„ŞOIMII” COSTEȘTI, PUNCT NOROCOS LA BLĂJANI

Derby-ul rundei cu numărul 21, al celui de al cincilea eşalon, s-a disputat la Blăjani, acolo unde ocupanta locului 3 – Recolta a întâlnit liderul Seriei I – Şoimii Costeşti. Cu toate că s-a terminat la fel cum a început, 0-0, partida a fost una antrenantă cu multe ocazii de poartă şi
 în care gazdele au făcut ca diferenţa de zece puncte din clasament să treacă neobservată. Mai mult, Recolta putea să producă surpriza dacă pe final oaspeţii nu erau salvaţi de bară.
În altă ordine de idei, liderul seriei a început mai bine jocul incursiunile lui Alexandru pe partea dreaptă finalizate cu centrări au creat panică în careul advers. La o astfel de fază, petrecută în minutul 5, balonul ajunge la Cosma care şutează, Rafiroiu scoate din faţa porţii. Oaspeţii recuperează, acelaşi Alexandru scoate pentru V. Constantin care de la marginea suprafeţei de pedeapsă trimite plasat însă „coţofana” se scurge pe lângă stâlpul din dreapta lui M. Dimian. La fel de periculoase au fost şi „trasoarele” lui Băcilă de la 25 de metri, balonul trecând la o palmă de poartă.
Gazdele dau primul semn de viaţă în minutul 23. Untaru şutează de la distanţă, Ţâru scapă „obiectul muncii” din braţe şi Negoiţă aflat pe fază îl lobează pe goalkeeperul „şoimilor” însă balonul se scurge pe lângă. Gazdele prind curaj şi îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa în faţa porţii adverse. Boncu prinde o „torpilă” de la 25 de metri, dar Ţâru este atent şi reţine în doi timpi. Goalkeeperul „şoimilor” intervine spectaculos, respingând de sub transversală balonul trimis de Untaru, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, uşor lateral dreapta. Acelaşi Untaru centrează perfect în faţa porţii adverse însă Boncu ratează intercepţia pe linia de şase metri. Tot Untaru bate scurt o lovitură liberă de la 20 de metri, Boncu şutează frumos, însă Ţâru reţine în doi timpi.
Prima repriză se încheie cu „trasorul” lui G. Pană de la 35 de metri, şi intervenţia excelentă a lui M. Dimian care a respins de la vinclu.
Mitanul secund a debutat cu o nouă ocazie a oaspeţilor. Ghiveciu combină frumos cu G. Pană, ultimul şutează de la marginea suprafeţei de pedeapsă, M. Dimian respinge cu piciorul ca la handbal, dar o face până la Cosma care trimite plasat, însă goalkeeperul din Blăjani reuşeşte cu un ultim efort să respingă în corner. Avea să fie de altfel ultima ocazie a oaspeţilor, gazdele punând stăpânire pe joc şi numai intervenţiile salutare ale lui Ţâru au făcut ca liderul să nu plece învins de la Blăjani.
În minutul 55, Boncu trimite perfect din lovitură liberă însă Ţâru se întinde la maxim şi respinge de la vinclu, un gol ca şi făcut. Combinaţie spectaculoasă Boncu – Untaru – Tătaru, ultimul trimite plasat de la marginea suprafeţei de pedeapsă, Ţâru respinge în corner. Negoiţă pătrunde pe dreapta, scoate în spate pentru Untaru care îl „torpilează” pe goalkeeperul „şoimilor”, dar fără succes. Abia intrat pe teren, D. Potârniche îşi încearcă şi el norocul cu un şut de la distanţă, însă balonul trece la o palmă peste transversală. Untaru centrează de pe dreapta, la colţul lung, Arsene pune fruntea dar greşeşte ţinta din 3-4 metri. Acelaşi Untaru îi pune balonul lui Şt. Potârniche, reluarea spectaculoasă a acestuia fiind blocată in extremis de goalkeeperul advers. Untaru pătrunde pe dreapta, şut la colţul lung, Ţâru este salvat de bară. Partida se încheie cu o altă mare ocazie a gazdelor, şutul lui Tătaru din interiorul careului, la colţul scurt, fiind respins cu piciorul, ca la handbal de goalkeeperul oaspeţilor.
S-a terminat astfel 0-0, un rezultat considerat bun de oaspeţi care au recunoscut la final că puteau să plece fără punct de la Blăjani dacă Ţâru nu era în zi mare. De cealaltă parte, gazdele au demonstrat că locul ocupat în clasament nu este întâmplător şi cu toate că au întâlnit liderul seriei, cu puţin noroc, puteau să câştige, meritat de altfel şi după părerea noastră.
Etapa viitoare, Recolta Blăjani va sta, iar Şoimii Costeşti vor întâlni Unirea Stâlpu, într-o partidă care se va disputa pe stadionul „Gloria” din Buzău de la ora 17.00. Juniorii vor evolua de la ora 10.00 pe stadionul din Costeşti.
Recolta Blăjani - Şoimii Costeşti 0-0
Recolta Blăjani: M. Dimian – Lefter, Rafiroiu, Tătaru, Radu (D. Potârniche), Dincă (Şt. Potârniche), Boncu, Negoiţă (M. Şoigan), Untaru, Arsene. Antrenor: Valeriu Grigore.
Şoimii Costeşti: Ţâru – Ghiveciu, Baciu, Alexandru, Manea, Căţoi (Voicu), V. Constantin (Pîrvu), Cosma, G. Pană, Băcilă. Antrenor: Viorel Toş
Arbitri: Adrian Frăţilă – Claudiu Negoiţă şi Iordache Ciprian.
Observator:Dumitru Mărculescu

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Fluieraşii” vor fi sancţionaţi şi pecuniar. Nu vor scăpa nici antrenorii sau delegaţii
Joi, 22 Noiembrie 2018
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de măsuri în ceea ce priveşte sancţiunile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE