Clondiru pierde din energie, dar rămâne cu gândul la promovare

Un duel ce părea disproporţionat în întâlnirea de la Clondiru, lider detaşat al seriei şi echipa clasată pe locul VI, din Glodeanu Siliştea. Gazdele, conduse de binecunoscutul delegat Ionel Oprina şi antrenorul Gigel Butoi sunt la un pas de promovare.
 Trupa beneficiază de un tânăr portar din Mărăcineni, Stoica, extrem de inspirat în intervenţiile sale, de tânărul Iacov din Costeşti, de aripa din Movila Banului cu renumiţii M. Sandu “Emil” şi jandarmul L. Negoiţă (grataragiul nr. 1), precum şi localnicii dintre care-l amintim pe Pamfil, un negustor priceput. Au strâns punct cu punct şi conduc detaşat seria.
La meci, m-am întâlnit cu viceprimarul Eugen Simion şi cu contabilul primăriei, Costică Stoica, mari amatori de sport. Din păcate, discuţia cu vicperimarul mi-a dezvăluit faptul că echipa nu are bani pentru promovare (le-ar mai trebui un vestiar pentru oaspeţi, doar) căci Primăria vrea să facă din nou echipă la Ulmeni. Rugămintea noastră umilă către primarul Valeru Armenau, către secretarul clondirean din Primăria Ulmeni, D. Olteanu, este de a rezolva problema vestiarului oaspeţilor. Ar fi mare păcat să se piardă tradiţia fotbalului pe meleagurile clondirene. Îmi aduc aminte cum în trecut, pe “poiana” din Clondiru băteau mingea cât era ziua de lungă Sergiou Neculai, Luca, Irinel Muşătescu, Dumitru Ion Dincă, vărul meu Gicu Chircu, Scarlat, Cobiţă, Sârbu şi mulţi alţii, astăzi cei mai mulţi fiind oameni cu stare la casele lor.
Trupa din Glodeanu Siliştea, sprijinită de primarul Popescu îi are drept vârf de lance pe Anton Radu şi Vasile Dumitru, cei cuprinde în echipă pe fraţii Ion (Robert, Lucian şi Cătălin) printre alţii. O echipă  ambiţioasă, ce merită tot respectul.
Ambele echipe au vizat victoria, care le-a scăpat pe rând, printre degete. Jucătorul meciului a fost cu siguranţă portarul gazdelor, Stoica, de fel din Mărăcineni, un adevărat argint viu în echipa lui Ionel Oprina şi Gigel Butoi. Trei minute i-au lipsit iau lipsit să fie invincibil, într-un joc în care a fost pur şi simplu bombardat de jucătorii oaspeţi. Gazdele pot invoca în favoarea lor cele trei şuturi în bara oaspeţilor, dar aşa-i în fotba, ca şi-n viaţă.
În deschidere, notăm ratarea lui Iacov „Reghi”, cel care trage în portarul Lucian Ion. Oaspeţii ripostează, dar Marius Dinu nu-l poate învinge pe portarul Stoica dintr-o poziţie extrem de favorabilă. Emil Stan execută rapid de la centrul terenului o lovitură liberă exact unde se îmbină bările. Alexandrescu ratează apoi două ocazii mari. Tănase dă „urechi” la doi jucători gazdă, pas la Petrache, care la rândul său îi pune balonul lui Marius  Dinu care se împiedică în balon. Stan este faultat în preajma careului, lovitura liberă este executată în interiorul bării transversale. În minutul 40, Corbu înscrie după ce driblează cu pricepere un apărător oaspete.
Până la finalul reprizei, Zaman îşi încearcă şi el norocul dintr-o lovitură liberă, dar balonul se duce în bara laterală a lui L. Ion. Prima repriză se încheie doar cu 1-0, având în vedere cele trei şuturi în bară ale gazdelor.
Repriza secundă a aparţinut în întregime oaspeţilor, care l-au întrebuinţat serios pe portarul gazdelor, Stoica. Notăm ratările lui Lupu (singur cu portarul). Petrache nu-l învinge cu două şuturi pe portarul gazdelor. Acelaşi Lupu trimite cu capul, dar puţin pe lângă bară. I. Tănase ratează şi el. Oaspeţii atacă, asistentul Rânceanu nu sesizează că doi atacanţi erau în ofsaid. Noroc că arbitrul Fliter a fost pe fază, fluierând ofsaidul.
Lupu îl lansează pe Tănase, care trimite în cros, dar pe lângă bară. Acelaşi Tănase driblează şi portarul, dar în lateral, acesta revine şi respinge mingea. Lupu ratează iar, exasperându-i pe coechipierii şi conducătorii săi. Mai erau 3-4 minute până la terminarea jocului, Petrache este faultat în preajma careului, lovitura liberă fiind executată cu măiestrie de Tănase şi 1-1 pe tabela de marcaj. În final, Pamfil Ciocan a pregătit o pastramă de oaie, grataragiu de excepţie fiind Negoiţă. Au fost invitaţi şi oaspeţii la masă, precum şi asistenta medicală Geanina Aldea. S-a trăit ca-n comunism, grăia un bătrân al locului.
Arbitrajul asigurat de Cristi Fliter a fost fără probleme. Să o ţină tot aşa.
 
Energia Clondiru – A.S. Glodeanu Siliştea 1-1 (1-0)
Au marcat:Corbu (min. 40), respectiv I. Tănase (min. 87)
 
Energia Clondiru:Stoica, Teodorescu, Negoiţă, Tudorache, Cimpoieru, Corbu, Zaman, M. Stan, Frunză, Alexandrescu, Iacov. A mai jucat: Ghe. Petre. Antrenor: Gigel Butoi. Delegat: Ionel Oprina. Asistent medical: Geanina Elena Aldea.
 
A.S. Glodeanu Siliştea:L. Ion, Alexandru, Petrache, Robert Ion, Dinu, Cătălin Ion, Gelu Nistor, Bogdan Nistor, Tănase, Draghie, Lupu. A mai jucat: Petrache. Antrenor: Dumitru Vasile. Delegat: Anton Radu.
 
Avertismente:Alexandrescu, Cimpoieru, respectiv Lucian Ion şi Gelu Nistor
Au arbitrat:Cristi Fliter, Daniel Rănceanu, Daniel Bogza. Rezervă: Alexandru Enciu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE