Pornită cu dezavantajul unui gol de recuperat, după manșa tur din Moldova, ”echipa buzoienilor” a reușit sâmbătă performanța de a se califica în finală, după un meci –maraton contra băcăuanilor lui Costel Enache. Împinși de la spate de un public entuziast, care a umplut tribunele
micuțului stadion, Dinu, Robu și ceilalți ”metaliști” au știut să sufere, obținând biletele pentru finala cu Focșaniul după lovituri de departajare. Dar parcă, așa cum se spune, cu cât e mai greu, cu atât e mai frumos...
Oaspeții au intrat mai bine în joc și au controlat primul sfert de oră, demonstrând că nu au venit la Buzău într-o simplă plimbare, ci pentru a obține calificarea. A fost însă de ajuns o singură nesincronizare și Valentin Robu, titularizat inspirat de cuplul Vali Stan-Mircea Ștefan, a deschis scorul, după o frumoasă cursă cu adversar în spate. Nouă minute a durat bucuria buzoienilor, mai precis până la reușita tânărului Diego Burlacu. Fotbalistul Bacăului, născut în 2007, a egalat cu un șut din careu, după o fază prelungită de atac a echipei sale. Din fericire pentru amfitrioni, aceași Robu apare inspirat la finalizare și marchează în minutul 36, cu ajutorul portarului advers care intervine destul de nesigur. Avea să fie rezultatul final după 120 de minute de joc, întrucât regula golului marcat în deplasare fusese abolită de ceva vreme.
Deși au existat șanse mari de gol la ambele porți, până la final nu s-a mai marcat, grație și unor intervenții reușite ale ceor doi portari, cu un plus pentu un Iulian Dinu care cu siguranță se regăsește în top 3 portari ai Ligii a treia. Iar când poarta și portarul îți dau încredere, lucrurile se cam așează de la sine.
Ușor-ușor, cu emoții și tensiune, se ajunge la departajarea de la punctul cu var. Și pentru că tot se împlinesc trei decenii de la ”visul american”, traseul excepțional al României la World Cup 94, se poate face lejer o pararlelă cu fatidicul meci contra Suediei,pierdut la San Francisco. Cu Metalul în rolul vikingilor de atunci. Ne amintim cum Hakan Mild ratase prima lovitură de pedeapsă pentru suedezi, la fel și acum cel care a ratat primul a fost tocmai eroul buzoienilor, Valentin Robu. Jucătorul Metalului cu numărul 28 a trimis mult peste poartă, până aproape de stadionul Gloria, stărnind un suspin general. Mergând mai departe cu comparația, Cosmin Popescu și Vlăduț Cimbru au preluat parcă rolul jucat atunci de Petrescu și Belo, dovedindu-se copleșiți de tensiunea momentului. Și pentru că trebuia să avem și un Ravelli, în rolul acestuia s-a încadrat perfect Iulian Dinu, portarul buzoian parând inspirat două lovituri de pedeapsă. S-a terminat 4-3 și pe buzoieni îi despart un singur pas de un moment istoric, promovare aîn iga secundă. Drumul spre al doilea eșalon trece sâmbăta viitoare pe la Focșani, o veche cunoștință a buzoienilor. În ultimile meciuri directe, buzoienii au cam fost nașii moldovenilor, dar acum va fi cu siguranță altceva! Până atunci, felicitări pentru tot ceea ce înseamnă METALUL BUZĂU!
Robu bun și Robu rău
Valentin Robu din Brăila a fost determinant în victoria Metalului. S-a luptat cu adversarii, s-a zbătut permanent și a marcat o ”dublă” care s-a dovedit decisivă. Un mare plus și o inspirație de mare antrenor a lui Vali Stan, care a simțit că trebuie să schimbe ceva după o prestație destul de palidă în meciul tur.
Ovidiu Robu din Chitila a fost personajul negativ. Omul cu fluier și cartonașe a părut a continua ”opera” începută de Naidin la Ruși-Ciutea, și anume distrugerea băieților echipați în alb și albastru. Să fim eleganți ca de fiecare dată și să spunem că arbitrajul Robului de sâmbătă a fost ”ostil”, deși aduce mai degrabă a măcel. Cu o manieră proprie de interpretare a regulamentului, mai ales când venea vorba de fault, arbitrul a reușit să enerveze pe toată lumea, dar eliminat a fost doar team-managerul Dan Păun. Până și Fane Leu, fostul portar al Gloriei și unul dintre cei mai calmi oameni din fotbalul buzoian, și-a pierdut cumpătul la un moment dat. O prestație de care nimeni nu ar dori să aibă parte, mai ales pe teren propriu!
Dinu, ”uber ales”!
Portarul Metalului a fost cu adevărat îngerul păzitor a porții și al echipei sale. Dacă în tur a mai ezitat, inclusiv la golul primit, de data aceasta Iulian a apărat excepțional, în special la fazele fixe, punct forte al băcăuanilor. Au surprins plăcut ieșirile mai mult decât exacte la corner, dar și reflexele cu care eram deja obișnuiți. Un mare plus pentru acest jucător care, alături de Robu și Karim, pot fi considerași jucătorii meciului pentru formația buzoiană.
La U17, deja campioni!
Moment solemn la pauza meciului. Fostul arbitru prim-divizionar Dan Vasile Popescu, actualmente observator, a premiat din partea AJF Buzău pe juniorii clubului Metalul, campioni județeni la categoria U17. Astfel, Raul Constantinescu, David Stănescu, Andrei Lopată, Cosmin Tătărușanu, Mario Tudose, Sergiu Enciu, Mihai Badea, George Badea, Răzvan Păduraru, Gabriel Popescu, Andrei Drabik, Matei Săulescu, Andrei Stănică, Răzvan Gomoescu, Alexandru Manolache și Robert Voicu au primit distincțiile mai sus amintite. Evident, alături de un Antonio (Pufi) Stoian, fostul portar al Gloriei care și-a privit cu admiraie elevii. Așadar, Metalul are trecut și tradiție, are prezent și cu siguranță va avea și un viitor frumos!
AFC METALUL BUZĂU – FC BACĂU 2-1 (4-3 după executarea loviturilor de la 11 metri)
Au marcat: Valentin Robu (22,36), respectiv Diego Burlacu (31)
Au înscris de la punctul cu var pentru Metalul Buzău: Alin Manea, Paulian Banu, Andrei Radu și Marius Tudorică.
A ratat Valentin Robu.
Au înscris de la punctul cu var pentru FC Bacău: Cătălin Vraciu, Abel Coajă și Andrei Pavel.
Au ratat Cosmin Popescu și Vlăduț Cimbru.
Metalul Buzău: Dinu, Rusu, Makongo, Panaite, Radu, Moraru, Borțoneanu, Saim Tudor, Tudorică (cpt.), V. Robu, Moldovan
Au mai evoluat:A. Manea, Banu, Pelivan, Odoh Chika Antrenor secund: Mircea Ștefan
FC Bacău: Cîmpianu, Șt. Pavel, Cimbru, Ganea, Coajă, Chirilă, Cârstean, Drugă (cpt.), Albu, A.Pavel,Burlacu
Au mai jucat C. Popescu, Ct. Vraciu, Oasenegre, Ciumașu, Ursu Antrenor: Constantin Enache
Au arbitrat Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), Marian Carson (Constanţa) și Lucian Tănase (Piteşti).
Observator arbitri: Marian Deaconu (Ploieşti).
Delegat joc: Alexandru Muşoiu (Bucureşti).
(Articol: Florian NECULAI / Foto: Aurelian TRIFAN)
După ce diverse evenimente extrasportive au amânat momentul, iată că ziua cea mare a sosit în sfârșit. Pe data de 23 iunie, pe faleza frumos amenajată în comuna Berca, elevii din Berca,Unguriu, Cândești și Cozieni s-au întrecut la alergat, după ce cu două luni în urmă jucaseră fotbal
Citește mai departe...În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare,
Proiectul „Museum Bus” face parte din oferta cultural-educativă şi ştiinţifică a Muzeului Judeţean Buzău. Este conceput special în 2019, pentru a contribui la strategia instituţiei de a atrage tot mai mulţi vizitatori, din toate mediile.
Consiliul Județean Buzău pune la punct detaliile organizării festivalurilor „Buzău Fest/Zilele Chișinăului” de anul acesta şi va oficiliza două dintre elementele principale: data și bugetul. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Județean, va fi supus votului
Un important eveniment sportiv va avea loc, luna viitoare, în municipiul Buzău! Este vorba despre Gala „Dynamite Fighting Show”, turneu de kickboxing care se va desfășura la jumătatea lunii mai, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.