Gloria pierde primele puncte din actuala stagiune

Al treilea joc de pe teren propriu în actualul sezon competiţiomnal s-a deovedit şi cel mai dificil de până acum. Adversarul Gloriei în această etapă a fost CS Mioveni, formaţie care înaintea etapei încheia podiumul, iar după etapă l-a condus, chiar dacă provizoriu. 

Argeşenii s-au impus în final cu 2-0, dar în cea mai mare parte a timpului buzoienii au controlat jocul şi doar lipsa de luciditate şi neşansa i-au privat de un rezultat pozitiv.

Oaspeţii demonstrează că sunt o echipă incomodă încă din start, dar şutul cu efect încercat de Herghelegiu trece alături de poarta buzoiană. În replică la această execuţie pretenţioasă, Gîţ trimite o centrare înşelătoare, dar portarul advers este atent şi reţine. Primul sfert de oră se încheie sub semnul echilibrului, cu gazdele dominând şi încercând câteva acţiuni periculoase, iar oaspeţii apărându-se exact şi beneficiind şi de câteva cornere, rămase fără rezultat.

Şi vine minutul 17, cel care aduce deschiderea de scor. În urma unui un corner, balonul ajunge la Anghelina, care centrează bine de pe dreapta şi coechipierul său Balint reia cu capul din careu la colţul scurt, scăpat de marcajul fundaşilor centrali adverşi şi profitând şi de o reacţie uşor întârziată a portarului Gloriei. Cinci minute mai târziu, în  superioritate numerică (Anghelina primea îngrijiri pe marginea terenului), buzoienii au o mare ocazie de gol –bine angajat în careu, Alexandru pasează în spate pentru Tucaliuc, dar şutul acestuia trece peste poartă.

Gloria construieşte în continuare frumos, pasează bine, în uralele spectatorilor, care înţeleg că jucătorii îşi doresc un rezultat bun. Fază încinsă în minutul 32 – Tucaliuc cade în careu, jenat de un adversar, arbitrul lasă jocul să continue, balonul ajunge la Vîlsan, care pătrunde în careu şi trage puternic, portarul respinge în primă fază cu dificultate, balonul atinge pieptul (sau braţul ) lui Beţa, şi este apoi din nou deviat de portar în corner. Trei minute mai tîrziu, Huiban trage bine din careu, dar pe centrul

 porţii, fără probleme pentru portar. Repriza se termină cu două şuturi identice de la 25 de metri, expediate de puţin alături de poarta argeşeană de Ioniţă şi Tucaliuc.

Imediat după reluare, Tucaliuc, unul dintre cei mai activi jucători ai buzoienilor, pătrunde vijelios în careu, dar îi lipseşte inspiraţia la finalizare şi faza se stinge. Ioniţă trage din nou de la 25 de metri, de data aceasta mult peste poartă, iar la cealaltă poartă Coşereanu finalizează cu şut o acţiune personală, dar portarul Balauru reţine fără probleme.

O lovitură liberă din marginea careului, acordată în urma unui henţ executată de Valentin Alexandru dă ceva emoţii oaspeţilor, dar zidul deviază balonul în corner. Acelaşi jucător are cea mai mare şansă de egalare, dar trimite din penalty în bara porţii, după ce arbitrul sancţionase cu fault o intervenţie asupra lui Tucaliuc. Portarul Croitoru intervine bine la o centrare periculoasă pe colţul scurt trimisă de Nedelea şi la un şut deviat al lui Munteanu, avînd astfel un mare merit în stabilirea rezultatului final.

Fază confuză pe final de meci, când Ioniţă iese la margine cu barba spartă, iar arbitrul îl avertizează, considerând că nu i-a cerut permisiunea. Moment foarte important, deoarece cinci minute mai târziu fundaşul buzoian este eliminat pentru al doilea cartonaş galben şi gazdele termină meciul în zece oameni.

Două faze mai merită menţionate până la final – o intervenţie de zile mari a lui Croitoru la un şut la vinclu trimis de Tucaliuc, pe care toţii cei prezenţi îl văzuseră în poartă, şi golul de 2-0 din prelungiri, marcat pe un contraatac doi contra unu de Măzărache, jucător introdus după pauză.

Astfel s-a scris istoria primului eşec suferit de SCM Gloria Buzău la revenirea în eşalonul secund.

De remarcat atitudinea plină de fair-play a celor peste 5000 de spectatori, care au aplaudat la scenă deschisă evoluţia tinerilor elevi ai lui Ilie Stan, mulţumiţi de parcursul de până acum al roş-albaştrilor. Acest insucces coboară Gloria pe locul 4 în clasament, părăsind grupul echipelor care nu au cunoscut eşecul. În etapa viitoare, buzoienii vor evolua în deplasare, contra Pandurilor din Târgu-Jiu.

 

SCM GLORIA BUZĂU – CS MIOVENI 0-2 (0-1)

 Au marcat : Balint (17), Măzărache (90 +4)

Cartonaşe galbene:Ioniţă (2), Balgiu,Munteanu – Croitoru, Costin, Beţa

Cartonaş roşu:Ioniţă (83)

SCM GLORIA:Balauru, Gîţ(Luptak), Ioniţă, Ghinga, Perju (Pârcălabu), Balgiu, Vîlsan (Nedelea), Tucaliuc, Munteanu, Alexandru (cpt), Huiban Antrenor: Ilie Stan

CS MIOVENI:Croitoru, Herghelegiu (Massaro), Alexe, Ghiţă, Cioargă (Isfan), Anghelina, Balint (Măzărache), Coșereanu (cpt), Costin, Celea, Beţa Antrenor: Marius Stoica

Au arbitratAndrei Moroiţă (Ploieşti),  Damian Antal şi George Bogdan Duţă (ambii din Bacău).

Observatori:Ion Cristea (Bucureşti) şi Daniel Scânteie (Bacău)

 

(Articol: Florian NECULAI / Foto: Aurelian TRIFAN)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE