AJF BUZĂU, AGAL CÂT O CALIFICARE

Perfomanţă deosebită pentru fotbalul judeţean. Selecţionata judeţului Buzău a reuşit să se califice în finala Cupei Regiunilor după o dublă manşă, terminată la egalitate, cu selecţionata judeţului Braşov. Cum după partida tur, disputată la Braşov elevii lui Tase Lăptoiu au scos

 un rezultat de egalitate, 2-2, şi un joc bun a acestora, lucrurile păreau simplificate în vederea abordării returului care s-a disputat duminică pe stadionul “Gloria”.

Socoteala din târg mai să nu se potrivească cu cea de acasă. Braşovenii au deschis scorul încă din primul minut prin Micloş, şi se părea că meciul va deveni cu adevărat imposibil. Mai ales că după gol ardelenii nu au abandonat lupta, ci au ieşit la joc, părând chiar mai stăpâni pe situaţie. Dar treptat tinerii Buzăului au preluat controlul ostilităţilor şi ocaziile au început să curgă spre poarta braşoveană. Şolcănea şutează bine de la peste 30 de metri,  dar portarul advers este atent şi reţine reţine în doi timpi. Acelaşi jucător încearcă o execuţie pretenţiosă la colţul lung, dar balonul se scurge puţin alături. Cea mai încinsă fază a reprizei a avut loc în minutul 17, după ce Mihăescu execută bine o lovitură liberă de la 28 m, portarul scapă balonul şi, deşi întreaga asistenţă a văzut gol, tuşierul aflat departe de fază nu a validat reuşita, spre stupefacţia celor prezenţi în tribunele stadionului din “Crâng”, mult mai puţini decât ar fi meritat un meci de asemenea importanţă.

Dacă nu au marcat gazdele, erau aproape să o facă oaspeţii. Amariei reia periculos cu capul, dar spre propria poartă o centrare bună de pe partea dreaptă a lui Paşa.

Minutul 25 aduce prima mutare în tabăra buzoiană, după ce căpitanul Stancu se accidentează şi este înlocuit cu un alt tânăr de perspectivă, Dragoş Ioniţă de la Gloria. Mijlocul echipei gazdă se rupe, iar oaspeţii sunt aproape de a da lovitura în ultimul minut din prima parte, după ce Micluş execută bine o lovitură liberă de la 17 metri, lateral stânga, la colţul lung, dar balonul loveşte bara porţii lui Geantă.

După pauză, buzoienii egalează la prima fază mai periculoasă, în minutul 57. Combinaţie pe partea dreptă Bălan – Paşa, ultimul centrează perfect pentru Istrate care îşi pune capul la contribuţie atât la propriu cât şi la figurat şi aduce binemeritata egalare, determinîndu-l totodată pe announcer-ul jocului – Marian Lambru, să se manifeste în stil sud-american. Gazdele încearcă să dea lovitura decisivă, Ioniţă îl serveşte ideal pe Bălan, al cărui şut din careu este respins de goalkeeperul braşovean. Aproape de gol trece şi Şerbănoiu, cu un şut de la 18 metri care ocoleşte de puţin ţinta.

Chiar dacă oaspeţii şi-au făcut mai mult simţită prezenţa în jumătatea adversă pe final, tot gazdele îşi trec în cont ultima oportunitate de a se marcaO combinaţie de efect  Mihăescu - Bălan îl aduce pe ultimul în poziţie de finalizare,  dar şutul la colţul lung trece puţin alături şi jocul se termină 1-1.

Terenul deosebit de greu a pus reale probleme celor 22 de jucători, dar şi celor ce au intrat pe parcurs. Am scoate în evidenţă evoluţia bună a lui Paşa (aflat efectiv pe tot terenul), dar şi a lui Mihăescu, Bălan sau Ioniţă. Buzoienii se pregătesc astfel, pentru finala care se va juca în luna aprilie la Centrul Naţional Mogoşoaia unde va întâlni AJF Prahova. Câştigătoarea va reprezenta România la Turneul Preliminar UEFA - REGIONS' CUP.

În meciul de la Buzău, antrenorii Tase Lăptoiu şi Nicolaie Paris au utilizat următoarea formulă de echipă: Marius Geantă (Gloria Buzău), Florin Anton (Voinţa Lanurile), Cosmin Milea (Voinţa Lanurile), Cristian Zaplaic (Gloria Buzău), Georgian Vişteanu ( Team Săgeata), Ionuţ Stancu  (Team Săgeata), Alin-Georgian Bălan (Gloria Buzău), Ionuţ Istrate ( Voinţa Lanurile), David Şolcănea (Gloria Buzău), Gabriel Mihăescu ( Locomotiva Buzău), Marius Paşa (Tricolorul Gălbinaşi).

Au mai intrat: Georgian Şerbănoiu (Gloria Buzău), Dragoş Ioniţă (Gloria Buzău) şi Marian Danciu (Gloria Buzău).

AJF Braşov: Băncilă – Cr. Stan (Cojocaru), Stanislav, Micloş, Dascălu, Pătraşcu, C. Marcu (Babetu), Fanariu, Colarez (Bilivoschi), Amariei, Albu. Antrenor: Sorin Coroiu.

Arbitri: Bogdan Anghelinei – Florian Vişan şi Daniel Vlase (toţi din Galaţi).

 

Pentru acestă acţiune, din selecţionata AJF Buzău au făcut parte următorii jucători: George Sava (Voinţa Lanurile), Alin Oprea (Locomotiva Buzău), Marius Geantă (SCM Gloria Buzău), Gheorghe Cosmin Andrei  (Phoenix Poşta Câlnău), Bogdan Florin Anton (Voinţa Lanurile), Georgian Bălan (SCM Gloria Buzău), Alexandru Crăciun (SCM Gloria Buzău), Marian Danciu (SCM Gloria Buzău), Cosmin Eftimie (Voinţa Lanurile), Dragoş Ioniţă (SCM Gloria Buzău), Ionuţ Istrate (Voinţa Lanurile), Alexandru Mănăilă (Team Săgeata), Gabriel Mihăescu (Locomotiva Buzău), Cosmin Milea (Voinţa Lanurile), Cristian Muşat (SCM Gloria Buzău), Mădălin Oprea (SCM Gloria Buzău), Marius Paşa (Tricolorul Gălbinaşi), Alin Petre (Viitorul 08 Verneşti), Daniel Piştea (Montana Pătârlagele), Ionuţ Postolache (tricolorul Gălbinaşi), Georgian Şerbănoiu (SCM Gloria Buzău), David Şolcănea (SCM Gloria Buzău), Adrian Stanciu (Locomotiva Buzău), Ionuţ Stancu (Team Săgeata), Georgian Vişteanu (Team Săgeata), Cătălin Voinea (Voinţa Lanurile), Amedeo Vrânceanu (Înfrăţirea Zoiţa), Cristian Zaplaic (SCM Gloria Buzău).

 

„A fost o dublă manşă foarte grea, în faţa unei echipe foarte bună, cu experienţă în această competiţie, dacă ţinem cont că braşovenii au câştigat petru din cele opt

finale disputate până acum în România. Noi mergem să câştigăm finala. Faţă de acum doi ani, când am participat în premieră, avem o formaţie mai bună, mai tânără, mai muncitoare, mai serioasă.

Chiar dacă întâlnim o echipă puternică, cum este cea a Prahovei, mingea este rotundă. În această iarnă ne vom pregăti cum trebuie, vom face un cantonament, vom merge cu două zile mai devreme la Mogoşoaia şi sunt convins că vom câştiga. Obiectivul nostru a fost să ne calificăm în finală. Dacă vom pierde nu este nici-o problemă. Însă, repet, cred în această echipă şi sper să ieşim învingători.

Indiferent de rezultat pentru turneul preliminar se va face o selecţionată care va cuprinde jucători ai ambelor finaliste. Diferenţa va consta în numărul de jucători care vor face parte din lotul naţional. Cum este şi normal, cei mai mulţi vor fi de la echipa câştigătoare.

Avem datoria să reprezentăm cum se cuvine România în această competiţie, mai ales că până acum nu am excelat. De aceea facem parte şi din grupa a patra valorică.

Ne va fi greu, dar nu imposibil”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Robert Petre.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE