„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Într-un eveniment găzduit de Muzeul Satului din Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal a lansat pe 27 septembrie 2018, Cupa Satelor, competiţie la a cărei primă ediţie s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele şi comunele României. Aceştia vor împărtăşi pasiunea şi talentul lor pentru fotbal în fazele locale, regionale şi finale ale Cupei Satelor, toate organizate în mediul rural.

Proiectul este conceput cu scopul de a configura fotbalul ca vector social în comunităţile rurale, de a întări legăturiile fotbal - comunitate, precum şi pentru a promova fotbalul în mediul rural şi de a creşte atractivitatea acestuia în satele şi comunele din România. În acelaşi timp se mai urmăreşte descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zonele rurale şi creşterea numărului de practicanţi ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiţie naţională.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău se poate lăuda cu pariciparea, la această primă ediţie, a 30 de echipe care au fost împărţite pe cinci zone. La începutul acestei săptămâni, în satul Coţatcu, comuna Valea Râmnicului, s-au înfruntat, în Grupa E, echipele din Podgoria, Valea Râmnicului şi Poşta Câlnău, cea din Balta Albă anunţându-şi neprezentarea în ultimul moment. Cu două victorii, din tot atâtea partide disputate,  formaţia din Valea Râmnicului este prima echipă calificată la turneul final judeţean.

La Buzău s-au înscris 30 de echipe, iar luni s-au desfăşurat partidele dintr-o grupă. Câştigătoare fazei judeţene va participa la etapa de zonă unde va întâlni campioanele judeţelor Brăila, Tulcea, Constanţa, Galaţi şi Vrancea.

„Competiţia debutat şi la Buzău cu o primă etapă, la Coţatcu, comuna Valea Râmnicului, etapă câştigată de echipa gazdă ca să îi spunem aşa, şi la care au mai participat echipele din Podgoria şi Poşta Câlnău. Aceasta, împreună cu celelalte patru câştigătoare ale grupelor se vor întâlni în faza finală judeţeană, gazdă urmând să fie tot un sat din judeţul nostru. Urmează celelalte turnee, joi la Merei, şi la date pe care urmează să le stabilim, la Gălbinaşi, Pătârlagele şi Cernăteşti. Am lăsat la urmă Cernăteştiul, deoarece, cu ocazia acestui turneu se va inaugura şi noua bază de aici. Să menţionăm faptul că la turneul final judeţean, care este programat în primăvara anului viitor, şi-a anunţat prezenţa şi o delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal, care va fi condusă chiar de preşedintele Răzvan Burleanu.

Sunt mulţumit de câte echipe s-au înscris şi sunt convins că la ediţia viitoare vor fi mult mai multe competitoare. După cum cunoaşteţi déjà, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău tutelează multe competiţii de juniori, începând cu cele din deschiderea partidelor de seniori din cele trei eşaloane şi continuînd cu cele de la U11 până la U15, Gheorghe Ola, Gheorghe Ene, Cupa “Moş Crăciun” şi Interliga Naţională.

Dar, sperăm prin proiectul aprobat de Comitetul Executiv de dezvoltare al fotbalului juvenil la nivelul judeţului Buzău la anul, “Cupa satelor” să atragă toate şcolile din judeţ. Nu ne va fi uşor mai ales datorită faptului că sunt din ce în ce mai puţini copii în mediul rural. Însă, prin acest proiect vom încerca să îi atragem către fotbal, cu scopul de a repopula terenurile de sport din comunităţile rurale şi pentru a promova fotbalul în acest mediu şi de a creşte atractivitatea acestuia în satele şi comunele din Buzău până la nivelul seniorilor”, a declarat pentru Arena Buzoiană, Adrian Petre – preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.

Joi, 15 noiembrie, de la ora 9.00, pe stadionul “Partizanul” din Merei se vor disputa meciurile din grupa din care fac parte echipele din Breaza, Săhăteni, Merei, Stâlpu, Cîndeşti şi Verneşti.

Câştigătorii etapei naţionale vor merge, împreună cu antrenorul, dar şi cu primarul comunei, într-o deplasare alături de echipa naţională, cel mai probabil la un meci din preliminariile Euro 2020.

Grupa A: Pătârlagele, Siriu, Cislău, Berca, Pătârlagele;

Grupa B: Ruşeţu, Luciu, Smeeni, Gălbinaşi, Ţinteşti, Movila Banului;

Grupa C: Breaza, Săhăteni, Merei, Stâlpu, Cîndeşti, Verneşti;

Grupa D: Beceni, Cernăteşti, Săpoca, Mărăcineni, Vadu Paşii;

Grupa E:1.Valea Râmnicului; 2.Poşta Câlnău; 3.Podgoria;

 

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE