Vali Munteanu, “Moş Nicolae” pentru gruparea din Crâng

SCM Gloria Buzău şi Ripensia Timişoara şi-au împărţit frăţeşte punctele puse în joc în ultima etapă din 2019, după un meci ce a ţinut cu sufletul la gură puţinii temerari ce au înfruntat frigul pentru a vedea un joc de fotbal în Crângul Buzăului.

 Oaspeţii au condus de două ori, buzoienii o dată, iar trio-ul care a condus jocul, format dintr-o moldoveancă şi două oltence a adus o frumoasă pată de culoare jocului, la final prestaţia lor fiind acompaniată de ropote de aplauze.

În absenţa antrenorului Alexandru Pelici, care nu a făcut deplasarea la Buzău, dar şi a unor piese de bază, cum ar fi Adrian Zaluschi, Marius Fotescu, Adi Popa, Andrei Tînc şi Ştefan Dobre, timişorenii nu au arătat deloc ca o echipă resemnată, ba chiar au trecut în câteva rânduri foarte aproape de victorie. Aşa cum remarca la final şi antrenorul buzoian, tinerii echipaţi în roşu şi galben au jucat cu adevărat fotbal, şi-au creat şi fructificat ocazii de gol, iar la final au obţinut un punct meritat. Paradoxal, concitadina ASU Poli Timişoara a jucat fotbal mai puţin spre deloc, s-a apărat tot meciul şi a învins. Pentru că, probabil, aşa e în fotbal...

Cinci minute au trecut din joc până când Chipirliu a deschis seria ocaziilor de gol, cu un şut de la 20 de metri din poziţie centrală, reţinut de portarul advers. În replică, după alte cinci minute, Popovici pătrunde bine în careu prin partea dreaptă, dar trage peste poartă. O execuţie spectaculoasă este foarte aproape să reuşească aceluiaşi Chipirliu, dar şutul său din marginea careului trece la o palmă de vinclu. Ioniţă apare şi el la finalizare, dar reia cu capul din centrul careului peste poartă, după un corner bine executat de Tucaliuc de pe partea stângă.

Şi vine minutul 19, care aduce cu el deschiderea scorului. Voinea primeşte o minge în careu, preia perfect în unghi, se distrează prin dribling cu Pîrcălabu şi portarul Stoian, apoi marchează simplu în poarta goală pentru 0-1. Urmează două ocazii mari de gol semnate de Vali Alexandru, trase parcă la indigo – centrare de pe dreapta, şi reluare cu capul din centrul careului peste poartă. Egalarea vine logic în minutul 33, după ce Balgiu îl angajează bine pe V.Munteanu în adâncime, acesta preia, pătrunde în viteză în careu şi marchează pe lângă portarul timişorean. Trei minute mai târziu, Bourceanu este servantul, iar acelaşi V. Munteanu aduce Gloria în avantaj, de data aceasta cu un lob superb peste portar,  de la marginea careului. Până la pauză, tot Gloria este mai aproape de gol, dar şutul lui Alexandru, după o pasă bună a lui Chipirliu, este respins de fundaşul Apro din faţa porţii goale, la o fază la care portarul advers era bătut. În ultimulminut al reprizei, rolurile se inversează – Alexandru se descurcă bine în careu, centrează în faţa porţii, dar Chipirliu ajunge cu o fracţiune de secundă mai târziu şi la pauză buzoienii intră cu un avantaj minim.

Mitanul secund debutează cu un forcing total al vizitatorilor, care obţin totodată şi egalarea. Mai întâi, Popovici profită de o respingere greşită a portarului Stoian şi reia de la 16 metri peste poartă. Urmează două parade foarte bune ale goaslkeeper-ului gazdelor – Lungu trage de la 18 metri din poziţie centrală, dar portarul se arcuieşte bine şi respinge în corner, apoi Călin reia plasat din careul mic, iar portarul buzoian respinge incredibil de la vinclu. Din păcate pentru cei echipaţi sâmbătă în alb, cornerul care a rezultat aduce şi golul egalizator – un corner de pe partea dreaptă este uşor deviat de un fundaş buzoian, îndeajuns încât să îl depăşească pe portar şi să fie împins în plasă din apropiere de atacantul Hecsko.

Egalarea scoate pe buzoieni din nou la atac, iar Chipirliu trage bine de la 18 metri lateral stânga, dar în plasa laterală. Urmează una dintre cele mai frumoase faze ale meciului, aplaudată îndelung de public – Gîţ centrează de pe dreapta la firul ierbii, Alexandru aşează mingea pentru tânărul Vîlsan, iar şutul acestuia de la 18 metri central loveşte bara laterală din dreapta portarului.

Din acest moment se joacă pe contre, iar ocaziile se succed alternativ. Voinea şutează  din colţul drept al careului peste poartă, iar Munteanu îl imită la cealaltă poartă, cu o execuţie de pe stânga. Finalul este unul incandescent – mai întâi Voinea marchează cu un şut din unghi peste portarul advers, şi se părea că punctele vor lua drumul Timişoarei. Mai ales că Golda reia şi el nestingherit cu capul din centrul careului, puţin alături de ţintă.

Şutul lui Ioniţă din centrul careului, reţinut cu siguranţă de portar, părea a fi fost ultima zvâcnire ofensivă a buzoienilor. Numai că la ultima fază de joc, în minutul 90 +4, providenţialul Vali Munteanu inventează un şut la firul ierbii, la colţul lung, şi aduce o egalare meritată, dar destul de nesperată. De altfel, suporterii din tribună au oftat prelung la acea fază, considerând că acel şut a fost de fapt o centrare ratată, care se va scurge prin faţa porţii. Din fericire, nu a fost aşa, şi  Gloria termină anul 2019 cu un punct smuls in extremis, dar care păstrează seria rezultatelor pozitive din ultimul timp ale echipei. Respectiv cinci puncte consecutive în ultimile trei etape, cu cinci goluri marcate de acelaşi jucător (Valentin Munteanu, trei reuşite pe teren propriu, toate în acest meci, şi două în deplasare). La final, Alexandru Bourceanu a mulţumit publicului pentru susţinere şi a declarat că a luat decizia de a pune capăt carierei de jucător de fotbal, o dată cu terminarea turului şi a celor două etape din retur. Deşi părea destul de convins, nu ar fi exclus ca jucătorul să continue cu o echipă în s-a încadrat foarte bine şi căreia chiar i-a fost de un real folos. Dar toate acestea, precum şi altele, le vom afla după binemeritata vacanţă de iarnă. Până atunci, gânduri bune şi sărbători cu bine tuturor!

SCM GLORIA BUZĂU - RIPENSIA TIMIŞOARA 3-3- (2-1)
Au marcat: V. Munteanu (33,36,90 +3), respectiv Voinea (19,86), Hecsko (55)

Cartonaşe galbene:Balgiu, Pîrcălabu, Alexandru /Apro

SCM Gloria Buzău:Stoian, Gîţ, Ioniţă, Pîrcălabu, Balgiu, Tucaliuc (cpt), Vîlsan (Godin), Bourceanu, Munteanu, Chipirliu (Luptak), Alexandru   Antrenor: Ilie Stan

Ripensia Timişoara:Mociu - Lungu, Călin, Apro (cpt), Neagu, Voinea, Popovici, Toma (Benea), Stoi, Chera (Golda), Hecsko (Tieranu)   Antrenor: Călin Mada

Au arbitrat:Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Alexandra Theodora Petrea (Bacău) şi Daniela Constantinescu (Craiova)

Observatori:Ionuţ Borcan (Ploieşti) şi Simona Renta (Galaţi).

(Text: Florian NECULAI / Foto: Auraş Tereacă)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE