinută şi am încredere în continuare în ei. În consecinţă sper şi cred în valoarea lor pentru a obţine şi la turneul final rezultate notabile şi de ce nu, chiar o medalie”, a precizat, Cristina Grosaru, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” Buzău.

Tot despre turneul final, a vorbit printer altele şi antrenorul Georgian Băducu:

“Sunt optimis, dar şi realist în acelaşi timp şi spun că şansele noastre sunt mici pentru a spera la o medalie, dar, cum se spune, ne vom lua de gât cu ei, în limita a cât putem. Pentru mine contează ca ei să dea totul şi indiferent de rezultat să iasă cu fruntea sus de pe teren. Vom întâlni adversari foarte puternici, cu o arie de selecţie mult mai mare, la nivel zonal sau naţional, faţă de noi care ne prezentăm cu un lot sută la sută, numai din buzoieni”.

La turneul final s-au calificat opt echipe, ocupantele primelor două locuri din cele patru grupe semifinale: Farul Constanţa, CSS Odorhei, Ştiinţa Bacău, LPS Buzău, Potaissa Turda, Viitorul Piteşti, CSM Bucureşti şi CSS 1 Constanţa. Federaţia Română de Handbal urmează să stabilească data exactă şi gazda turneului final al Campionatului Naţional de handbal juniori I.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE