CSM Râmnicu Sărat, calificare en-fanfare în faza a doua a Cupei

Duelul dintre câştigătoarea Cupei României – Voinţa Lanurile, faza pe judeţ, şi una dintre reprezentantele Buzăului în cel de-al treilea eşalon fotbalistic – CSM Râmnicu Sărat, s-a soldat cu o oarecare surpriză, mai ales dacă ţinem cont de proporţiile scorului. 

Optimismul afişat de trupa managerului Cristea Constantin, la început de meci, bazat pe istoria disputelor directe dintre cele două echipe, nu a avut justificare şi în teren, acolo unde ofensiva oaspeţilor, condusă excelent de tânărul şi ambiţiosul Bogdan Bălan, a făcut ce a vrut cu o defensivă adversă mai mult decât şubredă.

Rămasă fără unul dintre stâlpii apărării, fundaşul Gurguiatu alegând să îşi încerce norocul undeva prin Anglia, dar şi văduviţi de prezenţa experimentatului Ghiţulescu, suspendat cinci etape după meciul cu cântec din finala Cupei, echipa antrenată de Tase Lăptoiu a mai primit o grea lovitură chiar după un sfert de oră de joc, când Istrate, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, a acuzat o accidentare care nu i-a mai permis să continue jocul. Desigur , aceste detalii nu ştirbesc cu nimic din meritul echipei învingătoare, acolo unde experienţa unor Ceparu, Târâlă sau Marcu s-au completat excelent cu tinereţea şi entuziasmul coechipierilor acestora. A rezultat o echipă solidă, care s-a calificat en-fanfare în turul următor al Cupei, programat peste două săptămâni.

Intenţiile oaspeţilor au fost vizibile încă din start, dar portarul Sava reţine un şut la colţul scurt expediat de Bălan, care şi-a făcut încălzirea pentru ce avea să urmeze. Acelaşi portar se remarcă la un şut trimis de Vintilă, după o pasă inteligentă în adâncime. În replică, Chiriţă de la gazde trage şi el, dar nu nimereşte poarta. O va face însă Vintilă, care finalizează simplu din careu, după o pătrundere excelentă pe dreapta marca Bălan. De notat că în momentul deschiderii scorului gazdele se aflau în inferioritate numerică, accidentatul Istrate nefiind încă înlocuit.

Bălan trage din nou către poartă, dar Sava este atent şi reţine cu siguranţă. Experimentatul portar nu se mai poate însă opune la faza din minutul 28, când Bălan pasează inteligent pe culoar la acelaşi Vintilă, care marchează cu un şut la colţul scurt. Cinci minute mai târziu, reolurile se schimbă şi Bălan ajunge la finalizare, ducând scorul la unul de forfait, cu un şut puternic sub bară.

Pe final de repriză, avem poate cea mai frumoasă fază a meciului. După o suită de câlcâie şi pase rapide din prima, Vintilă trage de la marginea careului, portarul advers respinge în bară, iar arbitrii lasă jocul să continue, considerând că balonul nu a depăşit linia porţii. Ce bună ar fi fost acum tehnologia VAR, folosită cu atâta success la Mondial…Pe final de repriză, Lazăr bate bine un corner, iar Lungu profită de aglomeraţia din careu şi reduce din handicap, stabilind scorul la pauză.

Orice gând sau tentativă de revenire pe tabelă a echipei gazdă este zădărnicită de acelaşi Bălan, care driblează toată defensiva adversă şi marchează simplu din careu, la trei minute de la reluare. Trec alte trei minute şi Burghelea  finalizează şi el cu succes o fază rapidă de contraatac a CSM-ului. Chivu de două ori şi Mihalache întregesc dezastrul pentru echipa gazdă, care a recunoscut cu mult fair-play superioritatea râmnicenilor. Finalul de joc îl găseşte pe antrenorul-jucător Marius Tîrîlă mai mult în atac, iar pe portarul Ceparu opunându-se cu succes în faţa lui Anton şi Ignat.

Victorie fără dubii a echipei oaspete, care aşteaptă acum adversarul din turul următor. Și nu ar fi deloc exclus ca acesta să fi chiar rivala şi colega de serie, Metalul Buzău. În plus, râmnicenii au arătat foarte bine şi în vederea noului debut de sezon, aceşti jucători plus Croitoru fiind cei pe care se bazează tripleta Paveliuc-Tîrîlă-Bodoc în meciurile ce vor urma.  

 

Voinţa Lanurile –  CSM Râmnicu Sărat 1-8 (1-3)

Au marcat:Lungu (43) / Vintilă (17, 28), Bălan (33, 48), Burghelea (51), Chivu (55, 83), Mihalache (73)

Voinţa Lanurile:Sava - Chiriţă, Feraru, D. Ignat, Lazăr, Milea (Nistoroiu), Voinea, Anton, Ghilic, Lungu, Istrate (Sali). Antrenor: Tase Lăptoiu

CSM Râmnicu Sărat:Ceparu - Tîrîlă, Sava, Chivu, Roşca, Tănase, Cîrjan, Marcu, Vintilă (A. Ignat), Bălan (Creţu), Burghelea (Mihalache). Antrenori: Sorin Bodoc şi Marius Tîrîlă

Au arbitratOctavian Ciucanu, Pavel Andrei Cojocaru şi Viorel Pânzaru (toţi din Braşov)

 

(Text: Florian NECULAI / Foto: Gabriel CERNAT)

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE