„ŞOIMII” COSTEȘTI, PUNCT NOROCOS LA BLĂJANI

Derby-ul rundei cu numărul 21, al celui de al cincilea eşalon, s-a disputat la Blăjani, acolo unde ocupanta locului 3 – Recolta a întâlnit liderul Seriei I – Şoimii Costeşti. Cu toate că s-a terminat la fel cum a început, 0-0, partida a fost una antrenantă cu multe ocazii de poartă şi
 în care gazdele au făcut ca diferenţa de zece puncte din clasament să treacă neobservată. Mai mult, Recolta putea să producă surpriza dacă pe final oaspeţii nu erau salvaţi de bară.
În altă ordine de idei, liderul seriei a început mai bine jocul incursiunile lui Alexandru pe partea dreaptă finalizate cu centrări au creat panică în careul advers. La o astfel de fază, petrecută în minutul 5, balonul ajunge la Cosma care şutează, Rafiroiu scoate din faţa porţii. Oaspeţii recuperează, acelaşi Alexandru scoate pentru V. Constantin care de la marginea suprafeţei de pedeapsă trimite plasat însă „coţofana” se scurge pe lângă stâlpul din dreapta lui M. Dimian. La fel de periculoase au fost şi „trasoarele” lui Băcilă de la 25 de metri, balonul trecând la o palmă de poartă.
Gazdele dau primul semn de viaţă în minutul 23. Untaru şutează de la distanţă, Ţâru scapă „obiectul muncii” din braţe şi Negoiţă aflat pe fază îl lobează pe goalkeeperul „şoimilor” însă balonul se scurge pe lângă. Gazdele prind curaj şi îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa în faţa porţii adverse. Boncu prinde o „torpilă” de la 25 de metri, dar Ţâru este atent şi reţine în doi timpi. Goalkeeperul „şoimilor” intervine spectaculos, respingând de sub transversală balonul trimis de Untaru, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, uşor lateral dreapta. Acelaşi Untaru centrează perfect în faţa porţii adverse însă Boncu ratează intercepţia pe linia de şase metri. Tot Untaru bate scurt o lovitură liberă de la 20 de metri, Boncu şutează frumos, însă Ţâru reţine în doi timpi.
Prima repriză se încheie cu „trasorul” lui G. Pană de la 35 de metri, şi intervenţia excelentă a lui M. Dimian care a respins de la vinclu.
Mitanul secund a debutat cu o nouă ocazie a oaspeţilor. Ghiveciu combină frumos cu G. Pană, ultimul şutează de la marginea suprafeţei de pedeapsă, M. Dimian respinge cu piciorul ca la handbal, dar o face până la Cosma care trimite plasat, însă goalkeeperul din Blăjani reuşeşte cu un ultim efort să respingă în corner. Avea să fie de altfel ultima ocazie a oaspeţilor, gazdele punând stăpânire pe joc şi numai intervenţiile salutare ale lui Ţâru au făcut ca liderul să nu plece învins de la Blăjani.
În minutul 55, Boncu trimite perfect din lovitură liberă însă Ţâru se întinde la maxim şi respinge de la vinclu, un gol ca şi făcut. Combinaţie spectaculoasă Boncu – Untaru – Tătaru, ultimul trimite plasat de la marginea suprafeţei de pedeapsă, Ţâru respinge în corner. Negoiţă pătrunde pe dreapta, scoate în spate pentru Untaru care îl „torpilează” pe goalkeeperul „şoimilor”, dar fără succes. Abia intrat pe teren, D. Potârniche îşi încearcă şi el norocul cu un şut de la distanţă, însă balonul trece la o palmă peste transversală. Untaru centrează de pe dreapta, la colţul lung, Arsene pune fruntea dar greşeşte ţinta din 3-4 metri. Acelaşi Untaru îi pune balonul lui Şt. Potârniche, reluarea spectaculoasă a acestuia fiind blocată in extremis de goalkeeperul advers. Untaru pătrunde pe dreapta, şut la colţul lung, Ţâru este salvat de bară. Partida se încheie cu o altă mare ocazie a gazdelor, şutul lui Tătaru din interiorul careului, la colţul scurt, fiind respins cu piciorul, ca la handbal de goalkeeperul oaspeţilor.
S-a terminat astfel 0-0, un rezultat considerat bun de oaspeţi care au recunoscut la final că puteau să plece fără punct de la Blăjani dacă Ţâru nu era în zi mare. De cealaltă parte, gazdele au demonstrat că locul ocupat în clasament nu este întâmplător şi cu toate că au întâlnit liderul seriei, cu puţin noroc, puteau să câştige, meritat de altfel şi după părerea noastră.
Etapa viitoare, Recolta Blăjani va sta, iar Şoimii Costeşti vor întâlni Unirea Stâlpu, într-o partidă care se va disputa pe stadionul „Gloria” din Buzău de la ora 17.00. Juniorii vor evolua de la ora 10.00 pe stadionul din Costeşti.
Recolta Blăjani - Şoimii Costeşti 0-0
Recolta Blăjani: M. Dimian – Lefter, Rafiroiu, Tătaru, Radu (D. Potârniche), Dincă (Şt. Potârniche), Boncu, Negoiţă (M. Şoigan), Untaru, Arsene. Antrenor: Valeriu Grigore.
Şoimii Costeşti: Ţâru – Ghiveciu, Baciu, Alexandru, Manea, Căţoi (Voicu), V. Constantin (Pîrvu), Cosma, G. Pană, Băcilă. Antrenor: Viorel Toş
Arbitri: Adrian Frăţilă – Claudiu Negoiţă şi Iordache Ciprian.
Observator:Dumitru Mărculescu

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE