Liga a III-a

METALUL, PRIMUL EŞEC ÎN AMICALE

După o de campaniede meciuri amicale câştigate mai greu sau mai uşor, în faţa unor adversari de diferite categorii (Locomotiva Buzău, Petrolul Berca - Liga a IV-a, CSM Focşani-Liga a III-a sau Dacia Unirea Brăila-Liga a II-a),

 echipa antrenată de Vali Stan a simţit sâmbătă şi gustul amar al înfrângerii, într-o partidă disputată sâmbătă chiar pe teren propriu, contra echipei Sporting Lieşti. Un eşec care ar putea veni la momentul potrivit, menit să aducă echipa buzoiană cu picioarele pe pământ, dar şi să scoată în relief nesincronizările mai ales din compartimentul defensiv, în perspectiva unui retur de campionat foarte dificil, ce stă să înceapă.

Lipsiţi de aportul a doi titulari indiscutabili, mijlocaşii Mădălin Puşcă (chiar căpitanul echipei, în anumite partide) şi M.Ion (cunoscut mai degrabă sub apelativul „Duţu”), buzoienii au intrat mai bine în joc şi         Ionuţ Radu, unul dintre cei mai combativi jucători de pe teren, a deschis repede scorul, după ce a beneficiat de o pasă bună de la un coechipier şi l-a executat cu sânge rece pe portarul advers. Treptat, echipa gălăţeană, ocupanta unui loc fruntaş în seria de Moldova a eşalonului terţ, a echilibrat duelul şi a împins jocul spre poarta lui Toader, iar în aceste condiţii egalarea a survenit oarecum firesc. În prelungirile primei reprize, Dr.Voicu marchează cu o frumoasă lovitură de cap în urma unui corner, profitând şi de marcajul defectuos făcut de adversari. În ciuda faptului că ocaziile de gol la cele două porţi nu au lipsit, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, cu o reuşită în dreptul fiecăreia.

După pauză ambii antrenori au efectuat modificări de efectiv, astfel încât au intrat toţi jucătorii pe care i-au avut la dispoziţie. În urma a două frumoase de atac, David Iwafa şi Ionuţ Iancu duc scorul la 3-1 pentru alb-roşii, în vreme ce amfitrionii mai găsesc doar puterea de a reduce din handicap prin acelaşi Ionuţ Radu, care marchează din apropiere. Pe final, asistăm la un forcing al jucătorilor echipaţi în galben, dar defensiva moldoveană rezistă şi se apără cu calm, obţinând un succes muncit, şi totodată lăsând o plăcută impresie publicului spectator.

Un semnal de alarmă pentru antrenorul Vali Stan, dar un insucces venit la timp, pe care cu siguranţă antrenorul buzoian îl va administra corespunzător. Patrick Benga şi colegii săi vor încheia seria de amicale la mijocul săptămânii viitoare  cu o deplasare la galaţi, acolo unde vor întâlni pe SC Oţelul, nimeni alta decât colega de serie a adversarului d esâmbătă şi una dintre principalele candidate la promovare în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

La fluierul fostului arbitru divizionar Cezar Ionescu, s-au aliniat la start următoarele echipe:

Metalul Buzău, antrenor Valentin Stan: Toader, Badea, Grăjdan, Benga, Tănase, Piciu, Stan, Iacob, Radu, Manea, Spătaru. Pe parcursul jocului au mai evoluat Creţu, Dinciu, Trăistar, Lungoci, Păun şi Bardaş.

Sporting Lieşti, antrenor Ionuţ Niculcea: Vădeanu, Maftei, Manea, Voicu, Ciurea, Lovin, David Itwafa, Mihu, Blănaru, Dănăilă, Subotic. Au mai intrat în formaţia oaspete Iancu,Vicol, Tudose, Gohoreanu, Codreanu, Sprânceană şi Zaharia.

Aşa cum am menţionat, meciul a fost arbitrat de Cezar Ionescu, fără asistenţi, întrucât toţi arbitrii buzoieni fuseseră convocaţi la o acţiune sub egida AJF Buzău. Chiar şi aşa, Cezar a dus bne meciul la bun sfârşit, deşi pe parcures a arătat două cartonaşe roşii şi vreo zece galbene. Cu excepţia câtorva momente îm care nervii au cedat, jucătorii şi-au văzut de jocul lor şi partida s-a desfăşurat într-o notă de fair-play şi sportivitate. Adîugând aici şi vremea foarte prielnică pentru fotbal, putem spune că cei care au venit la acest joc chiar au avut ce vedea.

(Florian Neculai)

Atletism

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi a debutat fulminanat în sezonul indoor 2019 reuşind să facă spectacol la prima participare la Campionatul Naţional Universitar de atletism de sală, competiţie organizată de Universitatea “Vasile Alecsandri”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

 

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE