Liga a III-a

METALUL, PRIMUL EŞEC ÎN AMICALE

După o de campaniede meciuri amicale câştigate mai greu sau mai uşor, în faţa unor adversari de diferite categorii (Locomotiva Buzău, Petrolul Berca - Liga a IV-a, CSM Focşani-Liga a III-a sau Dacia Unirea Brăila-Liga a II-a),

 echipa antrenată de Vali Stan a simţit sâmbătă şi gustul amar al înfrângerii, într-o partidă disputată sâmbătă chiar pe teren propriu, contra echipei Sporting Lieşti. Un eşec care ar putea veni la momentul potrivit, menit să aducă echipa buzoiană cu picioarele pe pământ, dar şi să scoată în relief nesincronizările mai ales din compartimentul defensiv, în perspectiva unui retur de campionat foarte dificil, ce stă să înceapă.

Lipsiţi de aportul a doi titulari indiscutabili, mijlocaşii Mădălin Puşcă (chiar căpitanul echipei, în anumite partide) şi M.Ion (cunoscut mai degrabă sub apelativul „Duţu”), buzoienii au intrat mai bine în joc şi         Ionuţ Radu, unul dintre cei mai combativi jucători de pe teren, a deschis repede scorul, după ce a beneficiat de o pasă bună de la un coechipier şi l-a executat cu sânge rece pe portarul advers. Treptat, echipa gălăţeană, ocupanta unui loc fruntaş în seria de Moldova a eşalonului terţ, a echilibrat duelul şi a împins jocul spre poarta lui Toader, iar în aceste condiţii egalarea a survenit oarecum firesc. În prelungirile primei reprize, Dr.Voicu marchează cu o frumoasă lovitură de cap în urma unui corner, profitând şi de marcajul defectuos făcut de adversari. În ciuda faptului că ocaziile de gol la cele două porţi nu au lipsit, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, cu o reuşită în dreptul fiecăreia.

După pauză ambii antrenori au efectuat modificări de efectiv, astfel încât au intrat toţi jucătorii pe care i-au avut la dispoziţie. În urma a două frumoase de atac, David Iwafa şi Ionuţ Iancu duc scorul la 3-1 pentru alb-roşii, în vreme ce amfitrionii mai găsesc doar puterea de a reduce din handicap prin acelaşi Ionuţ Radu, care marchează din apropiere. Pe final, asistăm la un forcing al jucătorilor echipaţi în galben, dar defensiva moldoveană rezistă şi se apără cu calm, obţinând un succes muncit, şi totodată lăsând o plăcută impresie publicului spectator.

Un semnal de alarmă pentru antrenorul Vali Stan, dar un insucces venit la timp, pe care cu siguranţă antrenorul buzoian îl va administra corespunzător. Patrick Benga şi colegii săi vor încheia seria de amicale la mijocul săptămânii viitoare  cu o deplasare la galaţi, acolo unde vor întâlni pe SC Oţelul, nimeni alta decât colega de serie a adversarului d esâmbătă şi una dintre principalele candidate la promovare în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

La fluierul fostului arbitru divizionar Cezar Ionescu, s-au aliniat la start următoarele echipe:

Metalul Buzău, antrenor Valentin Stan: Toader, Badea, Grăjdan, Benga, Tănase, Piciu, Stan, Iacob, Radu, Manea, Spătaru. Pe parcursul jocului au mai evoluat Creţu, Dinciu, Trăistar, Lungoci, Păun şi Bardaş.

Sporting Lieşti, antrenor Ionuţ Niculcea: Vădeanu, Maftei, Manea, Voicu, Ciurea, Lovin, David Itwafa, Mihu, Blănaru, Dănăilă, Subotic. Au mai intrat în formaţia oaspete Iancu,Vicol, Tudose, Gohoreanu, Codreanu, Sprânceană şi Zaharia.

Aşa cum am menţionat, meciul a fost arbitrat de Cezar Ionescu, fără asistenţi, întrucât toţi arbitrii buzoieni fuseseră convocaţi la o acţiune sub egida AJF Buzău. Chiar şi aşa, Cezar a dus bne meciul la bun sfârşit, deşi pe parcures a arătat două cartonaşe roşii şi vreo zece galbene. Cu excepţia câtorva momente îm care nervii au cedat, jucătorii şi-au văzut de jocul lor şi partida s-a desfăşurat într-o notă de fair-play şi sportivitate. Adîugând aici şi vremea foarte prielnică pentru fotbal, putem spune că cei care au venit la acest joc chiar au avut ce vedea.

(Florian Neculai)

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE