Georgian Oprea l-a făcut fericit pe copilul Valentin Tănase

Interesantă întâlnire disputată sâmbătă pe excelentul gazon din Săhăteni. La începutul partidei, ambele echipe se văitau de indisponibilităţile datorate sancţiunilor aplicate de Comisia de Disciplină a AJF. La juniori, trupa lui Constantin Stanciu din Săhăteni s-a jucat şi la propriu, 
ca şi la figurat cu elevii din Blăjani (numai nouă prezenţi la joc).
 Scorul de 14-1 ne scuteşte de multe comentarii. De remarcat că după joc, gazdele au invitat jucătorii la masă graţie ajutorului dat de Avicola Găgeni. Aceeaşi atenţie a fost acordată şi seniorilor. La joc a fost reprezent şi primarul Valeriu Vişoiu din Săhăteni, mulţumit de victoria echipei sale. După gard a stat şi conducătorul gazdelor, Adrian Mustăţea, penalizat pentru « jocul » făcut de « Molea » la Stâlpu. Ce-o fi în retur, vom vedea.
La oaspeţi, primarul Ghe. Ispas a luat modelul primarului din Luciu, Mircea Frăţilă, el ocupându-se total de echipă. L-a adus delegat pe Alex. Muşat, fost la Zărneşti, un om extrem de priceput. În tribune, înţesate de persoane feminine, i-am văzut pe Marin Ştefănescu (fostul portar al gazdelor din anii 70’), dar şi pe un copil extrem de fericit, elev în clasa a V-a, Valentin Tănase. Acesta s-a bucurat enorm, mai ales la al doilea gol marcat de Oprea, un gol de kinogramă. El este şi fotbalist la echipa de copii, ştiindu-se disponibilitatea lui Adi Mustăţea de a se implica în cizelarea micuţilor fotbalişti. A rezultat un meci pe cinste, pe un gazon excelent. Au câştigat gazdele, la un scor care ne scuteşte de prea multe comentarii.
Oaspeţii au început cu un şut al lui M. Radu la o centrare de pe dreapta. Gazdele îşi revin repede. Barcău centrează de pe dreapta, iar Oprea, din plonjon trimite cu capul în bara laterală. Matache, liderul echipei gazdă, îl deschide pe dreapta pe Barcău, centrare, iar Oprea nimereşte portarul. La un corner al gazdelor, Barcău trimite un şut artistic, dar pe lângă bară. Rafiroiu de la aospeţi trimite peste bară un şut dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.
În minutul 23, Matache îl lansează inspirat pe stânga pe Alex. Petre, sprint şi execuţie corectă în dreapta portarului pentru 1-0. Peste şase minute, Oprea trece printre doi fundaşi, sprintează şi ajunge singur cu portarul Dimian pe care-l execută cu sânge rece pentru 2-0. Oprea îi pasează ca la manual lui Alex. Petre, dar şutul său se duce direct în portar. Barcău execută cu putere o lovitură liberă de la 35 metri, dar Dimian reţine cu dificultate, în doi timpi.
Matache încheie repriza cu un şut peste bară, tras dintr-o lovitură liberă. Bucurie mare la pauză pentru gazde, iar puştiul Valentin Tănase este parcă în al nouălea cer.
Oaspeţii beneficiază de o lovitură liberă, execută Lefter, Rafiroiu pas, iar Untaru cu un şut artistic, trimite pe lângă bară. Oprea ajunge singur faţă în faţă cu portarul Dimian, dar şutul său este respins în corner de portar. Rafiroiu execută pe jos o lovitură liberă, portarul Istrate reţine greu, în doi timpi.
Berbec “Buricea” execută pentru oaspeţi o lovitură liberă, dar Roşu întârzie la întâlnirea cu balonul. Alex. Petre centrează perfect de pe stânga, Oprea, liber ca pasărea cerului, trage pe lângă bară. Uriaşă ratare. În minutul 64, vine din spate         , păcălindu-i pe apărătorii oaspeţi, tâşneşte puternic, ajunge singur cu portarul Dimian, pe care-l excută cu un lob de artist. Un 3-0 muncit, la care nu mulţi sperau. Untaru execută o lovitură liberă, iar Berbec execută cu capul din plonjon, un şut pe lângă vinclu.
Lefter trece în dribling de trei adversari, dar Roşu trage în bălării. Acţiune colectivă, balonul circulând pe traseul Gavrilă-Oprea-Alex. Petre, dar ultimul nu reuşeşte decât un gol turcesc. Berbec execută cu putere o lovitură liberă, Istrate ezită, dar Untaru nu se prinde, ratând întâlnirea cu “coţofana”.
Barcău centrează de pe stânga, Cârlan şutează, dar Dimian este la post. Plăiaşu scapă singur, dar Dimian nu poate fi învins. Untaru îl deschide inspirat pe Rafiroiu, scăpat singur, dar ratare uriaşă, căci Istrate îl împiedică să înscrie golul de onoare.
Barcău încheie meciul când după driblingurile de pe partea stângă şutează, iar Dimian respinge din nou, punând capăt unei întâlniri frumoase.
Gazdele, bucuroase nevoie mare, pleacă la masă, Adrian Mustăţea vine să ne laude prestaţia arbitrei Andreea Sava la care subscriem şi noi. Oaspeţii se cinstesc şi ei cu primarul Ghe. Ispas şi Alex. Muşat în frunte cu o bere după efortul făcut.
Marian Ştefănescu, fostul portar de mare talent se cinsteşte şi el cu un vin (Merlot pus Fetească) din producţia proprie. Un joc cu multe faze de poartă, condus cu pricepere de Cătălin Vulpe, ajutat de Andreea Sava (excelentă asistentă) şi de Vlăduţ Simion. O întâlnire cum ne dorim să mai vedem. Când se vrea, se poate.
Săhăteni – Blăjani 3-0 (2-0)
Au marcat:Alexandru Petre (min. 2) şi Georgian Oprea (min. 29 şi 64).
Săhăteni:Istrate, Preda, Bolborici, Matache, Stănescu « Ghete », Zaplaic, Gavrilă, Petre, Oprea, Teişan, Bacău. Au mai jucat : Manolache, Plăiaşu, Cârlan, Nica. Antrenor: Sorin Zaharia.
Blăjani:Dimian, Lefter, Drăghici, Rafiroiu, Berbec, Muşat, Tătaru, Untaru, Radu, Constantin, Costic, Negoiţă. Au mai jucat : Roşu şi Cercel. Antrenor: Ghe. Ispas. Delegat : Alex. Muşat.
Remarcaţii noştri :Matache (cel mai bun de pe teren), Oprea, Barcău, Petre, Stănescu «Ghete», Untaru, Berbec şi Muşat.
Au arbitrat:Cătălin Vulpe, Andreia Sava, Vlăduţ Simion.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE