Smeeni, „recoltă” bogată, pe „teritoriul” Ruşeţului

Două partide şi tot atâtea înfrângeri pentru Viitorul Ruşeţu în acest debut de campionat. 

Echipa lui Marian Iliescu pare să nu se regăsească în acest sezon, dovadă înfrângerile suferite în primele două etape ale Ligii 5, şi mai mult, ambele la scor de tenis. Singul aspect pozitiv, dacă îi putem spune aşa este faptul că Viitorul a reuşit să marcheze cu un gol mai mult decât în etapa precedentă.

Altfel spus, dumincă, pe comunalul din Ruşeţu, echipa locală Viitorul a dat piept cu Recolta Smeeni, ambele formaţii venind după înfrângeri în prima etapă a campionatului.

Absenţa din primul  unsprezece al gazdelor a jucătorilor Marcoşanu, Liscănoiu şi Adr. Vişan şi-a pus amprenta asupra evoluţiei Viitorului, dar mai ales a jocului din apărare, acolo unde oaspeţii au făcut ce au vrut.

Şi au făcut-o bine, cele şase goluri marcate şi alte câteva ocazii create fiind dovada unui fotbal bun practicat de elevii lui Ion Cristea.

„Foamea” de fotbal le-a determinat pe cele două combatante să treacă peste tradiţionala perioadă de tatonare. Al. Vişan a dat tonul pentru gazde, cu un şut de la  20 de metri, balonul trimis de acest ocolind de puţin vinclul din dreapta lui Anton. Oaspeţii replică aproape instantaneu prin Iordache, care scapă la limita ofsaidului, trimite pe lângă A. Meiroşu, balonul loveşte bara după care este respins în corner de către goalkeeperul ruşeţean. Lovitura de la colţ este bătută repede, gazdele rămân fără reacţie, şi Motoc, nemarcat, reia cu capul din şase metri, deschizând scorul, fază petrecută în minutul 13.

Două minute a durat bucuria oaspeţilor. Şarpe strecoară balonul printre fundaşii Recoltei, Feroiu preia, driblează şi portarul şi înscrie în poarta goală, 1-1. După o perioadă „moartă”, în care cele două echipe au bătătorit bine terenul dintre cele două suprafeţe de joc, şi la o fază în care nu anunţa ceva deosebit, Şarpe dejoacă încă o dată ieşirea la ofsaid a apărăii adverse şi înscrie la colţul lung cu un şut de la 16 metri. 2-1 pentru Ruşeţu şi lucrurile păreau să fie de bun augur pentru gazde.

Surprinzător, oaspeţii au ieşit la joc şi au făcut-o foarte bine în ultimul sfert de oră al primei reprize, dovadă cele două goluri marcate. În minutul 38, Bănică se scoate după ce la o fază anterioară ratase o ocazie imensă şi înscrie pentru 2-2 cu un şut de la marginea suprafeţei de pedeapsă. Cinci minute mai târziu, Leu şi Andrei se încurcă reciproc în propriul care, lucru de care profită Motoc, care îşi readuce echipa în avantaj. Mai mult, acelaşi Motoc recuperează un balon la mijlocul terenului şi îi pasează excelent lui Niţă care din poziţie ideală trimite peste. Avea să fie şi ultima acţiune importantă a primei reprize.

Şi totuşi, la două minute de la reluare, în urma unei faze prelungite de atac a oaspeţilor, Iordache îl învinge cu un şut puternic din interiorul careului pe noul intrat între buturile Viitorului – I. Trandafir.

Cum nu mai aveau ce să piardă, ruşeţenii s-au aruncat în atac, însă nici Bănică şi nici Al. Vişan în două rânduri nu au reuşit să îl învingă pe Anton, la una dintre aceste faze goalkeeperul oaspeţilor fiind salvat de bară. La fel de norocos a fost şi Trandafir, la cealaltă poartă, balonul trimis din interiorul careului de M. Leica lovind bara.

Al. Vişan are un moment de inspiraţie, în minutul 70, şi şutează de la 25 de metri, goalkeeperul din Smeeni este surprins şi scapă balonul pe sub el. 3-4 şi gazdele încă mai sperau cel puţin la obţinerea unui rezultat de egalitate.

Două minute au fost încrezători elevii lui Marian Iliescu. Iordache, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, s-a distrat pur şi simplu cu fundaşii adverşi şi a marcat cu un şut la colţul lung pentru 3-5. Mai mult, la o fază prelungită de atac a Recoltei, Niţă la lobat perfect pe Trandafir din marginea suprafeţei de pedeapsă şi a închis tabela. Avea să fie şi ultima fază importantă a meciului, un meci echilibrat per ansamblu, câştigat meritat de oaspeţi, în faţa unui adversar trădat şi de această dată de linia defensivă.

În runda a treia a seriei, pentru Viitorul Ruşeţu urmează o deplasare grea, la Padina, în timp ce Recolta Smeeni se pare că va avea o misiune mult mai uşoară pe teren propriu, unde va întâlni Gloria Vadu Paşii.

Viitorul Ruşeţu - Recolta Smeeni 3-6 (2-3)

Au marcat: Feroiu 15; Şarpe 29; Al. Vişan 70 / Motoc 13, 43; Bănică 39; Iordache 47, 72

Viitorul Ruşeţu: A. Meiroşu (I. Trandafir) – Feroiu, Şarpe (Bedregeanu), Robe, Mitache, Mocanu, Simion, Cristea, Leu, Rizea, Vişan, Andrei (Dumitru). Antrenori: Marian Leica şi Marian Iliescu.

Recolta Smeeni: Anton – I. Alecu, Chiriţă, Tîrcă, Iordache (V. Alecu), Motoc, Niţă, Bănică (M. Leica), Dragu, Tudor, Guna. Delegat: Ion Cristea.

Arbitri: Ovidiu Niţă – Adrian Grama şi Alexandru Radu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Buzoianul Horaţio Zaharia, veteran al atletismului, a obţinut medalii la Campionatul Balcanic în aer liber de la Stara Zagora, competiţie rezervată atleţilor Masters. În data de 22-24 septembrie a.c. în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, pe stadionul Beroe, s-a desfăşurat

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

George Timiş:

“În sfârşit Buzăul respiră

din punct de vedere sportiv”

Citeste mai departe...

Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...
Thumbnail Cadourile pe care cele două cluburi cu tradiţie în arealul buzoian le-au primit nu au fost scoase...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE