"BUZĂU JUNIORS' CUP" A ÎNCEPUT, LPS FINALISTĂ LA DEBUT!

În caz că cineva se întreba ce se mai întâmplă cu fotbalul juvenil pe la LPS Buzău, ei bine, oamenii au pregătit o mare supriză în această vară. Mai precis, un turneu –surpriză, o continuare a BUZĂU JUNIORS' CUP,  competiție care deja a pus bazele unei tradiții la Buzău.

 Turneul este organizat timp de câteva week-end-uri consecutive și reunește la start echipe de top la nivel de juniori, trofeul pentru fiecare grupă de vârstă fiind disputat de minim opt echipe, uneori chiar de zece. Organizat ireproșabil, din toate punctele de vedere, acest turneu a debutat vineri, 29 iulie, iar primii intrați în focurile luptei au fost tinerii jucători născuți în 2010, cei care au reprezentat Liceul cu Program Sportiv Buzău, antrenați de prof. Cătălin Vlaicu.

Competiția rezervată celor născuți în 2010 a reunit la start 8 echipe, repartizate în două grupe. Astfel, din prima grupă au făcut parte Luceafărul Constanța, Petrosport Ploiești, FC Bacău Negru și Viitorul Ialomița, iar în grupa a doua s-au duelat  Kids Tâmpa Brașov, Atletic Ploiești, LPS Buzău și FC Bacău Roșu. Jocurile s-au disputat în sistem grupă, fiecare cu fiecare, iar sâmbătă seara de la ora 19, departe de căldura înnăbușitoare, au avut loc semifinalele competiției, între ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă, în sistem încrucișat.

După desfășurarea meciurilor din grupe, sita a cernut și au rămas în competiție FC Bacău Negru și Viitorul Ialomița, din grupa A, respectiv LPS Buzău și Atletic Ploiești din cealaltă grupă. Aceste echipe au evoluat în semifinale, acolo unde am avut parte de două jocuri foarte frumoase. Dacă buzoienii au trecut de ialomițeni cu 2-0, pentru stabilirea cealaltei finaliste a fost nevoie de lovituri de departajare. Băcăuanii au avut nervii mai tari și au transformat toate penalty-urile, în vreme ce unul dintre jucătorii prahoveni a trimis alături de poartă,astfel că în finală urmau să se dueleze LPS Buzău și FC Bacău Negru,aceasta din urmă fiind denumită oficial Academia de Fotbal „Cristian Ciocoiu” Bacău, iar fostul atacant al Stelei, acum președinte de club, a fost prezent în persoană la acest turneu, alături de unul dintre sponsorii echipei.

În finalele disputate duminică, Atletic Ploiești a învins pe Viitorul Ialomița și a obținut locul al treilea, iar FC Bacău Negru a dispus de gazdele de la LPS Buzău și s-au încoronat câștigători ai unei competiții apreciate de toți cei prezenți, atât organizatoric, cât și ca nivel valoric.

Revenind la reprezentanta județului Buzău, trebuie spus că micuții fotbaliști de la LPS s-au descurcat mai mult decât onorabil. În grupe, ei au învins pe Atletic Ploiești, ocupanta poziției a treia la final (4-1), pe Kids Tâmpa Brașov (5-0), și au remizat cu FC Bacău Roșu (1-1). Aceste rezultate i-au propulsat în semifinale, unde au trecut cu 2-0 de Viitorul Ialomița. În marea finală, adversarul a câștigat cu 5-1, iar buzoienii se clasează la final de turneu pe poziția secundă, un lucru deloc de neglijat.

Mulțumit de organizare, desfășurare și prestația elevilor săi, antreorul Cătălin Vlaicu a declarat: ” Un turneu reușit din toate punctele de vedere, la care au participat echipe puternice din Bacău, Constanta, Brașov și Ploiești. Sunt mulțumit de locul ocupat și  de evoluția jucătorilor mei ,dar am și văzut unde mai avem de muncă. Din discuțiile pe care le-am avut cu ceilalți participanți reiese ca aceștia au fost incantați de ce au găsit la Buzau. Nivelul turneului a fost unul destul de bun cu echipe egale din punct de vedere valoric ceea ce ma face sa fiu mulțumit de acest loc 2 ocupat.”

”Medaliată cu argint”, echipa LPS Buzău a avut următoarea componență:Lungu Rares, Dobranis Gabriel (portari), Stătulescu Ianis, Panait Ionel, Anghel Matias, Năpruiu Cristian (fundași), Untaru Lucas, Petre Laurențiu, Raicu Ianis, Banica Aryan (mijlocași), Ștefan Dan, Călărașu Iannis, Halcu Raoul, Stoica Rubén, Eftimie Nicolae și Oprea Teodor (atacanți).

Câștigătorii acestui turneu au avut și ei o reacție, chiar prin vocea antrenorului echipei, Emilian Borulea. Acesta a declarat: ” „Îmi felicit toți jucătorii pentru atitudinea foarte bună cu care au abordat această competiție! Am participat cu două echipe și trebuie menționat faptul că fiecare echipă a evoluat fără rezervă un total de 250 de minute de joc. M-a interesat să le ofer tuturor copiilor experiența jocului. Consider că aceasta este vârsta propice la care copilul trebuie să aibă cât mai multe jocuri în picioare. Acesta a fost primul turneu la care am participat. Pot spune că echipa este în creștere. Felicitări părinților pentru modul în care s-au manifestat vizavi de copii, care au fost aplaudați și încurajați de pe margine necontenit!”

La final, au fost acordate premii individuale, dar și pentru fiecare echipă. David Amarandei (FC Bacău Negru) a fost desemnat drept ”cel mai tehnic jucător al turneului” , iar Gabriel Dobranis (LPS Buzău)a primit premiul pentru ”cel mai bun portar al turneului”. A urmat premierea echipelor participante, în ordinea poziției pe care au încheiat competiția: FC Bacău Negru, LPS Buzău, Atletic Ploiești, Viitorul Ialomița, Luceafărul Constanța, Petrosport Ploiești, FC Bacău Roșu și Kids Tâmpa Brașov.

O competiție bine organizată, cu meciuri atractive, cu orgolii și pasiuni, cu veleități tehnico-tactice, dar și erori specifice vârstei, cu elan, entuziasm și mult, mult fair-play. O inițșiativă pentru care colectivul catedrei d efotbal al LPS Buzău merită toate apreicerile. În weekend-ul ce urmează, 5-7 august, povestea merge mai departe și competișția își va desfășura un nou capitol, la o altă secțiune de vârstă. Cu siguranță, și atunci totul va fi la superlativ!

(Articol: Florian NECULAI)

Atletism

Marina Baboi, cea mai bună atletă din România în probele de 100 și 200 m, îi va avea alături la cea mai importantă competiție de atletism pe care țara noastră o găzduiește în premieră, Campionatele Europene pe Echipe, pe mama și tatăl ei, care vin să îi facă galerie.

Citește mai departe...
Expoziții de fotografie despre Geoparcul „Ținutul Buzăului”, la Buzău și la Bruxelles

Expoziții de fotografie despre Geoparcul „Ținutul Buzăului”, la Buzău și la Bruxelles

În perioada iunie – septembrie, la Buzău va avea loc o expoziție de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, în oglindă cu una de la Bruxelles. Vernisajul va avea loc luni, 6 iunie, la Bruxelles – Consulatul României și la Buzău – Muzeul Județean. 

Se face.  Lucrările pentru restaurarea Bibliotecii Judeţene vor demara în forţă

Se face. Lucrările pentru restaurarea Bibliotecii Judeţene vor demara în forţă

„Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, în valoare totală de 18.467.853,04 lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020,

„Tabăra de sculptură de la Măgura”, una dintre locaţiile alese de autorităţile judeţene pentru promovarea turismului buzoian

„Tabăra de sculptură de la Măgura”, una dintre locaţiile alese de autorităţile judeţene pentru promovarea turismului buzoian

„Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura" a fost revalorificat și este gata să ofere turiștilor o experiență aparte, unică! Am știut întotdeauna că acest loc merită mai mult, iar acum este gata pentru a găzdui evenimente de excepție și turiști ce iubesc natura și arta.

„Ținutul Buzăului”, în primul Reality-show în social media din România. Consiliul Judeţean, partener al proiectului.

„Ținutul Buzăului”, în primul Reality-show în social media din România. Consiliul Judeţean, partener al proiectului.

„Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor spune tuturor despre experiența magică și autentică pe care o oferă acest teritoriu”,

Thumbnail Succes fabulos, pentru sportul buzoian. Alexia Tatu a triumfat în întrecerea de U14, de la cel mai...
Thumbnail Atragerea de proiecte și parteneriate școlare, mai mici sau mai de anvergură, reprezintă în ultima perioadă...
Thumbnail Forfotă mare vineri la Şcoala Cândeşti. Mai précis, la una dintre clasele de-a IV-a, acolo unde la...
Thumbnail În calitate de „Ambasador” al copiilor cu autism, acesta va participa pentru a doua oară la...

Local Breaking News

Clip de prezentare a județului Buzău filmat de campionii Kemayo și Stoica

Unele dintre cele mai cunoscute atracții ale jucețului, prezentate de ambasadori inediți. Este vorba despre Freddy Kemayo și Bogdan Stoica, două nume cu greutate ale artelor marțiale. Campionii mondiali au mers la Vulcanii Noroioși, Tabăra de Sculptură Măgura și Muzeul Județean, locații în care au filmat secvențe din clipul ce promovează gala Dynamite Fighting Show.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE