Georgian Oprea l-a făcut fericit pe copilul Valentin Tănase

Interesantă întâlnire disputată sâmbătă pe excelentul gazon din Săhăteni. La începutul partidei, ambele echipe se văitau de indisponibilităţile datorate sancţiunilor aplicate de Comisia de Disciplină a AJF. La juniori, trupa lui Constantin Stanciu din Săhăteni s-a jucat şi la propriu, 
ca şi la figurat cu elevii din Blăjani (numai nouă prezenţi la joc).
 Scorul de 14-1 ne scuteşte de multe comentarii. De remarcat că după joc, gazdele au invitat jucătorii la masă graţie ajutorului dat de Avicola Găgeni. Aceeaşi atenţie a fost acordată şi seniorilor. La joc a fost reprezent şi primarul Valeriu Vişoiu din Săhăteni, mulţumit de victoria echipei sale. După gard a stat şi conducătorul gazdelor, Adrian Mustăţea, penalizat pentru « jocul » făcut de « Molea » la Stâlpu. Ce-o fi în retur, vom vedea.
La oaspeţi, primarul Ghe. Ispas a luat modelul primarului din Luciu, Mircea Frăţilă, el ocupându-se total de echipă. L-a adus delegat pe Alex. Muşat, fost la Zărneşti, un om extrem de priceput. În tribune, înţesate de persoane feminine, i-am văzut pe Marin Ştefănescu (fostul portar al gazdelor din anii 70’), dar şi pe un copil extrem de fericit, elev în clasa a V-a, Valentin Tănase. Acesta s-a bucurat enorm, mai ales la al doilea gol marcat de Oprea, un gol de kinogramă. El este şi fotbalist la echipa de copii, ştiindu-se disponibilitatea lui Adi Mustăţea de a se implica în cizelarea micuţilor fotbalişti. A rezultat un meci pe cinste, pe un gazon excelent. Au câştigat gazdele, la un scor care ne scuteşte de prea multe comentarii.
Oaspeţii au început cu un şut al lui M. Radu la o centrare de pe dreapta. Gazdele îşi revin repede. Barcău centrează de pe dreapta, iar Oprea, din plonjon trimite cu capul în bara laterală. Matache, liderul echipei gazdă, îl deschide pe dreapta pe Barcău, centrare, iar Oprea nimereşte portarul. La un corner al gazdelor, Barcău trimite un şut artistic, dar pe lângă bară. Rafiroiu de la aospeţi trimite peste bară un şut dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.
În minutul 23, Matache îl lansează inspirat pe stânga pe Alex. Petre, sprint şi execuţie corectă în dreapta portarului pentru 1-0. Peste şase minute, Oprea trece printre doi fundaşi, sprintează şi ajunge singur cu portarul Dimian pe care-l execută cu sânge rece pentru 2-0. Oprea îi pasează ca la manual lui Alex. Petre, dar şutul său se duce direct în portar. Barcău execută cu putere o lovitură liberă de la 35 metri, dar Dimian reţine cu dificultate, în doi timpi.
Matache încheie repriza cu un şut peste bară, tras dintr-o lovitură liberă. Bucurie mare la pauză pentru gazde, iar puştiul Valentin Tănase este parcă în al nouălea cer.
Oaspeţii beneficiază de o lovitură liberă, execută Lefter, Rafiroiu pas, iar Untaru cu un şut artistic, trimite pe lângă bară. Oprea ajunge singur faţă în faţă cu portarul Dimian, dar şutul său este respins în corner de portar. Rafiroiu execută pe jos o lovitură liberă, portarul Istrate reţine greu, în doi timpi.
Berbec “Buricea” execută pentru oaspeţi o lovitură liberă, dar Roşu întârzie la întâlnirea cu balonul. Alex. Petre centrează perfect de pe stânga, Oprea, liber ca pasărea cerului, trage pe lângă bară. Uriaşă ratare. În minutul 64, vine din spate         , păcălindu-i pe apărătorii oaspeţi, tâşneşte puternic, ajunge singur cu portarul Dimian, pe care-l excută cu un lob de artist. Un 3-0 muncit, la care nu mulţi sperau. Untaru execută o lovitură liberă, iar Berbec execută cu capul din plonjon, un şut pe lângă vinclu.
Lefter trece în dribling de trei adversari, dar Roşu trage în bălării. Acţiune colectivă, balonul circulând pe traseul Gavrilă-Oprea-Alex. Petre, dar ultimul nu reuşeşte decât un gol turcesc. Berbec execută cu putere o lovitură liberă, Istrate ezită, dar Untaru nu se prinde, ratând întâlnirea cu “coţofana”.
Barcău centrează de pe stânga, Cârlan şutează, dar Dimian este la post. Plăiaşu scapă singur, dar Dimian nu poate fi învins. Untaru îl deschide inspirat pe Rafiroiu, scăpat singur, dar ratare uriaşă, căci Istrate îl împiedică să înscrie golul de onoare.
Barcău încheie meciul când după driblingurile de pe partea stângă şutează, iar Dimian respinge din nou, punând capăt unei întâlniri frumoase.
Gazdele, bucuroase nevoie mare, pleacă la masă, Adrian Mustăţea vine să ne laude prestaţia arbitrei Andreea Sava la care subscriem şi noi. Oaspeţii se cinstesc şi ei cu primarul Ghe. Ispas şi Alex. Muşat în frunte cu o bere după efortul făcut.
Marian Ştefănescu, fostul portar de mare talent se cinsteşte şi el cu un vin (Merlot pus Fetească) din producţia proprie. Un joc cu multe faze de poartă, condus cu pricepere de Cătălin Vulpe, ajutat de Andreea Sava (excelentă asistentă) şi de Vlăduţ Simion. O întâlnire cum ne dorim să mai vedem. Când se vrea, se poate.
Săhăteni – Blăjani 3-0 (2-0)
Au marcat:Alexandru Petre (min. 2) şi Georgian Oprea (min. 29 şi 64).
Săhăteni:Istrate, Preda, Bolborici, Matache, Stănescu « Ghete », Zaplaic, Gavrilă, Petre, Oprea, Teişan, Bacău. Au mai jucat : Manolache, Plăiaşu, Cârlan, Nica. Antrenor: Sorin Zaharia.
Blăjani:Dimian, Lefter, Drăghici, Rafiroiu, Berbec, Muşat, Tătaru, Untaru, Radu, Constantin, Costic, Negoiţă. Au mai jucat : Roşu şi Cercel. Antrenor: Ghe. Ispas. Delegat : Alex. Muşat.
Remarcaţii noştri :Matache (cel mai bun de pe teren), Oprea, Barcău, Petre, Stănescu «Ghete», Untaru, Berbec şi Muşat.
Au arbitrat:Cătălin Vulpe, Andreia Sava, Vlăduţ Simion.

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Fluieraşii” vor fi sancţionaţi şi pecuniar. Nu vor scăpa nici antrenorii sau delegaţii
Joi, 22 Noiembrie 2018
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de măsuri în ceea ce priveşte sancţiunile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE