„Cupa Prieteniei”, parteneriat educaţional organizat de profesorul Cristian Radu

Agitaţie mare şi entuziasm pe măsură sâmbătă la Verneşti, în prejma terenului de fotbal. Motivul a fost unul simplu- verneşteanul Cristian Radu, profesor de educaţie fizică şi sport, a organizat o frumoasă com­petiţie de fotbal şi cros rezervate ciclului gimnazial – „Cupa Prieteniei”.

Efectul a fost cel scontat. La finalul întrecerilor, participanţii au devenit prieteni, au socializat şi au plecat cu amintiri frumoase, sportul reuşind să le ofere o zi specială. Trebuie precizat din capul locului că această competiţie a îmbrăcat forma unui parteneriat educaţional cu acelaşi nume, iar printre parteneri amintim Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, Primăria comunei Verneşti, Liceul Tehnologic Verneşti,  precum şi cele patru unităţi şcolare participante la concursuri, respectiv Şcoala Gimnazială „Nicolae Jilinschi” Verneşti, Liceul Tehnologic „Sf. Mc.Sava” Berca, Şcoala Gimnazială „Vasile Aldea” Zoreşti şi Şcoala Gimnazială sat Cîndeşti, ultimele două fiind şi cele unde profesorul organizator susţine ore de curs.

O dată fiind stabilite detaliile organizatorice, a fost pusă la punct şi structura competiţiei. S-a început cu cele două meciuri de fotbal, care au stabilit totodată şi finalele. Între aceste meciuri, atenţia s-a mutat de pe terenul sintetic pe cel cu iarbă, unde elevii şi elevele claselor V-VI, dar şi elevele claselor VII-VIII au susţinut probele de cros. S-a revenit apoi la fotbal cu cele două finale, pentru ca finalul să aparţină tot crosului, respectiv probei de băieţi, clasele VII-VIII. După ce au sosit toţi participanţii, competiţiile puteau debuta sub cele mai bune auspicii.

Cîndeştiul, monopol la turneul de fotbal

Tragerea la sorţi a adus faţă în faţă în prima partidă echipele din Berca şi Cîndeşti, două echipe care s-au mai duelat la diverse turnee, de fiecare dată având câştig de cauză elevii lui Albert Neagu. Se părea că şi acum va fi la fel, mai ales că echipa din Berca a şi reuşit o deschidere rapidă de scor. Ceea ce a urmat însă a fost de domeniul incredibilului- cîndeştenii au speculat la maxim erorile adversarilor şi au marcat gol după gol, de patru ori până la pauză şi de trei ori după, fără a mai primi vreo „boabă”. A doua semifinală a fost încă şi mai disputată, zoreştenii fiind aproape de a produce o mare surpriză, dar fiind învinşi la limită. Echipa din Berca şi-a revenit în meciul pentru locurile 3-4, depăşind clar pe zoreşteni. Iar mult aşteptatul meci pentru supremaţie a fost la discreţia cândeştenilor, care s-au impus cu un categoric 5-2, deşi au început practic meciul de la 0-1.

Glumind puţin, antrenorul echipei chiar spunea că alor săi le trebuie un gol al adversarei pentru a le ieşi jocul propriu. Şi astfel portarii Octavian Sandu şi Alexandru Constantin, dar şi coechipierii lor Andrei Duţă, Alexandru Dobrin, Fabio Lăcătuş, Marian Dănuţ Băcanu, Mario Barbu şi Adrian Bîrlea au câştigat meritat prima ediţie a turneului de fotbal disputat pe „sinteticul” din Verneşti. Şi apropo de Adrian Bîrlea, căpitanul echipei de la Cîndeşti a tras pur şi simplu echipa după el, marcând nu mai puţin de opt goluri, fiind secondat cu brio de Mario Barbu, cu trei reuşite. Fabio Lăcătuş a marcat şi el o dată pentru campionii primei ediţii a turneului.

Clasament: 1. Şc. Gimn. sat Cîndeşti (Prof. Radu Cristian); 2. Şc. Gimn. „N. Jilinschi” (Prof. Ovidiu Nicolae); 3. Lic. Tehnologic „Sf. Mc.Sava” Berca (Prof. Albert Neagu); 4. Şc. Gimn. “V. Aldea” Zoreşti (Prof. Radu Cristian).

 

La cros a câştigat... toată lumea!

Competiţia de cros a fost divizată în patru secţiuni şi anume cros cls. V-VI (fete), cros cls. V-VI (băieţi),  cros cls. VII-VIII (fete) şi cros cls. V-VI (băieţi). Proba de debut a fost rezervată fetelor de la clasele V-VI, acolo unde s-au înscris şi au terminat cursa 11 alergătoare, în vreme ce la proba masculină s-au înscris 16 alergători. Doar trei fete au optat să alerge în proba de cros clasele VII-VIII, în vreme ce la băieţi au alergat 13 concurenţi. Din nou surpriză plăcută delegaţia foarte numeroasă de la Cîndeşti, care au obţinut şi cîteva rezultate notabile. La final, ierarhiile au arătat în felul următor:

Clasele V-VI fete – 1. Şerbănescu Miruna (Berca), 2. Staicu Iuliana (Verneşti), 3. Burcan Andreea (Zoreşti). Poziţiile următoare au revenit în totalitate fetelor de la Cîndeşti: Negoiţă Ana-Maria, Moldovan Larisa, Dragomir Mădălina, Zahanagiu Cătălina,  Ion Alexandra, Neagu Adriana, Anghel Ana-Maria şi Cîrc Denisa. Victorie cât se poate de meritată a Mirunei Şerbănescu, eleva profesoarei Mădălina Neagu de la Berca fiind o prezenţă constantă la competiţiile de atletism la acest nivel.

Clasele V-VI băieţi – 1. Purice Andrei (Berca), 2. Barbu Emanuel (Cîndeşti), 3. Petcu Mihai (Zoreşti). Au urmat: Niţă Alin (Verneşti), Dobrică Darius (Cîndeşti), Vlăgea Valentin, Toma Cristi, Cătuneanu Rareş, Călin Vasile (toţi de la Cîndeşti), Ţuţuianu Mircea (Verneşti), Manolache Laurenţiu, Androne Leonard (ambii Cîndeşti), Ştefu Adrian, Matei Raul (ambii Verneşti), Micu Ionuţ, Papan Andrei (ambii Cîndeşti).

Clasele VII-VIII fete - 1.Ioniţă Bianca (Zoreşti), 2. Conăcel Gina Gabriella (Cîndeşti), 3. Bălălău Mihaela (Zoreşti).

Clasele VII-VIII băieţi – 1. Dumitrache Adrian (Cîndeşti), 2. Grigore Marius (Verneşti), 3. Constantin Alexandru, Lăcătuş Fabio (ambii Cîndeşti), Opriş Aurel (Berca), Băcanu Marian Daniel (Cîndeşti), Dascălu Andrei, Coman Eusebiu (ambii Berca), Manolache Andrei, Sipică Claudiu (ambii Cîndeşti), Lixandru Ionuţ, Gribincea Alexandru (ambii Verneşti), Manolache Roberto (Cîndeşti).        

 O frumoasă iniţiativă, mate­rializată la superlativ. Sincere felicitări profesorilor îndrumători Radu Cristian (Cîndeşti, Zoreşti), Ovidiu Nicolae (Verneşti), Mădălina Neagu (Berca-cros) şi Albert Neagu (Berca-fotbal). Un proiect deosebit, care cu siguranţă va continua şi pe viitor. Nu trebuie omisă nici contribuţia şi implicarea autorităţilor locale, prezente inclusiv la decernarea binemeritatelor cupe, diplome şi medalii. Felicitări tuturor!

(4Florian NECULAI)

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE