Vali Munteanu, “Moş Nicolae” pentru gruparea din Crâng

SCM Gloria Buzău şi Ripensia Timişoara şi-au împărţit frăţeşte punctele puse în joc în ultima etapă din 2019, după un meci ce a ţinut cu sufletul la gură puţinii temerari ce au înfruntat frigul pentru a vedea un joc de fotbal în Crângul Buzăului.

 Oaspeţii au condus de două ori, buzoienii o dată, iar trio-ul care a condus jocul, format dintr-o moldoveancă şi două oltence a adus o frumoasă pată de culoare jocului, la final prestaţia lor fiind acompaniată de ropote de aplauze.

În absenţa antrenorului Alexandru Pelici, care nu a făcut deplasarea la Buzău, dar şi a unor piese de bază, cum ar fi Adrian Zaluschi, Marius Fotescu, Adi Popa, Andrei Tînc şi Ştefan Dobre, timişorenii nu au arătat deloc ca o echipă resemnată, ba chiar au trecut în câteva rânduri foarte aproape de victorie. Aşa cum remarca la final şi antrenorul buzoian, tinerii echipaţi în roşu şi galben au jucat cu adevărat fotbal, şi-au creat şi fructificat ocazii de gol, iar la final au obţinut un punct meritat. Paradoxal, concitadina ASU Poli Timişoara a jucat fotbal mai puţin spre deloc, s-a apărat tot meciul şi a învins. Pentru că, probabil, aşa e în fotbal...

Cinci minute au trecut din joc până când Chipirliu a deschis seria ocaziilor de gol, cu un şut de la 20 de metri din poziţie centrală, reţinut de portarul advers. În replică, după alte cinci minute, Popovici pătrunde bine în careu prin partea dreaptă, dar trage peste poartă. O execuţie spectaculoasă este foarte aproape să reuşească aceluiaşi Chipirliu, dar şutul său din marginea careului trece la o palmă de vinclu. Ioniţă apare şi el la finalizare, dar reia cu capul din centrul careului peste poartă, după un corner bine executat de Tucaliuc de pe partea stângă.

Şi vine minutul 19, care aduce cu el deschiderea scorului. Voinea primeşte o minge în careu, preia perfect în unghi, se distrează prin dribling cu Pîrcălabu şi portarul Stoian, apoi marchează simplu în poarta goală pentru 0-1. Urmează două ocazii mari de gol semnate de Vali Alexandru, trase parcă la indigo – centrare de pe dreapta, şi reluare cu capul din centrul careului peste poartă. Egalarea vine logic în minutul 33, după ce Balgiu îl angajează bine pe V.Munteanu în adâncime, acesta preia, pătrunde în viteză în careu şi marchează pe lângă portarul timişorean. Trei minute mai târziu, Bourceanu este servantul, iar acelaşi V. Munteanu aduce Gloria în avantaj, de data aceasta cu un lob superb peste portar,  de la marginea careului. Până la pauză, tot Gloria este mai aproape de gol, dar şutul lui Alexandru, după o pasă bună a lui Chipirliu, este respins de fundaşul Apro din faţa porţii goale, la o fază la care portarul advers era bătut. În ultimulminut al reprizei, rolurile se inversează – Alexandru se descurcă bine în careu, centrează în faţa porţii, dar Chipirliu ajunge cu o fracţiune de secundă mai târziu şi la pauză buzoienii intră cu un avantaj minim.

Mitanul secund debutează cu un forcing total al vizitatorilor, care obţin totodată şi egalarea. Mai întâi, Popovici profită de o respingere greşită a portarului Stoian şi reia de la 16 metri peste poartă. Urmează două parade foarte bune ale goaslkeeper-ului gazdelor – Lungu trage de la 18 metri din poziţie centrală, dar portarul se arcuieşte bine şi respinge în corner, apoi Călin reia plasat din careul mic, iar portarul buzoian respinge incredibil de la vinclu. Din păcate pentru cei echipaţi sâmbătă în alb, cornerul care a rezultat aduce şi golul egalizator – un corner de pe partea dreaptă este uşor deviat de un fundaş buzoian, îndeajuns încât să îl depăşească pe portar şi să fie împins în plasă din apropiere de atacantul Hecsko.

Egalarea scoate pe buzoieni din nou la atac, iar Chipirliu trage bine de la 18 metri lateral stânga, dar în plasa laterală. Urmează una dintre cele mai frumoase faze ale meciului, aplaudată îndelung de public – Gîţ centrează de pe dreapta la firul ierbii, Alexandru aşează mingea pentru tânărul Vîlsan, iar şutul acestuia de la 18 metri central loveşte bara laterală din dreapta portarului.

Din acest moment se joacă pe contre, iar ocaziile se succed alternativ. Voinea şutează  din colţul drept al careului peste poartă, iar Munteanu îl imită la cealaltă poartă, cu o execuţie de pe stânga. Finalul este unul incandescent – mai întâi Voinea marchează cu un şut din unghi peste portarul advers, şi se părea că punctele vor lua drumul Timişoarei. Mai ales că Golda reia şi el nestingherit cu capul din centrul careului, puţin alături de ţintă.

Şutul lui Ioniţă din centrul careului, reţinut cu siguranţă de portar, părea a fi fost ultima zvâcnire ofensivă a buzoienilor. Numai că la ultima fază de joc, în minutul 90 +4, providenţialul Vali Munteanu inventează un şut la firul ierbii, la colţul lung, şi aduce o egalare meritată, dar destul de nesperată. De altfel, suporterii din tribună au oftat prelung la acea fază, considerând că acel şut a fost de fapt o centrare ratată, care se va scurge prin faţa porţii. Din fericire, nu a fost aşa, şi  Gloria termină anul 2019 cu un punct smuls in extremis, dar care păstrează seria rezultatelor pozitive din ultimul timp ale echipei. Respectiv cinci puncte consecutive în ultimile trei etape, cu cinci goluri marcate de acelaşi jucător (Valentin Munteanu, trei reuşite pe teren propriu, toate în acest meci, şi două în deplasare). La final, Alexandru Bourceanu a mulţumit publicului pentru susţinere şi a declarat că a luat decizia de a pune capăt carierei de jucător de fotbal, o dată cu terminarea turului şi a celor două etape din retur. Deşi părea destul de convins, nu ar fi exclus ca jucătorul să continue cu o echipă în s-a încadrat foarte bine şi căreia chiar i-a fost de un real folos. Dar toate acestea, precum şi altele, le vom afla după binemeritata vacanţă de iarnă. Până atunci, gânduri bune şi sărbători cu bine tuturor!

SCM GLORIA BUZĂU - RIPENSIA TIMIŞOARA 3-3- (2-1)
Au marcat: V. Munteanu (33,36,90 +3), respectiv Voinea (19,86), Hecsko (55)

Cartonaşe galbene:Balgiu, Pîrcălabu, Alexandru /Apro

SCM Gloria Buzău:Stoian, Gîţ, Ioniţă, Pîrcălabu, Balgiu, Tucaliuc (cpt), Vîlsan (Godin), Bourceanu, Munteanu, Chipirliu (Luptak), Alexandru   Antrenor: Ilie Stan

Ripensia Timişoara:Mociu - Lungu, Călin, Apro (cpt), Neagu, Voinea, Popovici, Toma (Benea), Stoi, Chera (Golda), Hecsko (Tieranu)   Antrenor: Călin Mada

Au arbitrat:Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Alexandra Theodora Petrea (Bacău) şi Daniela Constantinescu (Craiova)

Observatori:Ionuţ Borcan (Ploieşti) şi Simona Renta (Galaţi).

(Text: Florian NECULAI / Foto: Auraş Tereacă)

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

Ideea de Master Plan pe Deşeuri menajere, readusă în prim plan la CJ Buzău

„Am semnat contractul pentru actualizarea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”,a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Consiliul Judeţean Buzău a premiat elevii de 10!

Cel puţin în mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a devenit obicei ca elevii cu nivel de „Excelenţă” să fie recompensaţi: pentru vitrina personală o Diplomă de Excelenţă, iar pentru a compensa o mică parte din cheltuielile în noul an şcolar, un premiu în bani.

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu:  „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată,  şi la Chiliile!”

Promisiunea preşedintelui Petre Neagu: „Asfaltul va ajunge, pentru prima dată, şi la Chiliile!”

Guvernul a alocat săptămâna trecută sumele necesare pentru acoperirea pagubelor provocate de inundațiile din prima parte a anului către comunele din județul Buzău.  Consiliul Județean Buzău a primit, de altfel, cea mai mare sumă de bani, alocată de Guvern în teritoriu.

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Fonduri pentru sistemul de Sănătate, prioritatea zero pentru Consiliul Judeţean

Consiliul Județean va continua investițiile în infrastructura de sănătate. Președintele CJ Petre Emanoil Neagu a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce are ca prioritate zero asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru ca medicii să vină la Spitalul Județean Buzău

Consiliul Judeţean Buzău  şi-a dat acordul pentru A7

Consiliul Judeţean Buzău şi-a dat acordul pentru A7

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a semnat ertificatul de Urbanism pentru implementarea proiectului „A7” – tronsoanele Ploieşti-Buzău şi Buzău-Facşani.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Podul de la Vadu Paşii, un proiect cu final epic

Înainte să intre în atenţia politicienilor, proiectul pentru refacerea/consolidarea podului rutier de la Vadu Paşii nu era decât o simplă pretenţie a localnicilor de a se folosi, ca şi înaintaşii lor, de o cale de acces mai la îndemână, pentru a ajunge, în primul rând, la Oborul Buzău

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE