Ilie Stan şi-a alergat jucătorii prin pădure la primul antrenament din 2020. Căpitanii echipelor Ripensia şi Turris, printre cele patru achiziţii perfectate de SCM Gloria Buzău

SCM Gloria Buzău şi-a reluat luni, 13 ianuarie, antrenamentele, iar Ilie Stan a avut la dispoziţie 22 de jucători la alergarea prin pădurea Spătaru. Trupa din Crâng a avut multe absenţe la reunire, faţă de lotul cu care încheia prima parte a sezonului, dar şi câteva noutăţi.

 Gloria şi-a pierdut doi dintre cei mai importanţi fotbalişti, pe Alexandru Bourceanu, retras din activitate, şi pe Valentin Alexandru, achiziţionat de Rapid, însă a perfectat şi patru transferuri.

Opt jucători, ”singurii absenţi motivaţi” la reunirea echipei buzoiene

La prima şedinţă de pregătire din 2020 a echipei SCM Gloria Buzău, susţinută în pădurea Spătaru, la sud-vest de Buzău, Ilie Stan a avut 22 de jucători la dispoziţie. ”Singurii absenţi motivaţi”, aşa cum a anunţat clubul, au fost Branislav Luptak, Dragoş Balauru, Andrei Enescu, Moussa Konate, Liviu Godin, Sebastian Ghinga, Lassana Camara, Mădălin Calu, dar şi golgeterul Valentin Alexandru, transferat la Rapid, şi Alexandru Bourceanu, retras din activitate.

La finalul anului trecut, Ilie Stan anunţa, pentru Liga2.ro, că jucătorii Balauru, Robert Candrea,Konate, Camara, Enescu, Richardo Mihalache, Godin, Calu, Cristian Chiriţescu şi Mickael Meira nu mai intră în vederile sale pentru partea a doua a sezonului.

Patru achiziţii pentru SCM Gloria

La capitolul achiziţii, echipa buzoiană a perfectat până acum patru transferuri. Jucători de la Ripensia, Turris, Snagov sau FC Botoşani II au semnat cu SCM Gloria. Este vorba despre Călin Toma, Mihai Savin, Iulian Roşu şi Marian Chică Roşă.

”Sub comanda tehnicienilor grupării din Crâng, se vor antrena şi alţi jucători, care, în funcţie de randamentul pe care îl vor da în perioada de pregătire, pot fi reţinuţi sau nu, în lot”, mai anunţă gruparea condusă de Ilie Stan.

Călin Toma (28 de ani, îi împlineşte pe 28 februarie) a fost căpitanul Ripensiei, iar în această iarnă s-a despărţit de echipa timişoreană pentru care a evoluat din 2015, când activa în Liga a 4-a. Fundaşul stânga a fost utilizat în 19 meciuri în prima parte a sezonului actual, în toate ca titular, şi a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat la Flacăra Făget, Mama Mia Becicherecul Mic şi Ghiroda.

Mihai Savin (29 de ani) este mijlocaş şi din 2018 a jucat pentru actuala Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă căreia i-a fost şi căpitan. În acest sezon a avut 16 apariţii, 13 ca titular. În cariera sa a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna şi Rapid, dar a mai trecut şi pe Gaz Metan Mediaş, FC Cisnădie, CS Afumaţi, FCM Baia Mare sau Csikszereda.

Iulian Roşu (25 de ani) s-a despărţit în această iarnă de Sportul Snagov, echipă pentru care în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri şi a înscris trei goluri. Mijlocaşul a fost crescut de Steaua şi a trecut în cariera sa pe la FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus sau CSMS Iaşi.

Marian Chică Roşă (21 de ani) este atacant şi vine de la echipa secundă a clubului FC Botoşani, care activează în Liga 3.

Două amicale programate până la plecarea în cantonamentul din Antalya

Revenind la pregătire, Ilie Stan va intensifica antrenamentele pe plan local în următoarea perioadă, echipa urmând să dispute şi două partide de verificare. Prima, pe 25 ianuarie, la Izvorani, cu Turris Oltul Turnu Măgurele şi cea de-a doua are loc pe 30 ianuarie, acasă, cu Unirea Slobozia.

În perioada 2 - 14 februarie, SCM Gloria Buzău va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, unde trupa pregătită de Ilie Stan va disputa cel puţin trei partide amicale.

(Articol scris de Marius ANGHEL / liga2.prosport.ro)

 

Atletism

Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu ridicarea stării de urgenţă, atleții din loturile olimpice și naționale şi-au reluat pregătirile pe pistă.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE