Gloria Buzău, denumire sub care va evolua în sezonul eşalonului secund ce stă să înceapă echipa pregătită de Cristian Pustai, a trecut fără probleme de Voința Lanurile, câștigătoarea Cupei României, faza pe județ. A fost un duel între echipa la care inginerul Constantin Cristea,
prezent la joc, investește ca și parte privată, și echipa din liga a patra pe care același personaj o susține financiar total. Un joc util, cu multe goluri și faze frumoase de poartă, un antrenament folositor pentru ambele formații, care miercuri joacă din nou, una ”amical” acasă cu Slobozia, iar cealaltă ”oficial” la Braniștea (jud. Galați), pentru Cupa României, faza pe regiuni.
Jocul în sine nu a avut prea mare istoric, fiind controlat total de divizionara secundă, așa cum era de anticipat. De altfel, elevii lui Tase Lăptoiu au ajuns o singură dată la poartă, pe parcursul celor 90 de minute. E drept, atunci au marcat spectaculos, cu călcâiul, exact ca în finala cu TEAM Săgeata. Și tot prin ”căpitanul” Daniel ”Buli” Ignat. Cu puțin timp înainte, nici măcar un minut, Banyoi deshisese scorul cu un șut din careu. Ocaziile curg spre poarta celor de la Lanurile, iar până la pauză același Banyoi (centrare perfectă a lui Blejdea de pe stânga) și Ciobanu (centrare perfectă a lui Oteliță, de pe dreapta), duc scorul la 3-1 pentru Gloria, mai aproape de realitatea din teren.
La reluare, pentru Gloria Buzău evoluează alți jucători. Vali Munteanu revine cu gol după două sezoane, iar Cârstocea, investit căpitan de echipă după pauză, marchează și el de două ori.
Tot o ”dublă” reușește și Alin Manea, ultimul gol fiind unul de pus în ramă. Se termină 8-1, într-un meci în care pentru Voința Lanurile au apărat tot portarii Gloriei, după pauză chiar portarul naționalei Liberiei, o apariție exotică, dar care nu se știe cât de lungă va avea „viață” la Buzău.
Un succes categoric, dar greul abia acum începe. Peste numai trei zile, la Buzău poposește Unirea Slobozia, revelația sezonului trecut. Participanți în play-off, ialomițeii pornesc cu șanse și în acest nou an competițional. Un sezon ce se anunță parcă mai interesant ca niciodată!
GLORIA BUZĂU-VOINȚA LANURILE 8-1 (3-1)
Pentru Gloria au marcat:Banyoi (2), Ciobanu, Cârstocea (2), Manea (2), Munteanu, iar pentru Lanurile Daniel Ignat
Gloria Buzău (Rep. 1):Albert Popa – Bogdan Oteliţă, Daniel Vîrtej, Ariel Lopez, Dragoş Lazăr, Dinko Trebotic, Georgian Honciu, Alexandru Munteanu, Cristian Ciobanu, Andrei Blejdea, Andrei Banyoi.
Gloria Buzău (Rep. 2):Relu Stoian – Denis Guţă, Kamil Wiktorski, Dorin Burlacu, Robert Sălceanu, Pablo Gaitan, Alin Cârstocea, Răzvan Matiş, Valentin Munteanu, Alin Manea, Cătălin Ţâră.
Antrenor: Cristian Pustai
Așa cum iubitorii echipei din Crâng au remarcat, și cum de altfel este și normal, antrenorul Cristian Pustai a dar posibilitatea și unor jucători nou-veniți să arate ceea ce pot. Desigur, unii au evoluat mulțumitor, alții mai puțin. La fel, unii au semnat contracte cu clubul buzoian, ir alții se află încă în probe. Iată, pe scurt , o prezentare a acestora:
-Albert Popa (5.04.1999, Brașov) – portar, a jucat la nivel de juniori la FC Brașov și Ardealul Cluj. La seniori a evoluat pentru Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia, SR Brașov, Gaz Metan Mediaș, Dunărea Călărași și AFC Odorheiu Secuiesc, echipa harghiteană fiind și ultima la care a fost legitimat. A început jocul amical ca titular, ăn prima repriză.
-Georgian Honciu (24.04.1989, Târgoviște)- mijlocaș, junior la cluburi din localitatea natală. Are un CV bogat la seniori, printrte echipele la care a evoluat numărându-se Petrolul Târgoviște, Chindia Târgoviște (în două rânduri), Fortuna Poiana Câmpina, CS Dacia Mioveni, ACS Șirineasa, Dunărea Călărași și FC Argeș Pitești. Cea mai prolifică perioadă a petrecut-o la al doilea ”descălecat” la Chindia Târgoviște, în sezonul 2016-2017, când a bifat 63 de apariții și a marcat de 27 de ori. A jucat în prima repriză a acestui amical.
-Andrei Blejdea (22 .06.1996,București) – atacant, cu juniorat la Dinamo București, FC Wil, Domzale și Zarica Kranj. La nivel de seniori, a evoluat pentru FC Wil, Zanica Kranj, Eintracht Braunschweig II, Academica Clinceni, Pandurii târgu-Jiu, FC Argeș Pitești, Dinamo București, Universitatea Cluj și FC Hermannstadt. În sezonul 2019-2020 a jucat de 36 de ori și a marcat 12 goluri pentru FC Argeș Pitești. Are, de asemenea, 8 apariții pentru echipa națională U-17, fără gol marcat. A jucat în prima repriză a acestui amical.
-Andrei Banyoi (19.06.2000, Iclod, jud.Cluj)-atacant, cu prezențe la seniori pentru Unirea Jucu, Dacia Unirea Brăila, CFR Cluj II, Șoimii Lipova, Nyregihaza (Ungaria), Farul Constanța și Unirea Constanța. La Farul a obținut titlul de principal marcator al echipei. A jucat în prima repriză a acestui amical.
-Denis Guță ( 15.07.2002, Craiova ) – mijlocaș, a jucat până acum numai la CS Universitatea Craiova II și AFC Odorheiu Secuiesc. Are și două apariții pentru echipa națională U-17, fără gol marcat. A intrat după pauză în acest amical.
-Răzvan Matiș (25.01.2001, Cluj-Napoca)- mijlocaș, a jucat la tineret pentru CFR Cluj și Viitorul Constanța. La seniori, a debutat în prima ligă la echipa de pe malul mării, fiind apoi împrumutat consecutiv la FC Argeș Pitești, Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. Sezonul 2019-2020 a fost cel mai prolific pentru tânărul jucător, cu 23 de aparițiiși 5 goluri înscrise pentru echipa piteșteană. Are și patru apariții pentru echipa națională U-17, fără gol marcat. A intrat după pauză în acest amical.
-Valentin Munteanu (24.10.1989, Galați)-mijlocaș, revne la Buzău, după ce în sezonul 2019-2020 a jucat de 22 de ori și a marcat 9 goluri pentru SCM Gloria. La seniori a mai avoluat pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Pandurii Târgu-Jiu, Academica Argeș, Farul Constanța, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, FC U Craiova și CSM Reșița. Cea mai prolifică perioadăa fost cea de la Dunărea Galași (2007-2012), cu 18 goluri marcate în 120 de meciuri jucate. A intrat după pauză în acest amical, și a reușit să marcheze un gol.
-Cătălin Țâră (18.06.1994, București)- atacant, fiul idolului giuleștean Fănel Țâră. După un juniorat la Dinamo București, Udinese Calcio și Lazio Roma, acesta a trecut pe la 16 echipe de seniori, în numai nouă ani. Cronologic, el a evoluat ăentru ADO Den Haag (Olanda), FC Brașov, Concordia Chiajna, Rapid București (de două ori), Neftchi Baku (Azerbaidjan), Dunărea Călărași, Juventus București, Viitorul Târgu-Jiu, Viitorul Constanța, luceafărul Oradea, Episkopi (Grecia), FC Voluntari, Suduva (Lituania), Dinamo București și Bisceglie (Italia). Cel mai bun sezon a fost și pentru el tot 2019-2020, cu cinci goluri marcat în 25 de jocuri pentru FC Voluntari. Are și trei selecții la naționala România U-21, cu un gol marcat. A intrat după pauză în acest amical.
(Articol: Florian NECULAI)
Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.
În perioada iunie – septembrie, la Buzău va avea loc o expoziție de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, în oglindă cu una de la Bruxelles. Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României și la Buzău – Muzeul Județean.
„Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020,
„Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura" a fost revalorificat și este gata să ofere turiștilor o experiență aparte, unică! Am știut întotdeauna că acest loc merită mai mult, iar acum este gata pentru a găzdui evenimente de excepție și turiști ce iubesc natura și arta.
„Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor spune tuturor despre experiența magică și autentică pe care o oferă acest teritoriu”,