Grebănu a răpus Vulturul din Topliceni

Victoria Grebănu  a învins la Topliceni Vulturul din localitate, scor 4-1, şi şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea din turul campionatului. Partida, care a contat pentru etapa a XV-a, a Ligii a VI-a, a fost una plăcută per ansamblu, dar presărată cu unele stângăcii în ceea ce priveşte

 execuţiile tehnice, specifice de altfel ultimului eşalon fotbalistic.

Scorul înregistrat la finalul celor 90 de minute a fost prea dur raportat la ceea ce s-a jucat în teren. Pe de o parte, gazdele au controlat partida şi şi-au trecut în cont câteva ocazii importante de a marca, dar au făcut-o doar o singură dată, iar de cealaltă parte, oaspeţii au demonstrat mult pragmatism, fructificând majoritatea oportunităţilor de a „rupe” plasa porţii adverse.

Zece minute a ţinut perioada de tatonare. „Vulturii” au prima ocazie în minutul 10, când Niţă execută o lovitură liberă de la 25 de metri, portarul din grebănu respinge în faţă, însă Uţă reia din poziţie ideală peste. La cealaltă poartă, Robe îl serveşte printre pe Lucianu, care din cădere bagă şpiţul, dar balonul se scurge pe lângă butul din dreapta lui Lăutaru.

În minutul 18 „tabela” avea să se schimbe pentru prima dată. Acelaşi Robe şutează puternic de la distanţă, Lăutaru respinge în faţă, balonul se opreşte însă în balta din faţa porţii de unde este reluat în plasă de către Dascălu. Un sfert de oră mai târziu gazdele au şansa egalării. Niţă prinde o „torpilă” de la 35 de metri, şi chiar dacă goalkeeperul oaspeţilor este bătut, balonul loveşte bara după care este respinsă de Constantin.

Un minut mai târziu, Robe face legea pe partea dreaptă, driblează trei advesari şi înscrie ca la antrenament pe lângă Lăutaru, pentru 2-0.

Până la pauză am mai consemnat doar lovitura de cap a lui Elfian din şase metri, dar pe direcţia portarului (min. 36) şi reluarea greşită din poziţie excelentă a lui Uţă (min. 43).

Speranţele renasc în tabăra gazdelor la cinci minute de la reluare, când balonul şutat de la peste 30 de metri de Niţă, i-a pământul şi îl păcăleşte pe Mocanu, scorul devenind astfel 1-2. Curios, tot oaspeţii sunt periculoşi, Nedelcu şi Robe irosind ocazii importante de a marca. Acestea au prefaţat golul de 3-1, marcat de Nedelcu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Cel mai bun „vultur” – Niţă, încearcă să dreagă busuiocul, însă are şi ghinion, „trasoarele” acestuia de la distanţă făcând ca transversala porţii adverse să se mişte chiar şi acum. Nu mai punem la socoteală că la una dintre acestea D. Gheoghe a reluat cu poarta goală peste din 6-7 metri. La una se ratează iar la cealaltă se marchează. Şerbăniţă dă o pasă pe care şi Sânmărtean ar fi fost invidios, direct în piciorul lui Constantin, care îl execută cu sânge rece pe Lăutaru şi stabileşte scorul final.

Vulturul Topliceni – Victoria Grebănu 1-4 (0-2)

Au marcat: Niţă 50 / Dascălu 18; Robe 34; Nedelcu 73; Constantin 83

Vulturul Topliceni: Lăutaru – Bîrsan, Gheorghe, Uţă, Negoiţă, Şerbăniţă, Niţă, Banu, Panţuru, Brancovici, Elfian. Rezerve: Pîcleanu, Neacşu, Andrei, Apostol, Corcoz.

Victoria Grebănu: Mocanu – Dascălu, Constantin, Surdu, Robe, Nedelcu, Cerbu, Cărămidă, Lucianu, Riyea, Pelin. Reyerve: Baboi, Marica, Clinciu, Bălănoiu.

Arbitri: Viorel Stancu – Daniel Bogza şi Nicuşor Frone

 

La juniori stau mai bine

Dacă la seniori lucrurile par a fi lipsite de interes nu acelaşi lucru putem afirma despre echipa de juniori a „vulturilor” din Topliceni. La fel ca şi în campionatul trecut Vulturul Topliceni se află în luptă directă cu AS Balta Albă. Sezonul trecut Vulturul Topliceni a câştigat campionatul în faţa celor de la Balta Albă, criteriul de departajare fiind cel al meciurilor directe, ambele formaţii terminând la egalitate de puncte. Acest aspect a determinat AJF-ul să premieze cele două combatante, cu câte două mingii şi câte un rând de echipament. Nu ne-ar mira dacă şi la finalul acestui sezon istoria s-ar repeta. Lucrurile stau însă puţin diferit, cel puţin până în acest moment. „Vulturii”, chiar dacă vor evolua în deplasare la Balta Albă în acest retur, au prima şansă la câştigarea campionatului datorită avansului de cinci puncte faţă de echipa primarului Georgian Calotă.

Dar să lăsăm lucrurile să se consume şi abia după aceea să tragem concluzii.

În altă ordine de idei, Vuturul Topliceni a învins în etapa de duminică Victoria Grebănu, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Asănache şi Stoica.

Tot la acest joc să menţionăm debutul tânărului Cristian Andrei în meseria de arbitru asistent. Începutul a fost mai greu însă timpul şi munca le rezolvă pe toate.

Vulturul Topliceni: G. Elfan – Iancu, Puiu, Ştefan, Onel, Ciopei, Ion, Andrei, Drăghici, Asămache, Stoica, Banu, Panait. Antrenor: Costel Banu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE