CONTINUĂ „MARCAJUL STRÂNS" LA LIDER

Meciul din etapa a XII-a dintre Team Săgeata şi Montana Pătârlagele a adus în contul gazdelor încă trei puncte extrem de preţioase, după o prestaţie consistentă, în care au ratat cât pentru trei-patru meciuri.

Gazdele încep partida în forţă, dar

 portarul Ţâru se opune cu succes unui şut bun din lovitură liberă. Câteva minute mai târziu, Toma începe recitalul de ratări cu un şut din unghi, care însă trece puţin alături. Pătârlăgenii îşi arată şi ei colţii pe plan ofensiv, dar lovitura liberă bine executată de Onuţ îi permite lui Mindileac o intervenţie reuşită la rădăcina barei. Golul care s-a dovedit a fi decisiv a picat de nicăieri, după ce Toma protejează bine un balon pentru Stanciu, al cărui şut este deviat de A. Tănase şi îl învinge pe portarul advers.

Nu lipseşte nici tensiunea, alimentată de câteva intervenţii mult peste limita regulamentului marca Irinel Voicu, altminteri originar din…Pătârlagele. Poate acele lovituri de picior şi cot or fi fost din simpatie, cine ştie…Noroc cu arbitrul Chiricioiu, care a tratat cu multă indulgenţă fazele respective, înduplecându-se totuşi să îi arate un cartonaş galben decarului de la gazde.

Revenind la fotbal, Toma trage bine din careu, dar portarul oaspeţilor este la post şi respinge eficient. Iar când acesta este depăşit, apare ca din pământ Adelin Tănase, care respinge din faţa porţii goale. Toma mai încearcă o dată porta adversă, dar goalkeeper-ul Ţâru este din nou la post şi reţine cu siguranţă. „Galbenii" se aruncă şi ei în atac, semănând ceva panică în careul advers, iar cea mai mare ocazie de gol aparţine tânărului Leo Dumitru, care şutează frumos, dar puţin peste poartă. Ultima fază notabilă a primei părţi a jocului îl are în prim-plan pe Mănăilă, dar portarul oaspeţilor respinge bine şutul-centrare al acestuia. Avantaj minim, dar pe deplin meritat al gazdelor la pauză.

Prima fază notabilă a mitanului secund îl are în prim-plan pe acelaşi „Mandataru' ", care trimite cu capul din careu, dar alături de poartă. Acelaşi Toma primeşte o pasă bună de la colegul său Voicu, dar trage din nou imprecis. Printre atâtea ocazii clare de gol se strecoară şi o execuţie de fineţe, dar lobul încercat de marcatorul golului trece puţin alături. Iese la rampă şi „Generalul" Ionescu, dar portarul Mindileac plonjează inspirat şi respinge bine şutul din lovitură liberă al jucătorului de la oaspeţi. La cealaltă poartă, Mănăilă ia portarul la ţintă din careu, din poziţie mai mult decât favorabilă, iar Stancu reia cu capul din careu în plasa laterală, după un corner bine executat de Irinel Voicu. A. Tănase trage bine de la distanţă, dar portarul de la Team reţine, iar Toma trimite din careu în bara laterală.  

Finalul este unul foarte intens, cu gazdele încercând să conserve rezultatul şi eventual să mărească diferenţa, şi oaspeţii realizând că nu mai au nimic de pierdut şi atacând cu toate liniile. Stanciu trage bine de la marginea careului, dar balonul se scurge puţin alături de poartă. Jucătorii antrenaţi de Ionuţ Damir trec şi ei pe lângă gol, iar pe final fundaşul Vişan este foarte aproape de a reuşi execuţia meciului, dar lobul său se opreşte în plasa laterală. Şi partida se termină cu rezultatul înscris pe tabelă la pauză.

Un succes meritat, dar contrat destul de greu, în principal din cauza lipsei de inspiraţie la finalizare arătată de gazde, şi în special de Toma. Care are însă meritul de a îşi crea multe ocazii de gol pe durata unei partide, ratate însă cu seninătate, cel puţin în acest meci. Altfel spus, Săgeata a ratat atât de multe ocazii cât a ratat SCM Gloria cu o etapă înainte. Numai că jucătorii echipaţi în portocaliu au reuşit să îşi treacă în cont trei puncte, în vreme ce „glorioşii" au trebuit etapa trecută să se mulţumească cu unul singur.

Team Săgeata - Montana Pătârlagele 1-0 (1-0)

A marcat: Stancu 16

Team Săgeata: Mindileac – Gh. Zico, Stancu, Vişteanu, Cristea, Vişan, Toma (Albu), Pană, Glogoviţeanu (Manolache), Mănăilă, Voicu (Săftoiu). Antrenor: Cezar Ionescu.

Montana Pătârlagele: Târu – C. Vasile, Lixăndroiu, A. Tănase, Stroe, Dumitru (Jupoiu), Popescu, Onuţ (C. Tănase), Fijer  (Bulfei), Piştea (I. Vasile), Cl. Ionescu. Antrenor: Ionuţ Damir

Arbitri:Bogdan Chiricioiu – Eugen Alexandru şi Roxana Trişcaş. Observator: Marian Dorobanţu

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE