AS Balta Albă, a doua promovare consecutivă

În urmă cu un an asistam la Balta Albă la ultima reprezentaţie a echipei locale în faţa celor de la Victoria Grebănu. Gazdele cu un Leaua în mare formă câştigau campionatul Ligii 6, trupa lui Valerică Ghilic fiind premiată de conducerea AJF Buzău. 

Istoria avea să se repete anul acesta când AS Balta Albă a întâlnit Luceafărul Maxenu, un adversar lejer după ce în etapa precedentă aceasta a câştigat derby-ul cu Limpeziş.

Aşadar gazdele aveau nevoie de un singur punct pentru a obţine o nouă promovare. Lucru care s-a şi întâmplat, după o partidă condusă la centru de Bogdan Chiricioiu, ajutat la cele două linii de Mihai Martinescu şi Cosmin Gafia, observator Nicolae Georgescu.

Râmnicenii s-au impus cu scorul de 8-2, fapt ce ne scuteşte de prea multe comentarii.

Când spui Valerică Ghilic, spui fotbal cu adevărat. Acesta a contribuit decisiv la creearea unei echipe puternice care cu siguranţă va face o figură frumoasă şi în eşalonul superior. Acesta i-a apropiat pe primarul Ionel Marin, pe vicele Viorel Dobrescu, consilierii locali, Ninel Manea –managerul Clubului DN22, sponsorii Ionel Marin, Viorel Dobrescu, George Bălaşu, Constantin Cojocaru, Adrian Zamfir, Gabi Brai, Dumitru Olteanu, Mitică Orzaru. Pe parcursul acestui sezon gazde le-au fost pe rând localul „Conac” – manager Dan Raica şi Popasul „Plaja”, condus de Ion Milea. Transportul a fost asigurat de firma „KDP” manageriată de Marius şi Sorin Panait. Organizare excelentă, lângă echipă au mai fost delegatul Aurelian Lupu şi Stancu Tiberiu zis „Cotoi”. Iar ca şef al galeriei l-am reîntâlnit pe „Răţoi”.

Trupa întărită în minimercatto-ul din această primăvară i-a cupărins pe următorii: Ştefan Alexandru „Rache”, Alin Borgăiaş, Liviu Ghilic, Adrian Ghilic, Marius Nicolae, Irinel Stanciu, Leontin Chiorpec, Andrei Croitoru, Cosmin Tiloiu, Laurenţiu Corcodel, Giani Leua, Paul Roşca, Andrei Piţigoi, Ionuţ Gârban, marian Moldoveanu, Ştefan Moldoveanu, Ştefan Bucur, Andrei Pioară. Antrenor principal Valerică Ghilic, ajutat de delegatul Aurelian Lupu, asistent şi pozar Irinel Lambru.

Din toamnă, cu două –trei „plombe” Valerrică Ghilic poate face parte din elita eşalonului patru în viitorul sezon.

La final a avut loc festivitatea de premiere organizată de AJF Buzău, prin preşedintele Adrian Petre, vicele Florentin Popescu, Cristi Lupu şi Dragomir Rădunel. Aceştia au oferit proapăt promovatei în Liga 4 o cupă, diplomă, medalii şi un rând de echipament de joc. Gazdele au promis că performanţele vor continua la Balta Albă.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE