OLIMPIA, DUBLĂ BUCURIE ÎN TIMP DE PANDEMIE… SĂRBĂTORESC ȘI DUPĂ BARAJ?

Soarta fotbalului mic a fost pecetluită în actualul sezon competițional. În contextul generat de actualul Coronavirus, conducătorii fotbalului buzoian au luat decizia de a spune ̎STOP ̎  ligilor a IV-a și a V-a, la fel și competițiilor la nivel de juniori.

 În conferința de presă de joi, Adrian Petre, președintele AJF Buzău, și Cristi Lupu, referent FRF, au ținut să lămurească anumite aspecte legate de acest sezon.

Astfel, după decizia de finalizare a competițiilor mai sus amintite, AJF Buzău a trbuit, ca și celelalte asociații județene, să stabilească echipa campioană a județului și câștigătoarea Cupei României la nivel județean. Inițial, s-a dorit ca echipa campioană să s edesemneze pe teren, așa cum era normal, în urma unui turneu play-off , la care să paerticipe primele patru clasate la momentul întreruperii competiției. Programat inițial pe 4 iulie, apoi pe 15 iulie, turneul urma să pună fașă în față echipele Olimpia Rm.Sărat, Voința Lanurile, TEAM Săgeata și Gloria Vadu-Pașii. Numai că singura echipă dispusă să îndeplinească acela condiții (teste medicale repetate) a fost echipa din Rm. Sărat, care de altfel a fost desemnată drept campioană a județului. Mai mult, râmnicenii au fosat declarați și câțtigători ai Cupei României, fiind de asemenea singurii dispuși să facă testele medicale deja amintite.

Astfel că la data de 1 august, dacă lucrurile vor fi în regulă, râmnicenii vor da piept la Slobozia cu reprezentanta județului Constanța, într-un meci de baraj.

A doua etapă va cuprinde duelul Constanța-Tulcea (la Galați), iar meciul final dintre Buzău și Tulcea va avea loc la Constanța. Numai că din câte se pare tulcenii au anunțat că nu vor face testele și vor fi automat excluși din competiție, iar nici la Constanța lucrurilenu par atât de sigure. În altă ordine de idei, campioanele din Galați, Brăila și vrancea se vor înfrunta într-un turneu de baraj la Buzău, găzduit de arenele “Gloria” și “Concas”, aceasta din urmă intrată de ceva timp în administrarea Liceului cu Program Sportiv Buzău.

Despre sezonul următor, se dorește ca Liga a IV-a să debutezela data de 22 august, iar Liga a V-a o săptămână mai târziu. Pentru licențiere la liga a IV-a ar trebui îndeplinite patru condiții principale: infrastructura (bază sportivă omologată, proprie sau închiriată), criteriul financiar (fără datorii), două grupe de copii și juniori și un antrenor care posedă sau este înscris la cursurile pentru licența C.

Liga a IV-a Buzău ar urma să aibă în componență pentru sezonul următor 18 echipe, distribuite într-o singură serie. Termenul limită pentru licențiere este de 5 august, iar printre echipele participante se vor regăsi și nou-promovatele Pescărușul Luciu și Victori Boboc. În seria a treia din liga a V-a câștigătoarea (satelitul Avântului Zărnești) nu are drept de promovare, dar echipe precum cele din Cochirleanca sau Zoreștiși-au manifestat intenția de a lua parte la startul celui de-al patrulea eșalon.

(Florian NECULAI)

 

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

„Am semnat contractul pentru actualizarea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”,a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Cel puţin în mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a devenit obicei ca elevii cu nivel de „Excelenţă” să fie recompensaţi: pentru vitrina personală o Diplomă de Excelenţă, iar pentru a compensa o mică parte din cheltuielile în noul an şcolar, un premiu în bani.

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu:  „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată,  şi la Chiliile!”

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu: „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată, şi la Chiliile!”

Guvernul a alocat săptămâna trecută sumele necesare pentru acoperirea pagubelor provocate de inundațiile din prima parte a anului către comunele din județul Buzău.  Consiliul Județean Buzău a primit, de altfel, cea mai mare sumă de bani, alocată de Guvern în teritoriu.

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Județean va continua investițiile în infrastructura de sănătate. Președintele CJ Petre Emanoil Neagu a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce are ca prioritate zero asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru ca medicii să vină la Spitalul Județean Buzău

Consiliul Judeţean Buzău  şi-a dat acordul pentru A7

Consiliul Judeţean Buzău şi-a dat acordul pentru A7

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a semnat ertificatul de Urbanism pentru implementarea proiectului „A7” – tronsoanele Ploieşti-Buzău şi Buzău-Facşani.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Podul de la Vadu Paşii, un proiect cu final epic

Înainte să intre în atenţia politicienilor, proiectul pentru refacerea/consolidarea podului rutier de la Vadu Paşii nu era decât o simplă pretenţie a localnicilor de a se folosi, ca şi înaintaşii lor, de o cale de acces mai la îndemână, pentru a ajunge, în primul rând, la Oborul Buzău

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE