Debut cu dreptul pentru Victoria Padina, în noul sezon

Una dintre partidele interesante ale primei etape ale noului sezon al Ligii 5, la fotbal, se anunţa a fi cea de la Padina, acolo unde echipa locală Victoria, întâlnea Luceafărul CA Rosetti. Şi aşa a şi fost, chiar dacă gazdele au reuşit să se impună, atât la juniori,

 cât şi la seniori, cu acelaşi scor, 3-1. 

Aşa cum menţionam mai sus, duelul dintre cele două combatante, şi aici mă refer la partida seniorilor, a fost în mare parte echilibrată, însă cu un plus de consistenţă şi eficacitate din partea elevilor lui Stelian Basamac, care au reuşit să obţină o victorie meritată.

Gazdele au început meciul mai bine, dovadă şuturile expediate de R. Basamac şi M. Crăciun, primul razant cu bara transversală şi al doilea parat în doi timpi de Anghel. Oaspeţii au replicat şi ei prin Baciu, care după o cursă de peste 50 de metri l-a luat la ţintă pe N. Merişan din poziţie de „unu la unu”. Goalkeeperul gazdelor se remarcă şi îşi protejează „păianjenul” din stânga, la reluarea spectaculoasă din mijlocul suprafaţei de pedeapsă a lui R. Gogu.

Fazele se succed la cele două porţi, Victoria reuşind să deschidă scorul, după ce R. Basamac l-a pus din nou la încercare cu un şut de la 20 de metri pe Anghel, la faza imediat următoare goalkeeperul „luceferilor” fiind salvat de propria transversală, la şutul lui Titor din suprafaţa de pedeapsă. Aşa cum spuneam, gazdele sparg gheaţa, în minutul 23, când, după o fază prelungită a acestora, şi la un avantaj lăsat bine de centralul Cristi Dinu, balonul ajunge la D: Andrei care îl „catapultează” în vinclul din stânga lui Anghel.

Prima repriză se încheie cu lovitura liberă executată bine de Prefac, însă N. Merişan se află la post şi pentru o mai bună siguranţă, boxează în corner.

La cinci minute de la reluare, R. Basamac aduce liniştea în tabăra gazdelor, după o fază personală finalizată cu un şut la colţul lung, pe sub goalkeeperul advers, 2-0 pentru Victoria. Cu moralul ridicat după această reuşită şi în faţa unui adversar aflat în imposibilitatea de a face vreo schimbare din cauza loturlui restrâns deplasat la Padina, gazdele domină autoritar de unde şi ocaziile create. Titor şutează din poziţie ideală peste iar C. Basamac îl face mare pe Anghel din poziţie de „unu la unu”. Mai mult, în minutul 54 scorul este majorat de către R. Basamac, care găseşte o breşă în zidul oaspeţilor şi îl lasă fără replică pe goalkeeperul din Rosettti.

La adăpostul ce,lor trei reuşite gazdele reduc turaţia motoarelor prmiţând astfel „luceferilor” să controleze ultimul sfert de oră. Beteringhe şi Popa îl încearcă pe N. Merişan cu şuturi din interiorul careului, însă doar Baciu este mai norocos şi îl învinge din apropiere pe goalkeeperul gazdelor după ce acesta a respins în faţă „torpila” expediată de Fl. Gogu, de la 30 de metri.

Chiar dacă au încercat şi golul doi, oaspeţii nu au mai reuşit să îşi creeze alte ocazii de a marca drept pentru care partida s-a încheiat, 3-1 în favoarea Viitorului.

În runda următoare trupa lui Stelian Basamac se va deplasa la Luciu pentru confruntarea cu lidera seriei – Pescăruşul, în timp ce Luceafărul va primi pe teren propriu, vizita celor de la Unirea Mărăcineni.

Victoria Padina – Luceafărul CA Rosetti 3-1 (1-0)

Au marcat:D. Andrei 23; R. Basamac 50, 54 / Baciu 89

Victoria Padina:N. Merişan – Andrei, Mihăilă, Titor, Bran, Codruţ, Crăciun, R. Basamac, C. Basamac, Lapoviţă, Mircescu (Micu). Antrenor: Stelian Basamac

Luceafărul CA Rosetti:Anghel – Cocor, Fl. Gogu, Popa, Neagu, Beteringhe, R. Gogu, Lincan, Baciu, Pavel, Prefac. Antrenor: Alexandru Crăciun.

Arbitri:Cristian Dinu – Maraian Minea şi Dan Popa

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE