VIITORUL SUNĂ BINE PENTRU VALEA RÂMNICULUI

Un meci care la prima vedere nu prevedea vreo mare luptă, căci liderul, echipa din Valea Râmnicului, întâlnea echipa de pe locul VI, trupa lui V. Ghilia, care nu prea mai are perspective de vreo performanţă. Dar spre meritul lor, oaspeţii au venit montaţi de parcă s-ar fi jucat vreo finală la vreo mare competiţie.
Căci terenul din Rubla a găzduit cu ani înainte un meci din Cupa României între Steaua şi F.C.M. Rubla, scor 3-1, moment imortalizat pe o tăbliţă din faţa gheretei metalice ce ţinea loc de vestiar.
Juniorii au avut un joc deosebit, după confrunt nicio echipă n-a avut deficienţe. Oaspeţii, însoţiţi de primarul Calotă, au câştigat meritat cu 5-2. De menţionat că portarul Ionuţ Manea a apărat un 11 metri tras de omologul său Paul Roşca, portarul oaspeţilor. Pentru echipa oaspete condusă de Dorin Dumitru au punctat Cocoş, Mărculescu, Necula, Feraru, Bădia, iar pentru echipa gazdă, condusă în teren de «Terente» Viorel Tănase a marcat Iancu şi A. Costianu
După joc, primarul Calotă a plecat cu echipa de juniori acasă, nevrând să asiste la jocul condus de pe margine de extrem de virulentul Valerică Ghilic, fost coleg al lui Fliter în tinereţe la o echipă din Făurei. Gazdele i-au acuzat pe oaspeţi pentru primirea “prietenească” din jocul tur, dar pe teren au jucat în condiţii normale. Un teren greu, tuşat cu rumeguş, cu apă mai deloc, nici măcar pentru arbitri. Înainte de începerea meciului, l-am remarcat pe jucătorul gazdă Valentin Răduţă ce purta un tricou ce avea inscripţionat textul “Instructor de sex. Prima lecţie gratis ». Oare aşa o fi ?  Nu ştim nimic despre pasiunile sale extrasportive, dar merită reţinut faptul. În joc a fost cam nervos, fiind băgat în seamă şi cu o «lămâie» de arbitru Cristi Fliter.
La acest meci a asistat şi primarul din Valea Râmnicului, Marian Galbenu, cel care a instituit un regim de fair-play cât i-a permis funcţia. Un joc în care poate dacă Pioară nu şi-ar fi adus aminte de vocabularul său «buruienos » poate am fi comentat altfel. Dar când nervii te lasă aşa repede, n-ai nicio scuză. La gazde l-am remarcat pe fostul component al echipei din Lanurile, Marius Şoaită, extrem de util echipei, autor al golului victoriei echipei sale. Apărare mai slabă la gazde, însă unde doar pe Drăgan şi M. Costianu i-am văzut în joc. I-am mai remarcat pe Enache şi uneori pe V. Răduţă. La oaspeţi, cu o apărare condusă de L. Ghilic şi G. Corcodel, l-am remarcat pe Ionuţ Gărban, poate cel mai bun de pe teren.
Partida a început în nota de dominare a gazdelor, M. Costianu executând pe lângă bară o lovitură liberă. M. Drăgan îşi încearcă şi el şansa, dar portarul B. Taifas, printr-o robinsonadă respinge în corner. Este eliminat apoi Pioară, cam devreme, dar pe merit. Păcat, căci din câte îl ştim, ar fi fost un jucător de top al oaspeţilor. Gazdele prind curaj şi domină şi mai presat, iar în minutul 7, Mihai Costianu dejoacă o poziţie de ofsaid şi scapă în ritm alert pe dreapta, şut puternic, portarul B. Taifas atinge balonul, care se opreşte în plasă. Era 1-0 pentru gazde şi totul părea normal. Răduţă centrează perfect după o cursă excelentă, dar nimeni în faţa porţii. Probabil că pe jucătorii-gazdă i-a cuprins instinctul de conservare al rezultatului. Cam devreme însă, oaspeţii mai cred în şansa lor. În ultimul minut al primei reprize un atacant al oaspeţilor este faultat imprudent de Sârbu în careu, iar arbitrul Fliter, pe fază, nu ezită, arătând punctul cu var (rumeguş de fapt). Penalty-ul este executat perfect de Cătălin Negoiţă şi se intră la pauză cu scorul de 1-1.
Începe repriza secundă, dar după o combinaţie perfectă a gazdelor, G. Ilie şutează în “bălării”, după cum se spune pe maidan. La poarta cealaltă, Corcodel, după trei driblinguri reuşite, şutează peste bara porţii apărată de Cimpoiaş. Gazdele mai au o ocazie bună de a prelua conducerea, dar G. Ilie, Sârbu şi Adrian Costianu nu găsesc drumul spre poarta masivului B. Taifas. Tot Adrian Costianu şutează apoi pe lângă vinclul porţii adverse. Şoaită execută perfect o lovitură liberă, dar în faţa porţii nu-i niciun coechipier demarcat. Pe contratac, Cimpoiaş iese la 35 de metri din poartă spre a opri o situaţie clară de gol a oaspeţilor.
Oaspeţii continuă atacurile, C. Taifas centrează, Răileanu este în duel cu portarul Cimpoiaş şi ratează. Pe contratac, Şoaită vine inspirat la întâlnirea cu balonul şi-l execută ca la carte pe nervosul B. Taifas. Era minutul 78 şi gazdele îşi văd visul realizat. Dar oaspeţii nu se dau bătuţi, iar după o fază încurcată, C. Taifas ratează dintr-o poziţie favorabilă. Corcodel execută o lovitură liberă şi acelaşi C. Taifas ratează inexplicabil cu poarta goală.
La poarta cealaltă, G. Ilie pierde o ocazie, căci Corcodel îi “fură şunca din fasole”. Şoaită driblează şi şutează la poartă, dar B. Taifas este pe fază şi respinge balonul. Tot Şoaită îi pune un pas supus lui Dinică, dar acesta şutează mult peste bară.
Gărban centrează apoi şi portarul gazdelor, Cimpoiaş, le dă emoţii spectatorilor, dar şi coechipierilr, prinzând însă în doi timpi o minge uşoară. Spre finalul partidei, G. Ilie se dă lovit, intervine brutal portarul oaspeţilor, în teren intră şi un spectator nechemat de nimeni. Este oprit la timp de oamenii de ordine să nu facă vreo neghiobie şi este trimis în tribune.
Un meci disputat dinamic, în care oaspeţii s-au impus la impresia artistică, dar fără realizări pe tabela de marcaj. Remarcaţii noştri: Şoaită, Răduţă (atenţie, fetelor, la reclama sa, mai ales că prima lecţie este gratis), Drăgan, respectiv Gărban şi L. Ghilic. Excelent arbitrajul lui Cristi Fliter, din păcate nu acelaşi lucru putem spune despre neexperimentaţii săi colegi.
Viitorul Valea Râmnicului – A.S. Balta Albă 2-1 (1-1)
Au marcat: M. Costianu (min. 37) şi M. Şoaită (min. 78), respectiv C. Negoiţă (min. 45 din 11 m).
Viitorul Valea Râmnicului: C. Cimpoiaş, M. Drăgan, C. Voicu, M. Şoaită, M. Costianu, G. Ilie, V. Răduţă, V. Sârbu, M. Enache, F. Ştefan, A. Costianu. A mai jucat: V. Dinică. Antrenori : M. Galbenu şi N. Micu. Delegat: D. Mircea.
A.S. Balta Albă: B. Taifas, C. Taifas, I. Gărban, G. Corcodel, L. Ghilic, M. Damian, C. Negoiţă, A. Borcăiaş, I. Stanciu, C. Chiriţă, A. Pioară. A mai jucat: B. Răileanu. Antrenori: V. Ghilic şi A. Lupu. Delegat: D. Bădica.
Arbitri: Cristi Fliter, Ştefănescu Iulian, Alexandru Naum.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE