Clondiru, de neoprit!

Stadionul din Padina a fost luat cu asalt duminică, atunci când echipa lui Grigore Ileana şi Aurel Condruţ, A.S. Padina, a întâlnit trupa lui Ionel Oprina şi Gigel Butoi din Clondiru. Oaspeţii sunt cunoscuţi ca specialişti ai returilor de campionate, când reuşesc rezultate mult peste normal.

 La juniori, după un joc viu disputat, oaspeţii au învins cu 3-2, golurile fiind marcate de Ionuţ Comşa şi Alin Comşa, respectiv Ghe. Teodorescu, Gigel Ghiţă şi Mihai Dinu. Aşadar, interes maxim între ocupantele locului 2 (A.S Padina) şi locului 3 (Clondiru), e drept prima cu un joc în plus. Ambele combatante îi condamnau pe liderii de la Măteşti, cei ce au obţinut multe puncte după contestaţii. Nu putem uita faptul că deplasarea oaspeţilor s-a făcut cu un singur microbuz, unde au fost înghesuiţi, precum sardelele, aproape 30 de juniori şi seniori. Jocul, în general a fost dominat de oaspeţi care au avut o linie de mijloc net superioară celei impuse de gazde. Căci Emil Stan, Frunză, Alexandrescu, Zaman au fost şi ca tehnică mai buni decât gazdele, unde s-a remarcat doar Iancu Găzdaru, extrem de tehnic şi eficient. La gazde, n-aveam cum să nu-l remarcăm pe « tânărul » V. Hermeneanu, născut în 1969, cel ce ne-a adus minte de Rugiubei, fostul portar al celor de la Metalurgica. De remarcat că « juniorul » Hermeneanu a fost la viaţa sa întâi « moţ », un atacant percutant, care chiar şi după cununia sa civilă a plecat la Căldărăşti, marcând două goluri. Şi-a demonstrat şi clasa în meciul cu Clondiru, mai ales la faza când Băcanu, scăpat singur, nu l-a putut învinge, Hermeneanu lăsând intenţionat un colţ liber, plonjând apoi la sigur acolo unde şi trăsese fostul jucător de la Ulmeni. A mai făcut şi nişte glume, luând în mână ţărână şi simulând c-o aruncă pe un adversar. Una peste alta, o pată de culoare acest Hermeneanu.

Partida începe rapid când în minutul 11, Frunză îşi faultează adversarul în suprafaţa de pedeapsă, iar arbitrul Petroiu, pe fază, acordă penalty. Execută cu siguranţă Găzdaru, care nu i-a dat nicio şansă lui Neguţ şi scorul devine 1-0.

Doar peste 5 minute, Stau execută de pe dreapta scurt până la Alexandrescu un corner, centrare pe jos, bâlbâială în careul gazdelor, cu Tuţică în frunte (a fost încălţat cu ghete mult prea mari pentru el), iar Frunză îşi scoate greşeala, venind lansat şi executându-l cu sânge rece pe Hermeneanu pentru 1-1. Deşi aveau vântul împotrivă, oaspeţii domină, Alexandrescu execută periculos o lovitură liberă, dar în plasa laterală. Oaspeţii marchează apoi prin Zaman, dar arbitrul Petroiu îl vede pe Fl. Furtună cum îl basculează pe “tânărul” Hermeneanu şi anulează golul. Un mucalit din tribună comenta în stilul său caracteristic: “Hai, domnule, n-am voie şi eu să mă exprim, căci doar sunt plătitor de impozite în ţara asta!”. Un om dosebit, care prin anii 70’ a fost junior la Dinamo Bucureşti. Un bun cunoscător al fenomenului de altfel. Spre finalul reprizei, gazdele beneficiază de o lovitură liberă, executată cu dibăcie de Găzdaru, dar Neguţ este la un pas şi respinge în corner.

Începe cel de-al doilea mitan cu avantajul vântului de partea oaspeţilor, când Zaman execută perfect o lovitură liberă, dar Furtună, care înscrisese un gol, fusese în ofsaid semnalizat de asistentul de pe partea sa.

Tuţică comite un fault apoi în minutul 53, la colţul din dreapta al careului de 16 metri, Zaman execută excelent lovitura şi nu mai greşeşte, aducându-şi echipa în avantaj. Scorul devine 1-2. În minutul 57, Emil Stan execută de pe stânga cu dibăcie un corner, iar Toacă, venit în atac, înscrie cu capul la colţul lung, oaspeţii conducând lejer cu 3-1.

Jocul este dominat de oaspeţi, mai ales că intră în echipă şi Pamfil Ciocan, liderul trupei din Clondiru. Scapă apoi Băcanu, plecat singur de la centru, dar Hermeneanu îl păcăleşte la şutul său, fază descrisă deja. Gazdele parcă se trezesc şi când mai erau două minute, oaspeţii comit un fault la 22 de metri, zidul este aranjat greşit şi acelaşi Găzdaru îşi demonstrează măiestria, şutând în stânga portarului, în locul lăsat liber de portarul din Clondiru, reducând din handicap: 2-3. Este însă prea târziu, jocul se încheie cu victoria echipei lui Oprina, Butoi, Ciocan, Stan şi compania.

Remarcaţii noştri: Găzdaru de la gazde, Stan, Alexandrescu, Frunză, Negoiţă şi sărbătoritul Furtună de la oaspeţi.

O victorie recunoscută cu sportivitate şi de gazde, cei din Clondiru remarcându-se per total. Un campionat ce devine tot mai animat.

A.S. Padina  - Energia Clondiru 2-3 (1-1)

Au marcat: Iancu Găzdaru (min. 11 şi 88), respectiv L. Frunză (min. 16), L. Zaman (min. 53) şi M. Toacă (min. 57).

A.S. Padina: V. Hermeneanu, C. Tuţică, A. Mirică, G. Vasile, M. Iacob, S. Sterpu, M. Dumitrescu, V. Ilie, M. Ileana, Iancu Găzdaru, I. Ion. Au mai jucat : A. Ion, I. Burlacu, N. Hoaşă. Antrenor Aurel Condruţ. Delegat: Grigore Ileana.

Energia Clondiru: R. Neguţ, M. Toacă, L. Negoiţă, L. Cimpoieru, Fl. Furtună, L. Alexandrescu, M. Emil Stan, L. Frunză, L. Zaman, D. Iacov, I. Băcanu. A mai jucat: Pamfil Ciocan. Antrenor: Gigel Butoi. Delegat: Ionel Oprina.

Avertismente: M. Dumitraşcu, I. Ion şi C. Tuţică, respectiv L. Frunză, L. Cimpoieru, M. Toacă, P. Ciocan.

Au arbitrat: Claudiu Petroiu, Vlăduţ Simion şi Mădălin Ilie.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE