Liga a III-a

CHIPIRLIU ŞI DANCI, PRIMELE TRANSFERURI ALE IERNII

Chiar dacă SCM Gloria Buzău a terminat turul campionatului pe prima poziţie a clasamentului seriei I, conducerea grupării din Crâng îşi doreşte o a doua parte a sezonului mult mai liniştită în condiţiile în care obiectivul este unul clar, promovarea în eşalonul superior.

Altfel spus, Moş Crăciun i-a făcut cadouri ceva mai devreme tehnicianului buzoian, două transferuri importante. Este vorba despre Bogdan Chipirliu şi Cristian Danci, doi jucători cu experienţă dacă privim CV-ul lor în ceea ce priveşte formaţiile pentru care au evoluat.

Întâmplător sau nu, se pare că “vinovatul” principal al acestor transferuri, la fel ca şi în cazul lui Florin Cazan, este nimeni altul decât – Ciprian Petre, coechipier cu noile achitiţii la Gaz Metan Mediaş în Liga I. Căpitanul  “roş-albaştrilor” i-a atras în primul rând cu prezentarea proiectului la care i-a parte, unul în care principalul obiectiv este performanţa.

Remus Bogdan Chipirliu

Născut pe 21 iulie 1992 (26 de ani), la Galaţi, înălţime – 1,87 m, atacant, dar la fel de uşor şi în cele două benzi.

A debutat la Oţelul Galaţi în Liga I, la un meci cu Gaz Metan Mediaş, echipă la care avea să evolueze ulterior, dar şi la Dunărea Galaţi, Poli Timişoara, Juventus Bucureşti şi Astra Giurgiu. A fost golgheterul Ligii 2, în sezonul în care a promovat cu “juventinii” pe prima scenă a fotbalului românesc.

Lista achiziţiilor rămâne deschisă, Georgică Timiş punând ochii deja şi pe alţi jucători cu experienţă care să contribuie decisiv la îndeplinirea obiectivului.

Cristian Danci

Născut pe 15 iulie 1988, la Reşiţa, mijlocaş central, înălţime – 1,79 m.

Jucător polivalent, putând evolua atât la mijlocul terenului cât şi în centrul defensivei, Danci are şi experienţa eşaloanelor superioare, adunând 82 de prezenţe în Liga I, pentru FC Botoşani (2013-2015) şi Gaz Metan Mediaş (2016-2018). În această primăvară, Cristi Danci a îmbrăcat tricoul formaţiei FC Hermannstadt Sibiu cu care a reuşit promovarea în prima divizie, după care s-a transferat la Petrolul Ploieşti. De-a lungul carierei a mai jucat pentru Liberty Salonta, FC Bihor Oradea, Fortuna Brazi, Metalul Reşiţa şi Şoimii Pâncota.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE