Liga a III-a

Metalul, pe val, la final de campionat

Metalul Buzău a trecut miercuri la limită de SC Oţelul Galaţi, scor 1-0, după un meci plăcut ochiului, în care decisivi pentru buzoieni s-au dovedit portarul Costel Toader şi atacantul Alin Iacob. Plus o remarcă pentru întreaga echipă , care s-a dăruit şi a învins pe merit

 o echipă ce la debut de sezon se anunţa ca o pretendentă la promovare.

Întrucât Metalul este departe de zona fierbinte a clasamentului, iar gălăţenii au pierdut orice contact cu poziţia care asigură promovarea în eşalonul superior, celor două echipe nu le-a mai rămas decât să joace fotbal, lucru pecare au încecat să îl facă aşa cum au putut mai bine.

Ocaziile au alternat la cele două porţi, iar golul decisiv a fost marcat de jucătorul buzoian după o preluare de toată frumuseţea şi o finalizare cu sânge rece.

Chiar în debutul partidei, D. Stan l-a încercat pe portarul advers cu un şut de la 20 de metri, dar acesta a respins foarte bine de lângă bară. În replică, la cealaltă poartă, Crihană a tras din poziţie favorabilă, dar alături de poartă. Iacob interceptează bine în terenul advers, pătrunde vijelios în careu, driblează portarul, dar trmite un lob alături de ţintă.

Atacantul buzoian nu mai ratează în minutul 15, când primeşteo pasă la 18 metri, preia şi fentează scurt, apoi trimite la colţ pentru 1-0. Buzoienii încearcă să profite de momentul bun, dar celălalt atacant, Ionuţ Radu, nu reuşeşte să îl învingă pe portarul gălăţean, după o incursiune în careu.

Acelaşi jucător este în prim-planul următoarei faze notabile de atac a buzoienilor, dar intervine greşit la o centrare ideală în faţa porţii trimisă de Iacob şi balonul ocoleşte ţinta. Pe final de repriză, fundaşul Ghiocel este avertizat pentru un fault, apoi eliminat la aceeaşi fază pentru injurii. Avantaj minim la pauză, dar pe deplin meritat de formaţia gazdă.

  A doua parte debutează cu un şut bun de la 25 demetri expediat de căpitanul Ispir, dar Vlăsie, portarul gălăţean care a trecut şi pe la Partizanul Merei în liga a treia, reuşeşte să reţină cu multă siguranţă. Toader respinge şi el bine un şut de la distanţă trimis de Munteanu, care apoi tragedin unghi puţin alături de poartă.

Cu un om în minus, moldovenii se descurcă foarte bine şi pe final de joc au chiar o mare şansă de a egala – proaspăt intrat pe teren, Laurenţiu Iorga, campion al României cu echipa gălăţeană în 2011, trage bine în diagonală de la 18metri, dar portarul buzoian întind emir aculos o mână şi respinge în corner, la o fază la care mulţi dintre cei prezenţi au văzut balonul în plasă.

A fost ultima fază notabilă a unui meci care aduce încă trei puncte în contul Metalului Buzău şi îi ajută să pregătească mai relaxaţi o deplasare lungă şi obositoare, tocmai la Miroslava. În aceeaşi etapă intermediară, SCM Gloria şi-a respectat blazonul şi a învins la Fălticeni (2-0), în vreme ce echipa din Rm. Sărat a peridu sever la Lieşti (1-4) şi s-a afundat definitiv în mocirla locurilor retrogradabile.

Metalul Buzău - Oţelul Galaţi 1-0 (1-0)

A marcat: Iacob (15)

Metalul Buzău: Toader, Mihăeş, Grăjdan, Nedelcu (P. Benga), Păun (Oprea), Răileanu, D. Stan, Ispir (cpt), Radu (Sava), Iacob (Manea), Bardaş   Antrenor: Valentin Stan

Oţelul Galaţi: Vlăsie, Mănău, Moglan (cpt), David (Chiriac), Crihană, Zaharia (Țicămucă), Ghiocel, C. Cristea, Cîrjan (Neagu),     Codreanu (Iorga), Munteanu   Antrenor: Tudorel Pelin.

(Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE