AS Balta Albă, din nou campioană

În urmă cu un an asistam la Balta Albă la ultima reprezentaţie a echipei locale în faţa celor de la Victoria Grebănu. Gazdele cu un Leaua în mare formă câştigau campionatul Ligii 6, trupa lui Valerică Ghilic fiind premiată de conducerea AJF Buzău. Istoria avea să se repete anul acesta

 când AS Balta Albă a întâlnit Luceafărul Maxenu, un adversar lejer după ce în etapa precedentă aceasta a câştigat derby-ul cu Limpeziş.

Aşadar gazdele aveau nevoie de un singur punct pentru a obţine o nouă promovare. Lucru care s-a şi întâmplat, după o partidă condusă la centru de Bogdan Chiricioiu, ajutat la cele două linii de Mihai Martinescu şi Cosmin Gafia, observator Nicolae Georgescu.

Râmnicenii s-au impus cu scorul de 8-2, fapt ce ne scuteşte de prea multe comentarii.

Când spui Valerică Ghilic, spui fotbal cu adevărat. Acesta a contribuit decisiv la creearea unei echipe puternice care cu siguranţă va face o figură frumoasă şi în eşalonul superior. Acesta i-a apropiat pe primarul Ionel Marin, pe vicele Viorel Dobrescu, consilierii locali, Ninel Manea –managerul Clubului DN22, sponsorii Ionel Marin, Viorel Dobrescu, George Bălaşu, Constantin Cojocaru, Adrian Zamfir, Gabi Brai, Dumitru Olteanu, Mitică Orzaru. Pe parcursul acestui sezon gazde le-au fost pe rând localul „Conac” – manager Dan Raica şi Popasul „Plaja”, condus de Ion Milea. Transportul a fost asigurat de firma „KDP” manageriată de Marius şi Sorin Panait. Organizare excelentă, lângă echipă au mai fost delegatul Aurelian Lupu şi Stancu Tiberiu zis „Cotoi”. Iar ca şef al galeriei l-am reîntâlnit pe „Răţoi”.

Trupa întărită în minimercatto-ul din această primăvară i-a cupărins pe următorii: Ştefan Alexandru „Rache”, Alin Borgăiaş, Liviu Ghilic, Adrian Ghilic, Marius Nicolae, Irinel Stanciu, Leontin Chiorpec, Andrei Croitoru, Cosmin Tiloiu, Laurenţiu Corcodel, Giani Leua, Paul Roşca, Andrei Piţigoi, Ionuţ Gârban, marian Moldoveanu, Ştefan Moldoveanu, Ştefan Bucur, Andrei Pioară. Antrenor principal Valerică Ghilic, ajutat de delegatul Aurelian Lupu, asistent şi pozar Irinel Lambru.

O trupă unde l-am regăsit pe Leaua, un atacant nepereche, ajutat din linia a doua de Tiloiu şi Corcodel, la mijloc de Leontin Chiorpec, jucător cu glezna fină, fost component al echipelor Voinţa Lanurile şi Olimpia Râmnicu Sărat, cam al doilea ca valoare după Vasile Nicola, pe Croitoru, iar în apărare pe Liviu Ghilic.

Adrian Ghilic şi „Rache” un portar de mare valoare. Din toamnă, cu două –trei „plombe” Valerrică Ghilic poate face parte din elita eşalonului patru în viitorul sezon.

La meciul cu Maxenu am remarcat combinaţiile făcute de cuplul Chiorpec-Croitoru, calităţile excelente ale lui Leua, Tiloiu şi Coorcodel, siguranţa în apărare dată de fiul lui Valerică, Liviu Ghilic ajutat de Adrian Ghilic, flancaţi de Bocăiaş şi Nicolae. La adversari i-am remarcat pe veteranii Gică Petraru, 41 de ani, fostă glorie la Sticla Berca şi pe fostul metalist Aurică Besnea. Din păcate nu au jucat împreună în acest meci. Poate antrenorul Marian Oancea ştie ceva şi nu ne spune.

Golurile au fost marcate de Leontin Chiorpec 17, Tiloiu 20, din Chiorpec cu un şut de la 20 de metri. De cealaltă parte a marcat Gheorghe în minutul 38. Un scor de la 4-1 care i-a mulţumit pe spectatorii prezenţi la meci, cu mult peste media de la partidele din play-out-ul Ligii I.

După pauză au punctat Gârban 65, Stanciu 68, Şt.Bucur 75, 79, în timp ce pentru oaspeţi a punctat din nou Gheorghe.

La final a avut loc festivitatea de premiere organizată de AJF Buzău, prin preşedintele Adrian Petre, vicele Florentin Popescu, Cristi Lupu şi Dragomir Rădunel. Aceştia au oferit proapăt promovatei în Liga 4 o cupă, diplomă, medalii şi un rând de echipament de joc. A urmat masa festivă.

La oaspeţi au evoluat: C. Ioniţă, Călinescu, Gheorghe, A. Ioniţă, Porumbiţă, Constantin, Chiru, Neagu, Petraru, N. Croitoru, A. Beznea, Florea, Pandele. Antrenor: Marian „Marina” Oancea, delegat – Radu Croitoru.

Gazdele au promis că performanţele vor continua la Balta Albă.

(Traian CHICU)

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Forfotă mare marţea trecută în faţa şcolii din Cîndeşti, acolo unde un grup de elevi ai şcolii...
Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE