Aerul Montan(a), prea tare pentru buzoieni

Gloria Buzău a început cu o remiză seria meciurilor “grele”, pe terenul Montanei Pătîrlagele, un loc de unde nu multe echipe se pot lăuda că s-au întors cu punct(e). De altfel, majoritatea celor prezenţi etapa trecută pe stadionul ”Gloria” la victoria contra Verneştiului

 au opinat că elevii lui Damir vor pune mari probleme buzoienilor, mulţi fiind de părere că, la cum se prezintă lucrurile, pătârlăgenii nu vor pierde pe teren propriu. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Partida dintre cele două echipe cu punctaj maxim, după primele trei etape, a debutat sub semnul echilibrului, cu o lungă perioadă în care jocul s-a desfăşurat la jumătatea terenului. Cele două grupări au lăsat impresia a doi boxeri care caută momentul decisiv pentru a aplica o lovitură de graţie adversarului, dar în acelaşi timp sunt atente să nu lase garda jos şi să fie surprinse.

Oaspeţii sunt parcă o idee mai curajoşi, dar lovitura liberă de la 20m bine executată de Baciu îi prilejuieşte portarului Ţâru ocazia unei intervenţii spectaculoase. De altfel, portarul gazdelor a avut câteva intervenţii foarte reuşite pe durata meciului, deşi în prima repriză mai ales a bâlbâit câteva baloane aparent facile, fără însă a periclita propria poartă. Câmpeanu execută bine un corner direct pe poartă, dar portarul amfitrionilor este atent şi boxează balonul. Gazdele îşi arată şi ele colţii în ofensivă, dar şutul bun al tânărului Bulfei este reţinut de portar. Următoarea o fază periculoasă care îl are în prim-plan pe experimentatul Cl. Ionescu, dar balonul expediat de ”General” din lovitură liberă se scurge puţin alături de poartă. Cea mai mare ocazie de gol este trecută tot în dreptul buzoienilor, fundaşul Pârvu reia bine cu capul din careu după un corner, dar Ţâru respinge spectaculos de sub bară un balon pe care toată îl cam vedea în plasă. Cu toate acestea, gazdele puteau intra în avantaj la pauză, dar balonul trimis bine de la 20m de Leo Dumitru trece puţin alături de ţintă.

A doua parte a jocului debutează cu o şansă bună pentru M. Ion, care reia cu capul puţin peste. Jucătorul Montanei avea ulterior să fie schimbat, suferind o accidentare destul de serioasă. În minutul 51 asistăm şi la deschiderea scorului, după ce Ionescu îl vede bine dintr-o lovitură  de la distanţă, L. Dumitru (fiul lui Artemis) preia pe partea dreaptă în suprafaţa de pedeapsă şi şutează fără speranţă pentru goalkeeper-ul advers. Entuziasm maxim printre publicul destul de numeros prezent la stadion, fanii gazdelor apreciind jocul consistent făcut de jucătorii echipaţi în galben. Profitând de momentul bun, amfitrionii încearcă să se desprindă, dar  lovitura liberă executată bine de Cl. Ionescu este scoasă de sub transversală de Geantă.

În minutul 75, arbitrul Frăţilă acordă destul de uşor o lovitură liberă, lateral stânga, un corner mai scurt, pentru buzoieni. Baciu execută bine, Pîrvu se înalţă şi reia cu capul, balonul loveşte transversala şi dintr-un adversar ajuge la Ioniţă care îl catapultează în plasa porţii lui Ţâru.

După ce Ionescu mai execută bine o lovitură liberă, iar portarul buzoian boxează, urmează un forcing de final al Gloriei, care nu se mulţumea cu acest rezultat de egalitate. Ţâru reţine bine un şut de la distanţă, iar când acesta este depăşit apare parcă de nicăieri A. Tănase, care respinge din faţa porţii goale. Ultimele minute sunt dramatice şi aparţin portarului gazdelor, care respinge bine şutul lui Muşat de la 20m, dar mai ales boxează inspirit lovitura liberă executată de Vanez, chiar la ultima fază a jocului.

Se termină 1-1, o remiză una peste alta echitabilă, în care fiecare dintre cele două echipe a avut şansa sa de a câştiga. Un meci mare făcut de Montana Pătârlagele, după o evoluţie consistentă, curajoasă, iar antrenorul Damir merită felicitat pentru tactica aleasă. La fel de inspiraţi Ţâru şi A. Tănase în defensivă,dar şi Cl. Ionescu şi Dumitru în avanposturi. Dincolo, îi remarcăm pe Ioniţă, autorul golului,  Pârvu, cu intervenţii reuşite în defensivă şi ieşiri inspirate în atac. Cu siguranţă antrenorul Tudose mai are mult de lucru, aspect observat şi de noul şef al secţiei fotbal a clubului, fostul ”glorios” George Timiş, prezent şi el la joc.

După meci, în „cantonament” la „Valea Lupului”

 A devenit o tradiţie ca după partidele disputate pe teren propriu echipa din Pătârlagele să se “regrupeze”  pentru analize şi discuţii, iar locaţiile preferate sunt caffe-barul ”La Fântâniţa” din oraş, sau Pensiunea ”Valea Lupului” din localitatea din acelaşi nume. De această dată, jucătorii au optat pentru pensiune, acolo unde au regăsit ca de fiecare dată condiţii bune, atmosferă plăcută şi servicii ireproşabile. Nu este prima dată când Montana sărbătoreşte la pensiunea mai sus amintită, ei simţindu-se aici într-adevăr ca acasă. Tot staff-ul de la pensiune îi cunoaşte, îi serveşte prompt şi cu zâmbetul pe buze şi acest lucru îi face, evident, pe pătârlăgeni să revină acolo cu şi mai mare drag. Nu încheiem articolul fără a remarca faptul că la vestiare au demarat lucrările de modernizare, cabinele jucătorilor, arbitrilor şi duşurile fiind ”echipate” corespunzător, cu gresie, faianţă şi toate cele necesare. Drept pentru care toată “echipa” Montanei (primar, viceprimar, consilieri locali, sponsori) merită felicitată!

Montana Pătârlagele - SCM Gloria Buzău 1-1 (0-0)

Au marcat:Leo Dumitru (51), respectiv Dragoş Ioniţă (75)

Montana Pătârlagele: Ţâru, Maxim, Lixăndroiu (cpt), A. Tănase, Stroe, Bulfei, Jupoiu (Popescu), M. Ion (Manolache), Dumitru (Andrei), Ionescu, Piştea (Fijer)  Antrenor: Ionuţ Damir

SCM Gloria Buzău:Geantă, Moise (I.Rusu), Baciu, Zaplaic, Şolcânea, Crăciun, Pârvu, Şerbănoiu, Ioniţă, Cîmpeanu (cpt), Movileanu  Antrenor: Vasile Tudose

Arbitri:Adrian Frăţilă - Eugen Alexandru şi Silviu Andreiu.

Observator:Marian Cristian Lupu.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE