Ultima rundă, decisivă pentru buzoieni

AJF Buzău se află la un pas de o mare performanţă. Calificarea în premieră la turneul final al UEFA Region’s CUP, o competiţie care poate fi comparată cu un campionat European al fotbalului amator. Elevii lui Gabriel Ibriş au patru puncte

 după victoria obţinută în faţa reprezentantei Irlandei şi după egalul cu cea a Angliei şi îşi joacă şansele de calificare în primele opt team-uri din Europa, în ultima etapă, sâmbătă, când va întâlni pe „Gloria” reprezentanta Slovaciei.

Altfel spus, în perioada 16-22 septembrie, Buzăul este gazda uneia dintre grupele intermediare ale UEFA Region’s CUP, competiţie la care, alături de campioana naţională AJF Buzău, întărită cu forţe proaspete din cea similară a Prahovei, luptă pentru un billet la turneul final alături de echipele similare ale Irlandei, Angliei şi Slovaciei.

După primele două runde, AJF Buzău a acumulat patru puncte, urmată de North Riding Football League şi West Slovak Football Associations, cu câte două puncte şi Munster/Ulster cu un singur punct.

 

Istoria primelor două etape

În primul duel al turneului reprezentantele Angliei şi Slovaciei au terminat la egalitate, 2-2, după un meci în care slovacii au condus cu 1-0 şi au restabilit egalitatea pe final, după ce englezii răsturnaseră scorul în numai trei minute la începutul reprizei secunde.

În ceea cea mai interesantă partidă pentru noi, s-au întâlnit reprezentativele Irlandei şi României, miza fiind fotoliul de lider provizoriu şi un pas important către câştigarea grupei. Şi aici decisivă a fost partea a doua a meciului, deoarece prima a fost una echilibrată, dar în care niciuna dintre echipe nu a reşit să marcheze şi să se desprindă.

Sub privirile lui Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Adrian Mihalcea, Mirel Rădoi sau Gabriel Bodescu, nume importante din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, dar şi a unor nume grele de la AJF Buzău, jucătorii echipaţi în galben nu au reuşit să desfacă lacătul unei defensive adverse bine organizate, decât după pauză.

Românii deschid scorul în minutul 50, după ce Gavrilă trage violent în transversală, iar Dragoş Ioniţă este pe fază şi marchează simplu în poarta goală. Se joacă tot mai alert, irlandezii ies şi ei la atac, intrările devin şi ele mai aspre, iar suporterii buzoieni îşi încurajează permanent favoriţii. În minutul 81, nou-intratul Mihai Modruz profită de o respingere eronată a portarului advers şi marchează din apropiere, ducând scorul la un 2-0 mai liniştitor. Kelly reduce din handicap spre final, cu o lovitură de cap din careu, dar nimic altceva nu se mai petrece şi buzoienii sărbătoresc un succes muncit, dar meritat.

AJF BUZĂU:Constantin Geantă, Ionuţ Istrate, Cosmin Milea, Dragoş Ioniţă, Cristian Zaplaic, George Băcioiu, Georgian Bălan (cpt), Mihai Babageanu (Mihai Modruz), Gabriel Mihăescu, Irinel Voicu (Georgian Vişteanu), Cristian Gavrilă (Marius Constantin) Antrenor: Gabriel Ibriş

 

În prima partidă a celei de-a doua etape a Regions’ Cup, irlandezii de la Region 2 Munster/ Ulster au dat piept cu West Slovak Football, într-o partidă care nu a diferit prea mult de ce s-a jucat la acest turneu până în acel moment. Chiar dacă au deschis scorul în minutul 31 prin Falvey, slovacii au egalat în repriza secundă prin Zavadzan, în minutul 51. Meciul devine tot mai tensionat, intrările dincolo de limita regulamentului se înmulţesc, iar Cisar este eliminat direct în minutul 55. Spre lauda lor, elevii antrenorului Peter Gergely nu au depus armele şi au obţinut o remiză muncită şi meritată după aspectul jocului.

Mult mai aşteptat a fost duelul româno-englez, care, coroborat cu rezultatul din meciul anterior, putea conduce la o calificare a românilor, încă înainte de ultima etapă. Românii au început avântat, susţinuţi şi de cei câteva sute de spectatori, dar în prima jumătate de oră nu s-a petrecut absolut nimic notabil. Minutul 33 adujce deschiderea de scor. Mihai Babageanu este bine angajat în adâncime, dribleză portarul ieşit în întâmpinare, se distrează puţin cu fundaşii adverşi şi trimite cu calm în poarta goală. Frumoasă reuşita atacantului de la SCM Gloria Buzău, care a colorat o repriză altfel destul de cenuşie. Este adevărat, românii au dominat prima parte, dar Băcioiu şi Babageanu înainte de gol, plus acelaşi Babageanu încă o dată după gol, au ratat cu seninătate ocazii favorabile de gol. 1-0 la pauză şi românii puteau visa liniştiţi la o calificare en-fanfare.

Mai ales că în minutul 63 Vişteanu marchează superb de la distanţă, cu ajutorul barei laterale. Este adevărat, cu puţin timp înainte bara transversală se opusese unui gol englez ca şi făcut. Pe fondul unui pas înapoi care avea să îi coste pe buzoieni, englezii preiau controlul jocului şi se prăvălesc spre poarta lui Geantă, iar defensiva galbenă rezistă din ce în ce mai greu. Din nefericire, s-a demonstat din nou că 2-0 este cel mai periculos scor. Două erori în careu, un henţ şi un fault, au fost de ajuns ca britanicii să plece cu un punct după acest joc. Centralul Baliyan acordă fără ezitare penalty de fiecare dată. Atacantul Stuart Rose transformă penalty-ul din minutul 78, iar pe final este busculat în careu şi se accidentează grav. După aproape zece minute intră şi ambulanţa în teren, răstimp în care toată lumea a stat cu sufletul la gură. Fără Rose pe teren, sarcina transformării loviturii de pedeapsă cade asupra decarului Jamie Bellamy, iar acesta nu iartă. Nimic altceva notabil până la final, şi selecţionata AJF Buzău scapă printre degete o victorie care la un moment dat părea foarte la îndemână.

Acum, în schimb, buzoienii si prahovenii din echipă trebuie să învingă Slovacia, o echipă care are două puncte, şi păstrează şi ea şansa ei la calificare. Nici un egal nu este de lepădat, dar în acest caz trebuie să aştepte şi rezultatul derby-ului britanic de la Râmnicu Sărat. Ce va fi, se va vedea peste numai trei zile. Români şi Slovacia se vor duela la Buzău, iar Anglia şi Irlanda la Rm. Sărat. Ambele partide vor începe la ora 17,00.

AJF Buzău:Constantin Geantă, Ionuţ Istrate, Cosmin Milea, Georgian Vişteanu, Dragoş Ioniţă (Mihai Modruz), Cristian Zaplaic, George Băcioiu, Georgian Bălan (cpt), Mihai Babageanu (Marius Constantin), Ion Ştefan,  Cristian Gavrilă (Gabriel Mihăescu) Antrenor: Gabriel Ibriş.

(Articol: Florian NECULAI)

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

Thumbnail Sărbătoare mare, pe 18 decembrie, în Sala Sporturilor din Râmnicu Sărat. Cu mic, cu mare, începând de la...
Thumbnail Pauza dintre tur şi retur a prilejuit un motiv de sărbătoare pentru majoritatea echipelor de...
Thumbnail Tradiţionalul banchet de final a primii jumătăţi a campionatului reprezintă un moment deosebit, de bucurie şi...
Thumbnail Prezenţă buzoiană la Campionatul Mondial de fotbal feminin care va avea loc anul viitor (7 iunie – 7...
Thumbnail Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social,...

Local Breaking News

Facturi mai ieftine de la Compania de Apă

Începând cu 1 ianuarie 2019, cota de TVA pentru serviciile de canalizare operate de Compania de Apă S.A. Buzău scade de la 19% la 9%. În consecinţă, preţul/tariful combinat de apă/canalizare-epurare a scăzut de la 8,15 lei la 7,89 lei.

Citește mai departe...

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Fluieraşii” vor fi sancţionaţi şi pecuniar. Nu vor scăpa nici antrenorii sau delegaţii
Joi, 22 Noiembrie 2018
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de măsuri în ceea ce priveşte sancţiunile... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE