Liga a III-a

Gloria şi Metalul au demarat pregătirile pentru sezonul de primăvară

Majoritatea echipelor de fotbal, indiferent de eşalonul în care evoluează, s-au reunit în vederea pregătirii de iarnă şi implicit al returului de campionat. SCM Gloria Buzău va pleca în cantonament la Izvorani pentru o suită de meciuri de pregătire,

 Metalul se va „testa” pe plan local în timp ce CSM Râmnicu Sărat se va pune în mişcare abia săptămâna viitoare.

 

Gloria, cantonament la Izvorani

Vacanţa de iarnă s-a încheiat ieri pentru lidera seriei I, SCM Gloria Buzău. 30 de jucători au participat luni la primul antrenament din 2019. “Roş-albaştrii” au la dispoziţie două luni de pregătire înaintea primului meci oficial din noul an. Niciunul dintre jucătorii valizi ai Gloriei n-au absentat de la prima şedinţă de pregătire din 2019. Startul a fost dat în Parcul Crâng, cu o reacomodare la efort desfăşurată sub comanda antrenorilor George Timiş, Vasile Tudose, Mihai Dinu şi Vasile Lazăr.

La prima întâlnire din noul an au fost prezenţi şi noile achiziţii, este vorba despre jucătorii care au semnat deja cu gruparea din Crâng. Este vorba despre Bogdan Chipirliu (atacant – venit de la Astra Giurgiu), Cristian Danci (mijlocaş central - Petrolul Ploieşti), Andrei Rus (fundaş – Petrolul Ploieşti), Mihai Velisar (fundaş – Petrolul Ploieşti) şi Andrei Enescu (mijlocaş – UTA Arad).
În perioada următoare, pregătirea “roş-albaştrilor” va continua cu antrenamente în Buzău, urmând ca din 28 ianuarie să se deplasaze la Centrul Olimpic de la Izvorani pentru un cantonament de două săptămâni, acolo unde va disputa şi mai multe partide de verificare.

“Zăpada ne-a dat puţin peste cap planurile pentru că ne doream să intrăm pe teren să jucăm şi puţin cu mingea. Însă pentru început şi mai ales pentru periaoda de acomodare vom improviza. Vom regla din mers aceste lucruri, ce să facem. Faptul că am alergat prin Crâng mi-a adus aminte de perioada junioratului când ne pregăteam la fel. I-am simţit pe băieţi dornici şi chiar a trebuit să le stăpânesc de câteva ori entuziasmul pentru că vin după o perioadă de pauză şi nu trebuie să forţeze prea mult. Este destul timp pentru pregătire.

Până pe data de 26 ianuarie ne vom pregăti în Buzău.  Începând cu data de 28 şi până pe 10 februarie vom efectua un cantonament la Centrul Olimpic de la Izvorani, lângă Snagov, acolo unde vom disputa şi cele mai multe partide de verificare. O să întâlnim printre altele pe Astra 2, Unirea Slobozia, FCSB 2, Petrolul Ploieşti şi de ce nu, echipe din judeţ de la noi. Meciuri vor fi pentru că avem mai multe solicitări din partea unor echipe valoroase, însă vom vedea în funcţie şi de starea de sănătate a băieţilor, de lotul pe care îl vom avea la dispoziţie şi aşa mai departe. Întâi să ne aşezăm şi vom mai vedea”, a declarat pentru Arena Buzoiană, George Timiş, tehnicianul grupării din Crâng.

 

Metalul, antrenamente pe plan local

Potrivit sansabuzoiana.ro, vacanţa a luat sfârşit şi la Metalul. Echipa buzoiană şi-a reluat pregătirile în vederea sezonului de primăvară, cu un prim antrenament pe care Vali Stan l-a condus pe terenul sintetic. La prima şedinţă de pregătire din noul an, Vali Stan a avut sub comandă aproape toţi jucătorii care au încheiat prima parte a campionatului.

Au lipsit, învoiţi, fundaşul Mircea Popescu şi mijlocaşul Constantin Ispir. Altor doi jucători, Gabriel Mihăescu şi Stelian Mişelăricu le-au fost rezilitate contractele, în timp ce Cătălin Bardaş dar şi, surprinzător, Valentin Lungoci, şi-au exprimat intenţiile de a pleca de la echipă. Pentru ultimul există o ofertă de la Rm. Sărat, rămâne ca situaţia să fie clarificată zilele următoare.

Deocamdată, nici un nume nou la reunire şi asta pentru că, neavând încă un buget clarificat, clubul a evitat să poarte negocieri. Toată această perioadă de pregătire până la startul campionatului se va desfăşura la propria bază sportivă. Un prim meci de verificare din această iarnă a fost stabilit pentru data sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 12.00, pe terenul sintetic din Crâng, împotriva divizionarei D - Voinţa Lanurile.

“În primul rând cred că trebuie să ne întărim puţin în anumite compartimente, cu jucători de valoare, asta şi dacă putem să-i aducem din punct de vedere financiar.

În turul campionatului, am adus jucători sub 21 de ani, ba chiar de 17 ani, titulari. Chiar dacă ei au calităţi şi valoare pentru vârsta respectivă, ba chiar şi mai mare, nu au experienţa necesară, mai ales că e pentru prima oară când joacă la o echipă de seniori. Şi nici omogenitatea n-am avut-o pentru a face rezultatele pe care ni le-am dorit cu toţii şi le-am tot aşteptat. Şi atunci, pentru a ajunge mai repede la aceste jocuri bune şi puncte mai multe realizate trebuie să avem şi jucători cu oarecare experienţă şi valoare în acelaşi timp. Cred că, pe lângă ceea ce avem noi, dacă mai aducem încă 3-4 jucători cu ceva experienţă, şi evoluţiile vor fi altfel.

În funcţie de bugetul ce ne va fi repartizat de la Consiliul Judeţean, plus ceea ce poate să ne ofere, ca întotdeauna, Revicom Oil prin domnul Benga şi celelalte firme care au ajutat, Beta şi nu numai, atunci putem să ne facem un calcul şi numai atunci putem să aducem jucători pentru că nu este corect nici pentru ei, nici pentru noi, să avem discuţii înainte, să promitem anumite sume de bani ca şi salarii sau indemnizaţii sportive, după care să revenim asupra celor discutate şi să le spunem că nu mai putem. Deci totul se va putea decide numai după ce vom avea un buget clar al clubului pentru acest retur”,a declarat pentru sansabuzoiana.ro, Vali Stan, antrenorul Metalului.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE