CONTINUĂ „MARCAJUL STRÂNS" LA LIDER

Meciul din etapa a XII-a dintre Team Săgeata şi Montana Pătârlagele a adus în contul gazdelor încă trei puncte extrem de preţioase, după o prestaţie consistentă, în care au ratat cât pentru trei-patru meciuri.

Gazdele încep partida în forţă, dar

 portarul Ţâru se opune cu succes unui şut bun din lovitură liberă. Câteva minute mai târziu, Toma începe recitalul de ratări cu un şut din unghi, care însă trece puţin alături. Pătârlăgenii îşi arată şi ei colţii pe plan ofensiv, dar lovitura liberă bine executată de Onuţ îi permite lui Mindileac o intervenţie reuşită la rădăcina barei. Golul care s-a dovedit a fi decisiv a picat de nicăieri, după ce Toma protejează bine un balon pentru Stanciu, al cărui şut este deviat de A. Tănase şi îl învinge pe portarul advers.

Nu lipseşte nici tensiunea, alimentată de câteva intervenţii mult peste limita regulamentului marca Irinel Voicu, altminteri originar din…Pătârlagele. Poate acele lovituri de picior şi cot or fi fost din simpatie, cine ştie…Noroc cu arbitrul Chiricioiu, care a tratat cu multă indulgenţă fazele respective, înduplecându-se totuşi să îi arate un cartonaş galben decarului de la gazde.

Revenind la fotbal, Toma trage bine din careu, dar portarul oaspeţilor este la post şi respinge eficient. Iar când acesta este depăşit, apare ca din pământ Adelin Tănase, care respinge din faţa porţii goale. Toma mai încearcă o dată porta adversă, dar goalkeeper-ul Ţâru este din nou la post şi reţine cu siguranţă. „Galbenii" se aruncă şi ei în atac, semănând ceva panică în careul advers, iar cea mai mare ocazie de gol aparţine tânărului Leo Dumitru, care şutează frumos, dar puţin peste poartă. Ultima fază notabilă a primei părţi a jocului îl are în prim-plan pe Mănăilă, dar portarul oaspeţilor respinge bine şutul-centrare al acestuia. Avantaj minim, dar pe deplin meritat al gazdelor la pauză.

Prima fază notabilă a mitanului secund îl are în prim-plan pe acelaşi „Mandataru' ", care trimite cu capul din careu, dar alături de poartă. Acelaşi Toma primeşte o pasă bună de la colegul său Voicu, dar trage din nou imprecis. Printre atâtea ocazii clare de gol se strecoară şi o execuţie de fineţe, dar lobul încercat de marcatorul golului trece puţin alături. Iese la rampă şi „Generalul" Ionescu, dar portarul Mindileac plonjează inspirat şi respinge bine şutul din lovitură liberă al jucătorului de la oaspeţi. La cealaltă poartă, Mănăilă ia portarul la ţintă din careu, din poziţie mai mult decât favorabilă, iar Stancu reia cu capul din careu în plasa laterală, după un corner bine executat de Irinel Voicu. A. Tănase trage bine de la distanţă, dar portarul de la Team reţine, iar Toma trimite din careu în bara laterală.  

Finalul este unul foarte intens, cu gazdele încercând să conserve rezultatul şi eventual să mărească diferenţa, şi oaspeţii realizând că nu mai au nimic de pierdut şi atacând cu toate liniile. Stanciu trage bine de la marginea careului, dar balonul se scurge puţin alături de poartă. Jucătorii antrenaţi de Ionuţ Damir trec şi ei pe lângă gol, iar pe final fundaşul Vişan este foarte aproape de a reuşi execuţia meciului, dar lobul său se opreşte în plasa laterală. Şi partida se termină cu rezultatul înscris pe tabelă la pauză.

Un succes meritat, dar contrat destul de greu, în principal din cauza lipsei de inspiraţie la finalizare arătată de gazde, şi în special de Toma. Care are însă meritul de a îşi crea multe ocazii de gol pe durata unei partide, ratate însă cu seninătate, cel puţin în acest meci. Altfel spus, Săgeata a ratat atât de multe ocazii cât a ratat SCM Gloria cu o etapă înainte. Numai că jucătorii echipaţi în portocaliu au reuşit să îşi treacă în cont trei puncte, în vreme ce „glorioşii" au trebuit etapa trecută să se mulţumească cu unul singur.

Team Săgeata - Montana Pătârlagele 1-0 (1-0)

A marcat: Stancu 16

Team Săgeata: Mindileac – Gh. Zico, Stancu, Vişteanu, Cristea, Vişan, Toma (Albu), Pană, Glogoviţeanu (Manolache), Mănăilă, Voicu (Săftoiu). Antrenor: Cezar Ionescu.

Montana Pătârlagele: Târu – C. Vasile, Lixăndroiu, A. Tănase, Stroe, Dumitru (Jupoiu), Popescu, Onuţ (C. Tănase), Fijer  (Bulfei), Piştea (I. Vasile), Cl. Ionescu. Antrenor: Ionuţ Damir

Arbitri:Bogdan Chiricioiu – Eugen Alexandru şi Roxana Trişcaş. Observator: Marian Dorobanţu

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE