Ilie Stan şi-a alergat jucătorii prin pădure la primul antrenament din 2020. Căpitanii echipelor Ripensia şi Turris, printre cele patru achiziţii perfectate de SCM Gloria Buzău

SCM Gloria Buzău şi-a reluat luni, 13 ianuarie, antrenamentele, iar Ilie Stan a avut la dispoziţie 22 de jucători la alergarea prin pădurea Spătaru. Trupa din Crâng a avut multe absenţe la reunire, faţă de lotul cu care încheia prima parte a sezonului, dar şi câteva noutăţi.

 Gloria şi-a pierdut doi dintre cei mai importanţi fotbalişti, pe Alexandru Bourceanu, retras din activitate, şi pe Valentin Alexandru, achiziţionat de Rapid, însă a perfectat şi patru transferuri.

Opt jucători, ”singurii absenţi motivaţi” la reunirea echipei buzoiene

La prima şedinţă de pregătire din 2020 a echipei SCM Gloria Buzău, susţinută în pădurea Spătaru, la sud-vest de Buzău, Ilie Stan a avut 22 de jucători la dispoziţie. ”Singurii absenţi motivaţi”, aşa cum a anunţat clubul, au fost Branislav Luptak, Dragoş Balauru, Andrei Enescu, Moussa Konate, Liviu Godin, Sebastian Ghinga, Lassana Camara, Mădălin Calu, dar şi golgeterul Valentin Alexandru, transferat la Rapid, şi Alexandru Bourceanu, retras din activitate.

La finalul anului trecut, Ilie Stan anunţa, pentru Liga2.ro, că jucătorii Balauru, Robert Candrea,Konate, Camara, Enescu, Richardo Mihalache, Godin, Calu, Cristian Chiriţescu şi Mickael Meira nu mai intră în vederile sale pentru partea a doua a sezonului.

Patru achiziţii pentru SCM Gloria

La capitolul achiziţii, echipa buzoiană a perfectat până acum patru transferuri. Jucători de la Ripensia, Turris, Snagov sau FC Botoşani II au semnat cu SCM Gloria. Este vorba despre Călin Toma, Mihai Savin, Iulian Roşu şi Marian Chică Roşă.

”Sub comanda tehnicienilor grupării din Crâng, se vor antrena şi alţi jucători, care, în funcţie de randamentul pe care îl vor da în perioada de pregătire, pot fi reţinuţi sau nu, în lot”, mai anunţă gruparea condusă de Ilie Stan.

Călin Toma (28 de ani, îi împlineşte pe 28 februarie) a fost căpitanul Ripensiei, iar în această iarnă s-a despărţit de echipa timişoreană pentru care a evoluat din 2015, când activa în Liga a 4-a. Fundaşul stânga a fost utilizat în 19 meciuri în prima parte a sezonului actual, în toate ca titular, şi a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat la Flacăra Făget, Mama Mia Becicherecul Mic şi Ghiroda.

Mihai Savin (29 de ani) este mijlocaş şi din 2018 a jucat pentru actuala Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă căreia i-a fost şi căpitan. În acest sezon a avut 16 apariţii, 13 ca titular. În cariera sa a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna şi Rapid, dar a mai trecut şi pe Gaz Metan Mediaş, FC Cisnădie, CS Afumaţi, FCM Baia Mare sau Csikszereda.

Iulian Roşu (25 de ani) s-a despărţit în această iarnă de Sportul Snagov, echipă pentru care în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri şi a înscris trei goluri. Mijlocaşul a fost crescut de Steaua şi a trecut în cariera sa pe la FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus sau CSMS Iaşi.

Marian Chică Roşă (21 de ani) este atacant şi vine de la echipa secundă a clubului FC Botoşani, care activează în Liga 3.

Două amicale programate până la plecarea în cantonamentul din Antalya

Revenind la pregătire, Ilie Stan va intensifica antrenamentele pe plan local în următoarea perioadă, echipa urmând să dispute şi două partide de verificare. Prima, pe 25 ianuarie, la Izvorani, cu Turris Oltul Turnu Măgurele şi cea de-a doua are loc pe 30 ianuarie, acasă, cu Unirea Slobozia.

În perioada 2 - 14 februarie, SCM Gloria Buzău va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, unde trupa pregătită de Ilie Stan va disputa cel puţin trei partide amicale.

(Articol scris de Marius ANGHEL / liga2.prosport.ro)

 

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE