FĂRĂ DREPT DE APEL

Al doilea meci pe teren propriu al elevilor lui Ilie Stan a însemnat un galop de sănătate, în fața unei echipe care a încercat să își vândă scump pielea, dar a eșuat lamentabil. Altfel spus, un meci în care formația experimentată (cu jucători precum Balauru, Ghinga,

 Valentin Munteanu sau Valentin Alexandru, rutinați în bătăliile primelor două ligi) a depașit net formația experimentală, în fapt o selecționată cu jucători de la Snagov, Progresul Spartac sau Carmen București, reuniți sub bagheta antrenorului Valeriu Răchită. Care, evident, nici el nu a putut face minuni peste noapte. Mai ales când a avut ghinionul ca din cei doi fundași centrali valizi pentru acest meci unul să se accidenteze destul de serios, după numai zece minute de joc.

Desigur, toate acestea nu știrbesc cu nimic din meritele unei echipe care a încântat prin jocul prestat pe cei mai bine de 4000 de spectatori prezenți la arenă. Buzoienii au intrat în joc cu motoarele turate la maxim și după numai patru minute Munteanu, bine angajat în adâncime, trage puțin pe lângă bara laterală. Îl va imita cinci minute mai târziu Alexandru, șutul de la 18 metri al atacantului buzoian ocolind și el de puțin ținta. După ce apărarea oaspete respinge cu greu un balon din fața liniei porții, pentru vizitatori începe coșmarul,  o dată cu ieșirea fundașului central Neacșu, accidentat destul de serios. Tucaliuc bate bine un corner, dar Ghinga ratează de puțin întâlnirea cu balonul.

Apar câteva ocazii și la poarta buzoiană, dar cele două șuturi trimise de Stoica nu dau nici un fel de emoții portarului Balauru. Aproape de gol sunt tot buzoienii, după un contraatac superb, purtat în mare viteză, dar nefinalizat. Huiban ratează și el deschiderea scorului, după o o pătrundere frumoasă în careu și un șut puternic, dar în plasa laterală. Ultimul sfert de oră al primei reprize estede vis pentru jucătorii ec hipați în alb, care lichidează rapid conturile cu patru reușite consecutive, practic marcând la fiecare acțiune de poartă.

În minutul 35 Tucaliuc centrează perfect și fundașul Ioniță reia cu capul în plasă, deschizând seria reușitelor buzoiene. Trec doar două minute și Alexandru punctează și el, transformând cu siguranță o lovitură liberă. Prilej de mare bucurie pentru fanii gazdelor, care își aduc aminte că Alexandru a punctat și etapa trecută, de două ori chiar, golul victoriei fiind marcat, de asemenea, direct din lovitură liberă. Același atacant al Gloriei combină frumos și eficient cu Munteanu, care înscrie simplu, din careu. Și tot Valentin Alexandru este cel care încheie conturile primei reprize, transformând cu siguranță o lovitură de pedeapsă, cu doar un minut înainte de pauză. Repriza se încheie cu un avantaj mai mult decât consistent al Gloriei, ai cărei jucători părăesc terenul în ropote de aplauze venite din tribună.

După pauză, oaspeții au șansa golului, dar Nechita își bate pur și simpu joc de o lovitură liberă de la 18 metri. În loc de 4-1 va fi 5-0, după ce Dragoș Huiban marchează din careu, cu ajutorul portarului advers și al barei laterale. Portarul Micle se va revanșa însă cinci minute mai târziu, respingând peste poartă un de balon foarte periculos. După o oră de joc, Munteanu pătrunde în careu și șutează puternic în diagonală, stabilind scorul la unul ce ne duce cu gândul mai degrabă la tenis. Ioniță reia bine cu capul după un corner executat de Tucaliuc, dar portarul advers este atent și respinge de lângă bară. Safsaf și Perju au două bune șanse de gol pentru echipele lor, dar nu reușesc să modifice scorul înregistrat în minutul 60.

Finalul de joc aduce în prim-plan pe Matei Constantinescu, puștiul de 19 ani produs al Gloriei Buzău. Fostul elev al antrenorului Nicolae Anton apare bine la finalizare, dar lipsa de experiență își spune cuvântul și acesta trage fix în portarul advers. În primul minut de prelungiri însă, jucătorul cu numărul 14 de la Gloria nu mai iartă și înscrie cu sânge rece, cu un șut bine plasat din careu. Ultima fază notabilă a jocului este realizată de Ricardo Mihalache, dar șutul d ela 18 metri al unuia dintre principalii marcatori ai Gloriei din sezonul trecut este respins în corner de portarul advers.

Se termină 7-0, un succes incontestabil al Gloriei, pe care nici cei mai optimiști suporteri probabil că nu îl așteptau. Eșec drastic pentru elevii antrenorului Răchită, care a afirmat că de 24 de ani de când antrenează nu a trăit o rușine mai mare. Un succes logic al echipei mai valoroase, mai omogene și mai determinate, savurat din plin și răsplătit cu aplauze generoase de public. Greul însă pentru proaspătul lider al clasamentului abia acum începe, o dată cu deplasarea de duminică de la Tg. Mureș. Acolo, dela ora 15,30, într-un meci televizat, buzoienii vor da piept cu una dintre principalele candidate la promovare, Universitatea Cluj, echipă ajunsă deja la al doilea eșec în numai trei etape. Tot în cadrul etapei a patra, Snagovul va primi vizita Metaloglobusului București.

SCM GLORIA BUZĂU – SPORTUL SNAGOV 7-0 (4-0)

Au marcat:Ioniță (35), V. Alexandru (39,44-penalty), Munteanu (42,59), Huiban (51), Contantinescu (90+1)

Cartonaș galben:Vîlsan

SCM GLORIA:Balauru, Gîț, Ioniță, Ghinga, Perju, Balgiu,Vîlsan, Tucaliuc (Constantinescu) Munteanu (72 Mihalache), Alexandru (cpt), Huiban (Pîrcălabu)  Antrenor: Ilie Stan

SNAGOV:Micle, Apostol, Ghidurea, Neacșu (Băniță) (Bărbulescu), Novac, Răileanu, Roșu (Nechita), Stoica (cpt), Safsaf, Cubleșan, Bucur Antrenor: Valeriu Răchită

Au arbitrat Sorin Costreie (Buftea), Daniel Vlase (Galaţi) şi Cristian Voicu (Focşani)

Observatori:Andrei Ioniţă şi Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti).

(Text: Florian NECULAI / Foto: facebook/Gloria Buzau Fotbal)

 

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE