„Pescăruşii” din Luciu şi „Vulturii” din Topliceni, noii campioni judeţeni

Câştigătoarele seriilor din eşaloanele cinci şi şase, ale campionatului de juniori, s-au întâlnit sâmbătă pe „Cornel Negoescu”  pentru a-şi disputa titlurile de campioane a sezonului 2016-2017. În deschidere s-au întâlnit performele Ligii 6, Voinţa Cochirleanca şi Vulturul Topliceni.

 După un joc modest, care nu a depăşit valoarea eşalonului din care fac parte cele două formaţii, râmnicenii au reuşit totuşi să se impună, scor 2-1. Gabriel Necula în minutul 22 și Viorel Dumitrescu, minutul 44 au stabilit scorul pauzei şi totul părea că va fi o simplă formalitate pentru formaţia râmniceană. În partea a doua formaţia din Cochirleanca a arătat ceva mai multă voinţă, iar golul lui  Liviu Niţă din minutul 60 a readus speranţele în tabăra s-a. Nu s-a mai îmntâplat nimic însă, chiar dacă echipa lui Adrian Horhocea a asediat în ultimul sfert de oră poarta adversă, fără a-şi creea însă ocazii clare de a marca. Aşadar, victorie pentru Vulturul Topliceni care a devenit astfel noua campioană judeţeană a Ligii 6, la juniori.

Voinţa Cochirleanca - Vulturul Topliceni 1-2 (0-2)

Au marcat:L. Niţă 60 / Necula 22; Dumitrescu 44

Voinţa Cochirleanca:Marinescu – Lazăr, Porum, Dobrotă, Horhocea, I. Ungureanu, Grigore, Niţă, Badea, N. Ungureanu, D. Tudor. Rezerve: Putinică, Zipcă, C. Tudor, G. Tudor, Popa, Modoran, Epure. Antrenor: Adrian Horhocea.

Vulturul Topliceni:Stoian – Panait, Radu, Tache, Petre, Precop, Necula, Andrei, Dumitrescu, Onel, Elfian. Rezerve: Albu, B. Petrea, A. Petrea, Axinte. Antrenor: Costel Banu.

Arbitri:Georgian Ichim – Alin Sărăţeanu şi Ştefan Radu. Observator: Daniel Ţiclea

O diferenţă prea mare de valoare între eşaloanele 5 şi 6. Aceasta a fost concluzia trasă de întreaga asistenţă după disputarea partidei dintre Unirea Stâlpu şi Pescăruşul Luciu, câştigătoarele seriilor din eşalonul cinci.

O partidă spectaculoasă, cu multe ocazii de gol şi reveniri spectaculoase pe tabela de marcaj. În aceste condiţii, campioana judeţeană s-a decis abia după executarea loviturilor de departajare.

Prima repriză a aparţinut „pescăruşilor” primarului Mircea Frăţilă. Aceştia au controlat jocul la mijlocul terenului, s-au apărat exact şi de câte ori au avut posibilitatea şi-au făcut simţită prezenţa în suprafaţa de pedeapsă adversă. Pavel şi Andrei s-au aflat în asemenea situaţii, însă nu au putut să îl învingă pe A. Tănase din situaţii bune de a marca. Totuşi, goalkeeperul din Stâlpu avea să scoată pentru prima dată balonul din plasă în minutul 17, la o gafă a propriilor fundaşi. D. Vlad centrează în faţa porţii, Bichiru şi Ene se ciocnesc involuntar, iar A. Petre aflat pe fază trimite din şase metri pentru 1-0. Două minute mai târziu, combinaţie perfectă între Muşat – Vlad, acesta din urmă centrează perfect pe şase metri de unde V. Pavel reia cu capul îl plasa porţii lui A. Tănase.

La acest scor stâlpenii ies şi ei mai curajos la joc, de unde şi ocaziile pe care şi le-au creat. Ferau trimite din poziţie ideală cu capul, dar peste, Ispas îşi încearcă norocul cu un şut de la 20 de matri, balonul trece la o palmă de ţintă. Mai mult, în minutul 40, goalkeeperul din Luciu iese indecis şi îl faultează în suprafaţa de pedeapsă pe Enache, iar centralul Cătălin Drugea arată punctul cu var. R. Burlacu trimite însă telefonat, iar C. Soare respinge.

Ultima ocazie a primei reprize aparţine formaţiei di Luciu. V. Pavel trimite un „trasor” de la 25 de metri, balonul revine din transversală până la P. Andrei care trimite peste din poziţie ideală.

De la cabine au ieşit parcă alte echipe. Elevii lui Marian Falcă au mers pe varianta totul sau nimic. Asta în condiţiile în care „pescăruşii” au preferat să conserve avantajul de două goluri avut la pauză.

În minutul 52, L. Feraru primeşte un balon în mijlocul suporafeţei de pedeapsă adversă, se întoarce cu un adversar în spate şi plasează balonul la colţul lung, pentru 1-2. La cealaltă poartă Dima şi V. Pavel reiau slab din poziţii bune de a marca. L. Feraru îl vede excelent cu o pasă printre pe I. Zamfir, acesta din urmă pătrunde central şi îl execută pe C. Soare. Era minutul 70 şi scorul devenea 2-2. Finalul partidei se dispută pe contre. L. Feraru în două rânduri şi P. Andrei la cealată poartă trec pe lângă golul victoriei. Centralul Drugea pune capăt disputei şi se trece la loviturile de departajare.

Aici, stâlpenii înscriu prin Zamfir şi Feraru, în timp ce R. Burlacu iroseşte al doilea penalty, luînd la ţintă transversala. Şt. Ispas trimite peste şi iroseşte a doua „lovitură” pentru echipa sa. De cealată parte, V. Pavel, Rizea, D. Vlad şi Drăguşin transformă tot şi trimite „trofeul” la Luciu.

Un meci frumos, între două echipe bune, cu un plus de partea echipei din Luciu, care şi-a dorit parcă mai mult victoria. Unirea Stâlpu... ghinion.

Unirea Stâlpu - Pescăruşul Luciu 2-2 (0-2)

Au marcat:A. Petre 17; V. Pavel 19 / L. Feraru 52; I. Zamfir 70

Unirea Stâlpu:Tănase – Ene, Bichiru, Ispas, Iordache, Alexandru, I. Burlacu, R. Burlacu, Zamfir, Feraru, Enache. Rezerve: Cotorceanu, Sârboiu, Popină, Ungureanu, Toma, Aldea, Drăghici. Antrenor: Marian Falcă

Pescăruşul Luciu:Soare – Rizea, Dima, Constanda, Alexandru, Mirică, Muşat, Vlad, Andrei, Pavel, Drăguşin. Rezerve: Căţoiu, Dumitraşcu, Petroiu, Anghel, Hancu. Antrenor: Mircea Frăţilă.

Arbitri:Cătălin Drugea – Ciprian Iordache şi Alex Vasile. Observator: Gheorghe Mihalache.

După fiecare finală, conducerea Asociaţiei judeţene de Fotbal Buzău, prin preşedintele Adrian Petre, ajutat de Marian Lambru şi cei doi observatori, a oferit celor două formaţii trofeele bine meritate, medalii şi diplome.

Se cunoaşte faptul că cele patru câştigătoare ale Ligilor 5 şi 6 au fost recompensate de AJF cu un rând de echipament, cupe şi mingii, la ultimele meciuri de pe terenul propriu al fiecărei echipe. O premieră putem spune pentru fotbalul judeţean.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE