DAMIR ȘI AI SĂI, RESTART CU VICTORIE

Confruntat cu o situație fără precedent până acum, cu o pandemie care a dat totul peste cap, sportul în general și fotbalul în special revin ușor-ușor la viață. După ce au fost reluate de ceva vreme competițiile de seniori, acum a venit timpul

 juniorilor să intre în arenă. Mai precis, federația  decis să se reia Liga elitelor.

 Această competiție cuprinde 24 de echipe, repartizate în două serii, conform criteriului geografic. Astfel, în seria Vest evoluează LPS Bihorul Oradea, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, UTA Arad, LPS Banatul Timișoara, ASU Politehnica, Știința U Craiova, AFK Csikszereda, Ripensia Timișoara, U Craiuova 1948 și Școala de Fotbal Gică Popescu.

Dincolo, în seria Est, se duelează AFC Botoșani, Academica Clinceni, AFC Kids Tâmpa Brașov, Sepsi Sf. Gheorghe, LPS Buzău, FC Viitorul, FC Dinamo, ACS Petrolul, ACS Sport Team București, FCSB, FC Voluntari și Concordia Chiajna.

Două serii în care se observă din abundență prezența academiilo echipe,lor din primele două eșaloane, două grupe deloc ușoare, mai ales cea din Est, acolo unde echipe precum Viitorul , Dinamo sau mai nou FCSB sunt abonate anual la pozițiile de top și chiar produc jucători pregătiți oricând să debuteze în echipele de seniori.

Revenind la LPS Buzău, să spunem că echipele U 17 și U19 s-au deplasat sâmbătă împreună spre Brașov, localitate în care au rămas peste noapte și de unde au plecat a doua zi spre Sf. Gheorghe, pentru disputa cu Sepsi din localitate. Asta nu înainte de a face testul COVID, care s erepetă o dată la două săptămâni, și de care buzoienii au trecut cu bine pentru a doua oară.

Meciurile au avut loc pe un teren de iarbă din cadrul Acadeimei OSK Sepsi Sf Gheorghe, situat imediat în apropierea stadionului oficial al formației de primă ligă. Mai întâi au intrat în arenă la orele prânzului jucătorii de la U19, antrenați de Romeo Stan, iar imediat au jucat și tinerii de la U17. Au rezultat două dispute echilibrate și foarte disputate, iar rezultatele obținute au fost diametral opuse.

După un joc de mare luptă, cu ocazii de ambele părți, elevii luI Romeo Stan au trebuit să se recunoască învinși d eoponenții lor, cu un gol primit exact   când îi este mai greu voinicului, cum se spune, adică în minutul 90. Când mai rămân foarte puține lucruri de făcut.

De un meci echilibrat și viu disputat a avut parte și echipa U 17, cu multe momente în care ostilitățile s-au desfășurat pe contre. La pauză s-a intrat cu un rezultat alb, 0-0, în concordanță cu modul în care au evoluat lucrurile. După o oră de joc, fundașul Bratu face o cursă de 50 de metri și pasează la Iordan, care deschide scorul cu un șut deviat de un adversar. De altfel, omul de  la care a pornit faza a fost unul dintre remarcații partidei, inclusiv de antrenorul Marin Barbu  „Magiun”, cel care în porezent ocupă funcția de director al Academieri de Fotbal a clubului OSK Sepsi Sf. Gheorghe.

Un succes muncit al buzoienilor, care au evoluat în formula Dinu, Ciurea(c), Rizea, Bratu, Boboc, Diaconu, ,Albu, Chirpac, Tacea, Alexandru, Iordan. Pe banca de rezerve au luat loc Râpeanu, Mihăilă , Lupu, Jose Lopez, Lemnaru , Popa, Tutulan, Vătafu, Martinescu. De menționat și aportul important al portarului de rezervă Costin Râpeanu, care a menținut scorul neschimbat până la final cu ajutorul unor intervenții spectaculoaseși totodată eficiente. Dar și faptul că Tacea și Martinescu puteau majora avantajul echipei lor, cu puțin mai multă atenție și concentrare la finalizare.

Vizibil mulțumit după joc și rezultat, antrenorul Ionuț Damir a declarat : După jocul de astăzi cel mai important lucru este că am dovedit caă formăm o echipa in adevăratul sens al cuvântului,elevii mei au dat dovada de multă dăruire și sacrificiu pe teren din primul până în ultimul minut. Ii felicit încă o dată pentru acest lucru, pentru aceasta victorie frumoasă... Trăim vremuri grele și e foarte greu să faci performanță în aceste condiții,dar trebuie să mergem mai departe.

Un succes cu 9-0 cu FC Botoșani și un eșec cu 0-3 contra bucureștenilor de la Sport Team, alături de succesul de duminică o aduc pe LPS Buzău U17 pe ultima treaptă a podiumului, în urma echipelor FCSB și Concordia Chiajna, neînvinse până acum în competiție. Buzoienii au acumulat două succese, șase puncte în clasament, zece goluri marcate și trei primite.

Proxima întâlnire cu tinerii fotbaliști buzoieni va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, când cocheta bază sportivă de la Concas va găzdui duelul dintre LPS Buzău și AFC Kids Tâmpa Brașov (de la ora 12- meciul U19, iar de la ora 14- partida U 17).

(Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

Potrivit raportului semestrial al Consiliului Judeţean Buzău privind activitatea de soluţionare a petiţiilor în perioada ianuarie – iulie 2020, în perioada menţionată s-au înregistrat 64 de petiţii. Dintre acestea, 45 petiţii au fost de competenţa Consiliului Judeţean Buzău,

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Proiectul de dezvoltare ambiţios, privind extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale, cel mai complex pe care îl poate cunoaşte judeţul Buzău după 1990, a făcut, zilele trecute, noi paşi importanţi.

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Viitorul Consiliu Judeţean va avea un administrator public după ce aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru înfiinţarea funcţiei respective. Acesta se va ocupa de relaţia cu instituţiile statului şi de alte sarcini care îi vor fi delegate direct de către viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Lucrările la drumul spre Bisoca se desfăşoară în ritm susţinut

Lucrările pe drumul care asigură accesul spre o zonă pitorească a judeţului Buzău se desfăşoară în ritm susţinut. Modernizarea drumului Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca continuă cu execuţia pilonilor pentru consolidarea terenului. Zona este una predispusă la alunecări de teren, astfel că astfel de lucrări sunt necesare pentru ca terasamentul să nu mai aibă de suferit ulterior.

Citește mai departe...

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE