“BOMBĂ” ÎN ORAŞUL “GĂZARILOR”

Gloria Buzău a terminat turul ligii secunde cu un succes la limită în deplasare, tocmai în fief-ul unei serioase candidate la promovare - Petrolul. De partea cealaltă, adversara din Ploieşti nu se dezminte, evoluţiile şi rezultatele de pe teren străin fiind net superioare celor de pe cocheta arenă „Ilie Oană".

Într-o atmosferă ca de sărbătoare, cu cele trei facţiuni ale “lupilor galbeni” cântând la unison unul dintre cele mai frumoase imnuri ale unei echipe de fotbal din România şi evocând cu nostalgie vremurile în care Ilie Oană, Mocanu, Ionescu sau Dridea făceau din Petrolul Ploieşti una dintre cele mai redutabile grupări fotbalistice din România şi nu numai (vezi succesul istoric cu Liverpool din 1966),  amfitrionii au pornit jocul cu acceleraţia la maxim, decişi să tranşeze lucrurile încă început. Nu trecuseră decât patru minute când Hamza Younes profită de o nesincronizare a defensive buzoiene, trage din interiorul careului, dar portarul Stoian respinge şi apoi Bourceanu îndepărtează pericolul din faţa liniei porţii. Cinci minute mai târziu, o centrare ideală de pe stânga îl găseşte demarcat în careu pe Gavrilă, acesta reia bine cu capul, dar portarul buzoian pare să se fi debarasat de toate erorile din acest sezon şi respinge cu o paradă spectaculoasă. La cornerul ce a urmat, Marinescu centrează bine pentru Cioinac, dar fostul jucător al luI Dinamo şi al Iaşiului reia cu capul peste poartă.

După ce Marinescu trage bine de la 25 de metri, iar portarul buzoian reţine în doi timpi, Gloria se apropie pentru prima dată periculos de poarta adversă. La jumătatea reprizei, Tucaliuc centrează bine de la 25 de metri din lovitură liberă, dar Gîţ reia cu capul din careu, pe deasupra porţii ploieştene. Portarul Relu Stoian, care în alte jocuri a manifestat destule ezitări, demonstrează multă stăpânire de sine în acest duel şi reţine cu siguranţă două şuturi bune, experdiate de Arnăutu şi Gavrilă.

Spiritele se tensionează pe finalul reprizei, când Tucaliuc este lovit în figură şi nevoit să iasă pentru a schimba tricoul. Neavând altul cu numărul 29 la dispoziţie, mijlocaşul buzoian va termina partida cu unul de rezervă. Un şut frumos de la distanţă al lui Cioinac, puţin alături de ţintă, şi o nouă ieşire curajoasă a lui Stoian în faţa lui Arnăutu încheie prima repriză a unui joc de nivel bun, controlat pe alocuri cu autoritate de echipa gazdă.

Mult aşteptatul iureş al petroliştilor nu se produce după pauză, iar după ce Gavrilă reia peste poartă din careu, din poziţie foarte bună, buzoienii dau lovitura la o fază foarte rapidă – portarul degajează la jumătatea terenului, V. Alexandru deviază bine dintr-o atingere la V. Munteanu, care ţâşneşte spre poartă de lângă o defensivă parcă hipnotizată şi marchează cu o execuţie frumoasă printre picioarele goalkeeperului petrolist.

A fost scânteia care a aprins jocul vizitatorilor, care controlează tactic ostilităţile. Tucaliuc încearcă un lob de efect de la mare distanţă, dar portarul Avram este la post şi reţine cu siguranţă. V. Alexandru este bine găsit la colţul careului, dar execuţia sa pretenţioasă, la vinclu la colţul lung, trece la o palmă de ţintă. Hamza trage din interiorul careului, dar mult peste poartă.

Marinescu trage din nou bine de la 25 de metri, dar alături de poartă, în aplauzele suporterilor echipei gazdă. Aplauze care însă se preschimbă aproape instantaneu în huiduieli, vociferări şi solicitări de demisie a antrenorului. Ultima fază notabilă a meciului aparţinetot Gloriei Buzău, nou-intratul Godin trage de la 20 de metri la firul ierbii, dar portarul advers reţine. Şi astfel s-a scris istoria unui meci în care fericiţi au fost doar oaspeţii, cei 15 membri ai “Peluzei Crâng“ prezenţi la meci şi buzoienii de la masa presei.

După acest insucces, ploieştenii coboară pe locul 4 în clasament şi se îndepărtează puţin de podium. De partea cealaltă, Gloria Buzău termină turul de campionat pe poziţia a 8-a, cu 26 de puncte, şi se pregăteşte de un retur de foc, unde va primi vizita echipelor UTA, Rapid,Turris, FC Argeş sau Petrolul, toaste acestea având ca obiectiv accederea în prima ligă. Ceea ce nu putea fi decât mai interesant.

PETROLUL PLOIEŞTI –SCM GLORIA BUZĂU 0-1 (0-0)

 A marcat:V. Munteanu (49)

PETROLUL:Avram, Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu, Cioinac (Mihăiescu), Marinescu (cpt),  Gavrilă (Zaharia), Șaim Tudor (Blănaru), Arnăutu, Hamza Antrewnor: Flavius Stoican

GLORIA:Stoian, Gîţ, Ioniţă (cpt), Luptak, Nedelea (Godin),  Balgiu, Bourceanu, V. Munteanu (Catană), Chipirliu (Pîrcălabu), Tucaliuc, V. Alexandru

Au arbitratRareş George Vidican (Satu Mare),  Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Ovidiu Timar (Marghita - Bihor).

Observatori.Emil Voicu (Bacău) şi Ciprian Anton (Suceava).         

Flavius Stoican, antrenor Petrolul: “Am ratat şi să ajungem pe locul 2, cât şi în timpul meciului ocazii. Păcat, ăsta este fotbalul. Am greşit că nu am reuşit să ne desprindem. Ne-a costat o greşeală. Asta este. Capul sus, pentru că vine după foarte multe meciuri bune. Şi astăzi cred că am fost echipa care am arătat un fotbal bun, cel puţin în prima repriză. Păcat că ratăm, asta e problema, şi moralul jucătorilor scade, dar, la fel de adevărat e că nu tragem linie după un meci de acasă pierdut, după alte şapte-opt jocuri în care am reuşit rezultate foarte bune. Iar după primul accident, că pot să-l numesc accident astăzi, că a fost un joc pe care nu meritam să îl pierdem cu siguranţă.(...) Nu o să las echipa în mijlocul campionatului. Mai sunt două etape. Cu siguranţă continui. Adevărul e că oamenii sunt dezamăgiţi. Asta nu înseamnă că trebuie să luăm decizii aşa la pe loc, la supărare, atât ei, cât şi noi, doar de dragul de a le lua.”

Ilie Stan, antrenor Gloria: “Poate nu meritam să câştigăm, dar un meci nu îl meritam, după jocul pe care l-am făcut. Secretul acestei victorii este faptul că jucătorii nu au mai făcut greşelile pe care le-au făcut altădată. Au fost şi astăzi, dar nu ca altădată. Şi nu în ultimul rând, siguranţa portarului. A dat încredere echipei. Şi atunci când portarul dă încredere, rezultatul poate fi pozitiv.  Vreau să îmi felicit echipa pentur modul exemplar cum a luptat astăzi. Din punctul meu de vedere, Petrolul Ploieşti este una dintre cele mai bune echipe din campionatul nostru.  Noi să ştiţi că toate meciurile pe care le-am jucat până acum, niciodată adversarul nu ne-a dominat cum ne-a dominat cel de astăzi”.

(Text: Florian NECULAI / Foto: facebook – FC Petrolul Ploieşti)

Atletism

Stadionul de atletism de la marginea municipiului Buzău se află într-un amplu proces de reabilitare, iar la finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

 

 

Thumbnail Ovidiu Ionescu, hobby-uri noi în izolarea din Germania: „Specialitatea mea este banana bread!” Cei mai buni...
Thumbnail Marina Baboi, se află printre primii sportivi buzoieni reveniţi la antrenamente. Odată cu...
Thumbnail Cei mai buni tineri gimnaști români au semnat cu Steaua. Frați gemeni, buzoienii Robert și Gabriel...
Thumbnail Consiliul de Administrație al Federaţiei Române de Handbal a decis, să nu acorde titlurile în...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Asfaltări masive în nordului judeţului

Preşedintele Neagu anunţă încă o etapă importantă de asfaltări, anul acesta cele mai mari şantiere fiind organizate pe drumurile din nordul judeţului. Odată reabilitate şi modernizate drumurile, se va putea vorbi inclusiv despre relansarea domeniului turismului

Citește mai departe...

Proiect european de patru milioane de lei, la Consiliul Judeţean Buzău

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplicarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice,

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Un jucător al Gloriei, voluntar în Noaptea de Înviere
Luni, 20 Aprilie 2020
Iulian Roșu, mijlocașul de 25 de ani al celor de la Gloria Buzău, campion al Ligii 1 cu FCSB și Astra Giurgiu, a fost voluntar în Noaptea de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE