Liga a III-a

“MANITA” PENTRU PRIMUL LOC

Scăpată de chinul deplasărilor lungi și al fotbalului mai rudimentar, Metalul Buzău a debutat cum nu se poate mai fericit în noul sezon al celui de-al treilea eșalon fotbalistic. Un success reconfortant în fața unei echipe în plină reconstrucție, al cărei nume pe vremuri dădea fiori reci pe șira spinării.

 Acum, fosta divizionară secundă Dacia Unirea Brăila se axează pe tineri, în condițiile în care nici din punct de vedere financiar echipa de la malul Dunării nu stă tocmai pe roze.

Desigur, asta nu știrbește cu nimic din meritele unui Metalul Buzău care a dominat partida de la un capăt la celălalt, chiar mai mult decât categoric. Experiența unor jucători precum Toader, Ispir, Radu, Stan sau Iacob au înclinat decisiv balanța în favoarea amfitrionilor, după un joc plăcut, spectaculos și totodată eficient.

Prima ocazie aparține totuși ospeților, dar Cristea nu reușește să îl învingă pe portarul buzoian cu un șut de la 18 metri. În replică, Buzăul are o mare ocazie, dar mingea lovește barele laterale și se plimbă pe linia porții, încăpățânându-se să intre în plasă. O va face însă după o jumătate de oră de joc, trimisă de Radu de la punctul cu var, după ce în prealabil coechipierul său Alin Iacob fusese busculat în careu de un adversar. Nouă minute mai târziu, Iacob apare prompt și finalizează cu succes din careul mic o centrare ideală marca Răzvan Tănase. Este 2-0 și conturile sunt aproape încheiate, mai ales că Metalul domină în continuare, dar D.Stan trage puternic, însă mult peste poartă.

Nici nu debutează bine repriza secundă și Bardaș este oprit neregulamentar în careu, penalty-ul just acordat fiind transformat cu siguranță de Ionuț Radu. Același jucător scapă pe un contraatac spre poarta advesă, pasează bine la Iacob, care șutează necruțător la vinclu din careu pentru 4-0. Portarul Tudor de la oaspeți, cel mai experimentat jucător al acestora la 30 de ani, se remarcă la șuturile lui Radu ,Tănase și mai ales Pădineanu, ultima dată din poziție de unu la unu cu portarul advers. Elevii lui Florentin Petre încearcă și pe faza ofensivă câte ceva, dar Robu și Bady nu nimeresc ținta. O va face însă buzoianul Bardaș în prelungiri, cu un șut puternic din careu, care stabilește și scorul final.

Un succes fără dubii al gazdelor, care atacă deplasarea de la Ianca cu un moral foarte bun. De partea cealaltă, inimosul fost mijlocaș dinamovist a arătat că își dorește, dar mai are mult sau în unele cazuri chiar foarte mult de muncă. De remarcat și climatul de fair-play în care s-a disputat acest joc de fotbal.

 

METALUL BUZĂU-DACIA UNIREA BRĂILA 5-0 (2-0)

Au marcat: Radu (31,46- ambele din penalty), Iacob (40, 58), Bardaș (90 +2)

METALUL: Toader,Spătaru (Mihai), Grăjdan (P. Benga) , Șt. Zizu Nedelcu, Păun, Tănase, Stan Ispir (cpt), Radu (Pădineanu), Iacob (Vișteanu),  Bardaș   Antrenor: Vali Stan

DACIA UNIREA: Tudor, Dobre, Moroianu, Sloată, Abdul Fatay, Robu, Bady (G.Ion), Mihalcea, Sava (Duțu), Băcanu, Cristea   Antrenor: Florentn Petre

Au arbitrat : Mădălin Marinescu (București), Andrei Baciu (Videle) și Ion Onicescu (Dâmbovița)

Observatori: Ioan Lapa (Vaslui) și Ionel Niculae Brândușă (Călărași)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE