COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Dacă cu echipa din Podgoria a terminat pe ultimul loc în grupa E, de această dată Claudiu Ionescu s-a revanşat cu vârf şi îndesat. Pe o vreme friguroasă, cu ploaie şi vânt rece, elevii de la Școala Cîndeşti s-au duelat în grupa C cu echipele din Breaza, Verneşti şi Merei. Echipele din Stâlpu şi Săhăteni au decis în ultima clipă să nu se prezinte la acest turneu, astfel că lupta s-a dat în patru şi a fost una foarte strânsă, adjudecată pe final de cândeşteni.

Elevii pregătiţi de profesorul Ionescu au debutat cu un succes în faţa mereiului, scor 3-1, după un meci în care au ratat şi o lovitură de penalitate. De altfel, aceştia au ratat lovituri de pedeapsă în fiecare meci, şi cu toate acestea au reuşit să triumfe la final.

Al doilea meci a fost poate momentul-cheie al turneului. Într-un veritabil derby local, cândeştenii şi verneştenii s-au angajat într-un meci foarte disputat şi spectaculos, cu multe goluri şi faze de fotbal veritabil. Finalul a fost unul pe măsură, cu echipa din Cândeşti smulgând in extremis o remiză care s-a dovedit a fi decisivă.

Ultima partidă a turneului a adus faţă în faţă echipele din Cîndeşti şi Breaza, neînvinse după primele două jocuri. După un nou joc spectaculos şi foarte disputat, elevii de la Școala Gimnazială sat Cîndeşti s-au impus la limita (1-0) şi au obţinut astfel biletele pentru faza următoare a competiţiei, aceea pe judeţ.

Performanţă frumosă pentru tinerii Emanuel Barbu, Claudiu Alexandru, Alin Vasile Marin, Cristi Toma, Ionuţ-Marian Micu, Ovidiu Ghiveci, Raul Manolache, Andrei Manolache, Darius Dobrică, Marius Gheorghe Gavriliu şi Leonard Androne. Dacă primii trei menţionaţi s-au ocupat cu succes de partea ofensivă şi au semnat reuşitele care au adus succesele, ultimul amintit a fost îngerul păzitor al porţii, paradele sale înclinând de asemenea decisiv balanţa victoriei în favoarea cândeştenilor. Impresionant şi aportul tânărului Ovidiu Ghiveci, revelaţia competiţiei, dat fiind că este cu doi ani mai mic decât vârsta oficială a competiţiei (născut în 2008).

Plăcut impresionat de atitudinea şi performanţa elevilor săi, Claudiu Ionescu a declarat: “ Am asistat cu toţii la o competiţie reuşită, frumoasă, care dă posibilitatea copiilor de la sat să se afirme şi să joace fotbal într-un cadru organizat. Sunt extrem de mulţumit de toţi elevii mei, de toţi copiii care au demonstrat organizare tactică, inteligenţă şi o atitudine potrivită, atuurile noastre în această fază a competiţiei. Un real câştig pentru noi şi o frumoasă surpriză pentru mine a fost Ovidiu Ghiveci, un puşti ambiţos, născut în 2008, care realmente a impresionat pe toţi cei prezenţi. Un alt lucru inedit şi profesionist a fost arbitrajul – daca la competiţii şcolare arbitrează profesorii de educaţie fizică şi sport, aici am avut parte de arbitrii în adevăratul sens al cuvântului, trimişi de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, prilej cu care le mulţumim încă o dată. Pentru faza următoare am în vedere şi o colaborare cu şcolile din comună, unde am văzut că evoluează câţiva tineri care de asem,enea par a avea ceva potenţial.”

Alături de echipele din Valea Râmnicului şi Cîndeşti, la faza judeţeană ce se va desfăşura cel mai probabil în primăvară se mai califică învingătoarele din grupa A (Pătârlagele, Siriu, Cislău, Berca), din grupa B ( Ruşeţu, Luciu, Gălbinaşi, Smeeni, Ținteşti, Movila Banului), şi din grupa d ( Beceni, Cernăteşti,Vadu Paşii, Mărăcineni, Săpoca). Campioana judeţeană va participa apoi la etapa pe zonă, alături de campioanele din Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi. 

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

„Am semnat contractul pentru actualizarea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”,a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Cel puţin în mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a devenit obicei ca elevii cu nivel de „Excelenţă” să fie recompensaţi: pentru vitrina personală o Diplomă de Excelenţă, iar pentru a compensa o mică parte din cheltuielile în noul an şcolar, un premiu în bani.

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu:  „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată,  şi la Chiliile!”

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu: „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată, şi la Chiliile!”

Guvernul a alocat săptămâna trecută sumele necesare pentru acoperirea pagubelor provocate de inundațiile din prima parte a anului către comunele din județul Buzău.  Consiliul Județean Buzău a primit, de altfel, cea mai mare sumă de bani, alocată de Guvern în teritoriu.

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Județean va continua investițiile în infrastructura de sănătate. Președintele CJ Petre Emanoil Neagu a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce are ca prioritate zero asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru ca medicii să vină la Spitalul Județean Buzău

Consiliul Judeţean Buzău  şi-a dat acordul pentru A7

Consiliul Judeţean Buzău şi-a dat acordul pentru A7

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a semnat ertificatul de Urbanism pentru implementarea proiectului „A7” – tronsoanele Ploieşti-Buzău şi Buzău-Facşani.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Podul de la Vadu Paşii, un proiect cu final epic

Înainte să intre în atenţia politicienilor, proiectul pentru refacerea/consolidarea podului rutier de la Vadu Paşii nu era decât o simplă pretenţie a localnicilor de a se folosi, ca şi înaintaşii lor, de o cale de acces mai la îndemână, pentru a ajunge, în primul rând, la Oborul Buzău

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE