Egal spectaculos la Buzău între Gloria şi SCM Râmnicu Vâlcea

Anul 2020 a debutat în forţă în Liga Florilor, cu două restanţe în care campioana SCM Râmnicu Vâlcea şi vicecampioana CSM Bucureşti au evoluat în deplasare. La Buzău, într-o sală plină, s-au întâlnit două dintre fruntaşele Ligii Florilor,

 pregătite de doi antrenori ”în vogă” din primul eşalon feminin, Ovidiu Mihăilă şi Florentin Pera, iar partida i-a răsplătit din plin pe cei prezenţi la sală.

Prima repriză a fost spectaculoasă, cu acţiuni în viteză, răsturnări de scor şi o echipă buzoiană deloc intimidată de faptul că a avut în faţă echipa campioană. Vâlcea a început mai bine şi a condus în primele 9 minute, după ce gazdele au găsit greu soluţii pe faza de atac. Buzăul a revenit, recuperând mingi în apărare şi înscriind pe contraatac, iar Florentin Pera a fost nevoit să solicite primul time-out în minutul 12, când adversarele conduceau cu 6-4. Campioana a revenit în avantaj în minutul 20, 8-7, după golul reuşit de Elghaoui, însă au urmat trei goluri consecutive ale buzoiencelor, dar oaspetele au preluat din nou conducerea în minutul 27, 12-11, scor la care Blazek a apărat de două ori consecutiv în situaţie de 1 la 1 cu Elghaoui. Pe fondul unei evoluţii slabe a gazdelor pe faza de atac, Vâlcea a intrat la pauză cu două goluri avans.

Buzăul a început ezitant mitanul secund pe faza de atac, Vâlcea s-a desprins la 16-12 în minutul 33, iar Ovidiu Mihăilă a fost nevoit să solicite time-out. Au urmat două goluri consecutive înscrise de gazde, care s-au apropiat la un gol în minutul 40, 17-18, după golul reuşit de Rotaru, şi a fost rândul lui Florentin Pera să ceară time-out. Iuganu a egalat la 21 cu un sfert de oră înainte de final, cele două echipe au mers apoi umăr la umăr, iar Raluca Petruş le-a adus din nou pe gazde în avantaj în minutul 55, 25-24. Norgaard a readus echipa campioană la conducere în minutul 59, 26-25, Subţirică-Iovănescu a egalat şi la intrarea în ultimul minut scorul era egal. Vâlcea şi-a irosit ultimul atac, Ovidiu Mihăilă a cerut time-out cu 10 secunde înainte de final, dar nici Buzăul n-a reuşit să finalizeze, iar meciul s-a încheiat la egalitate. Petra Blazek a fost MVP-ul echipei gazdă, în timp ce Kristina Liscevic a fost cea mai bună jucătoare a campioanelor.

SCM GLORIA BUZĂU – SCM RÂMNICU VÂLCEA 26-26 (12-14) 

Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

Buzău: Blazek – Rotaru 5, Petruş 5, Iuganu 5, Subţirică-Iovănescu 4, Ilie 4, Apetrei 2, Stoleru 1, Simion, Khouildi, Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Vâlcea: Dumanska, Batinovic, Ciucă – Liscevic 8, Norgaard 4, Fernandez 4, Elghaoui 3, Trifunovic 2, Lopez 2, Da Silva 1, Florica 1, Gonzalez 1, Băcăoanu, Glibko, Zamfirescu. Antrenor: Florentin Pera.

(Sursa: handbalmania.ro)

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE