Liga a III-a

CHIPIRLIU ŞI DANCI, PRIMELE TRANSFERURI ALE IERNII

Chiar dacă SCM Gloria Buzău a terminat turul campionatului pe prima poziţie a clasamentului seriei I, conducerea grupării din Crâng îşi doreşte o a doua parte a sezonului mult mai liniştită în condiţiile în care obiectivul este unul clar, promovarea în eşalonul superior.

Altfel spus, Moş Crăciun i-a făcut cadouri ceva mai devreme tehnicianului buzoian, două transferuri importante. Este vorba despre Bogdan Chipirliu şi Cristian Danci, doi jucători cu experienţă dacă privim CV-ul lor în ceea ce priveşte formaţiile pentru care au evoluat.

Întâmplător sau nu, se pare că “vinovatul” principal al acestor transferuri, la fel ca şi în cazul lui Florin Cazan, este nimeni altul decât – Ciprian Petre, coechipier cu noile achitiţii la Gaz Metan Mediaş în Liga I. Căpitanul  “roş-albaştrilor” i-a atras în primul rând cu prezentarea proiectului la care i-a parte, unul în care principalul obiectiv este performanţa.

Remus Bogdan Chipirliu

Născut pe 21 iulie 1992 (26 de ani), la Galaţi, înălţime – 1,87 m, atacant, dar la fel de uşor şi în cele două benzi.

A debutat la Oţelul Galaţi în Liga I, la un meci cu Gaz Metan Mediaş, echipă la care avea să evolueze ulterior, dar şi la Dunărea Galaţi, Poli Timişoara, Juventus Bucureşti şi Astra Giurgiu. A fost golgheterul Ligii 2, în sezonul în care a promovat cu “juventinii” pe prima scenă a fotbalului românesc.

Lista achiziţiilor rămâne deschisă, Georgică Timiş punând ochii deja şi pe alţi jucători cu experienţă care să contribuie decisiv la îndeplinirea obiectivului.

Cristian Danci

Născut pe 15 iulie 1988, la Reşiţa, mijlocaş central, înălţime – 1,79 m.

Jucător polivalent, putând evolua atât la mijlocul terenului cât şi în centrul defensivei, Danci are şi experienţa eşaloanelor superioare, adunând 82 de prezenţe în Liga I, pentru FC Botoşani (2013-2015) şi Gaz Metan Mediaş (2016-2018). În această primăvară, Cristi Danci a îmbrăcat tricoul formaţiei FC Hermannstadt Sibiu cu care a reuşit promovarea în prima divizie, după care s-a transferat la Petrolul Ploieşti. De-a lungul carierei a mai jucat pentru Liberty Salonta, FC Bihor Oradea, Fortuna Brazi, Metalul Reşiţa şi Şoimii Pâncota.

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE