Săgeata, ruptă fără milă de Voinţa Lanurile

Voinţa Lanurile câştigă primul derby cu adevărat, al sezonului, Ligii 4. Trupa managerului Cristea Constantin s-a impus la limită, scor 2-1, la Săgeata, în faţa echipei lui Florian Oprea, într-o partidă ce a contat pentru etapa a IV-a. Evoluţia celor două formaţii a onorat cu brio

 titulatura de derby, unul câştigat meritat de Voinţa Lanurile, o formaţie mai proaspătă, cu jucători dispuşi la mai mult efort, tehnici şi pragmatici în acelaşi timp. De cealaltă parte, gazdele a arătat ca o echipă greoaie în multe momente ale disputei, însă nu trebuie neglijat faptul că R. Stan nu a putut conta pe trei piese grele, este vorba despre „Bubu” Mănăilă, Vişan şi G. Ion.

După un sfert de oră în care cele două echipe s-au studiat, cu un plus de prezenţăa gazdelor, în jumătatea adversă, a venit şi prima ocazie importantă. Fl. Pană a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţii, însă „Mandataru” Toma a reluat cu capul, puţin pe lângă. Replica oaspeţilor a venit zece minute mai târziu atunci când în urma unei recuperări la mijlocul terenului a lui Chiriţă, acesta pătrunde pe dreapta şi scoate la 16 metri pentru „Mica” Feraru care îl execută pe Mindileac.

A urmat o dominare clară a gazdelor care s-a apropiat periculos de poarta lui Savone, acesta din urmă reuşind să blocheze excelent fazele la capătul cărora s-au aflat Cristea (min. 29), Vişteanu (min. 40) şi I. Voicu (min. 45).

Chiar dacă au început mitanul secund mai bine, gazdelor le-a trecut „glonţul pe la ureche” atunci când Eftimie îi fură balonul lui Fl. Pană şi şutează la colţul lung, milimetric pe lângă.

La cealaltă poartă, Rudolovic îl vede cu o diagonală perfectă pe Toma, acesta trimite în pieptul lui Savone, balonul ajunge la I. Voicu care reia din zonă centrală puţin pe lângă.

Meciul are ritm, gazdele se aruncă în atac, în timp ce oaspeţii joacă doar cartea contraatacului, şi o fac destul de bine dacă ţinem cont de ocaziile imense ratate de Eftimie (min. 60), Chiriţă (min. 62 şi 75).

Şi totuşi, în urma unei astfel de faze, Istrate îl vede cu o pasă în suprafaţa de pedeapsă adversă pe Covaci, şutul acestuia este respins de Mindileac în faţă, iar Chiriţă reuşeşte în sfârşit să îl învingă pe goalkeeperul Team-ului cu un şut din apropiere.

În minutul trei al prelungirilor dictate de centralul B. Chiricioiu, Vişteanu obţine o lovitură de pedeapsă după un contact cu Milea, iar I. Voicu îl execută de la punctul cu var pe Savone. A fost însă prea târziu pentru gazde pentru a mai spera cel puţin la obţinerea unui rezultat de egalitate.

Se termină aşadar 2-1 pentru Voinţa Lanurile, care alături de Locomotiva Buzău rămân singurele formaţii cu maximum de puncte după primele patru etape ale Ligii 4, avantajul CFR-iştilor lui Ibriş fiind dat de golaveraj.

Să precizăm faptul că miercuri, într-o partidă restanţă, Voinţa Lanurile a învins pe teren propriu pe AS Balta Albă, 3-0, scor stabilit încă de la pauză, graţie golurilor marcate de Ignat (min. 5), G. Voinea (min. 20) şi C. Eftimie (min. 45 – pen.).

Team Săgeata - Voinţa Lanurile 1-2 (0-1)

Au marcat:I. Voicu 90+3 (pen.) / „Mica” Feraru 25; C. Chiriţă 77

Team Săgeata:Mindileac – Gh. Zico (Albu), Rudolovic, Fl. Pană (Lupaşcu), R. Stan, I. Stancu, Vişteanu, Manolache (Glogoviţeanu), Cristea, Toma, I. Voicu. Antrenor: Romeo Stan

Voinţa Lanurile:G. Sava – Anton, Istrate, Chiriţă (Cr. Marin), Baciu, Eftimie, Ignat, Gurguiatu (Lungu), Milea, Voinea, Feraru (Covaci). Antrenor: Tase Lăptoiu.

Arbitri: B. Chiricioiu – L. Constantin şi M. Martinescu.

Observator:D. Popescu

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE