An excelent pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal

Aceasta a fost concluzia preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău – Adrian Petre la finalul acestui an calendaristic, un an cu multe evenimente deosebite, atât din punct de vedere organizatoric, la nivel de asociaţie, dar mai ales fotbalistic. 

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de AJF poate fi considerat, de departe, finala judeţeană a Cupei României care a concurat cu cea organizată de FRF la Ploieşti. Tot la capitolul organizare să remarcăm programarea pe cel mai mare stadion din Buzău – „Gloria” a finalelor de juniori şi a mai multor turnee rezervate acestora, de 1 iunie chiar în nocturnă, o premieră pentru fotbalul juvenil judeţean.

Să rămânem la acelaşi capitol şi să remarcăm progresul fotbalului râmnicean la nivel de copii şi juniori. Aşa cum remarca şi preşedintele Adrian Petre se pare că polul fotbalului juvenil s-a mutat la Râmnicu Sărat, acolo unde CSM-ul a câştigat în acest an fazele judeţene ale celor două competiţii organizate la nivel naţional, este vorba despre turneele „Gheorghe Ene” şi „Gheorghe Ola”.

Proiectul de „resuscitare” a fotbalului juvenil demarat de AJF prin organizarea a cel puţin nouă turnee la nivel judeţean, prin creearea unor facilităţi în ceea ce priveşte legitimările şi arbitrajele, se află în grafic, urmând ca roadele să se vadă în câţiva ani.

Nici la seniori nu stăm rău. Am avut parte de o finală a Cupei electrizantă şi un campionat al Ligii 4 foarte strâns, Metalul câştigând competiţia după un duel interesant cu Team Săgeata. Mai mult, şi turul acestei ediţii este poate cel mai bun din ultimii ani, cinci-şase echipe având şanse reale de a câştiga Liga 4, ceea ce nu ne poate decât să îi bucure pe microbişti şi nu numai.

Şi totuşi, „să dăm cezarului ce-i al cezarului”. Votată în unanimitate şi de către Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Metalul Buzău a fost desemnată cea mai bună echipă a anului 2017. Campioană judeţeană, câştigătoare a Supercupei şi o promovare meritată în Liga 3 cu un lot (cu mici excepţii), alcătuit numai din jucători buzoieni. Mai mult, evoluţia echipei în turul campionatului al eşalonului trei a fost extraordinară dacă ţinem cont că în seria din care face parte trupa pregătită de Vali Stan se regăsesc echipe precum Farul Constanţa, Progresul Bucureşti, FC Voluntari 2 sau FCSB 2. Toate acestea au determinat Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău să direcţioneze alte trei titluri spre gruparea din Crâng. Astfel, Vali Stan a fost declarat cel mai bun antrenor, Costel Toader – portarul anului 2017, având de partea lui şi faptul că pe lângă evoluţiile dintre buturi goalkeeperul buzoian, cum se spune, ţine şi vestiarul, iar colegul acestuia din ofensivă – Alin Iacob a fost ales cel mai bun jucător.

Tot la capitolul „ne mândrim cu ei” CEX a decis să acorde titlurile de merit echipelor de juniori de la CSM Râmnicu Sărat şi LPS Buzău, echipei de fotbal feminin Onix Râmnicu Sărat (promovată în eşalonul doi şi aflată la finalul turului pe poziţia a treia în clasament) şi echipei de futsal Viitorul Buzău (vicecampioană naţională la U19). La individual să completăm că cel mai bun arbitru a fost desemnat Constantin Laurenţiu, iar titlul de cel mai bun observator i-a revenit lui Ion Moise.

În ultima şedinţă din acest an a Comitetului Executiv s-a mai stabilit:

* A aprobat regulamentul de organizare celei de a treia ediţii a Cupei A.J.F. , competiţie destinată juniorilor A1. Cupa A.J.F. se va organiza în perioada 12- 24 iunie 2018 şi va reuni la start 32 de echipe astfel: 10 echipe din Liga a-4-a ( locurile 1-10), 14 echipe din Liga a-5-a (locurile 1-7 din fiecare serie), si 8 echipe din Liga a -6-a (locurile 1-8); Jocurile se vor disputa într-o singură manşă, în sistem eliminatoriu iar câştigătoarea competiţiei va fi premiată cu diplomă, cupă, medalii, echipament sportiv şi va avea dreptul să participe la Supercupa Judeţeană destinată juniorilorA1;

* A fost aprobat regulamentul de organizare a campionatului judeţean de futsal. Campionatul judeţean de futsal se va desfăşura în lunile ianuarie şi februarie 2018, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, drept de participare având doar membri afiliaţi. Echipele interesate se pot înscrie până la data de 10 ianuarie, la secretariatul Asociaţiei judeţene de Fotbal Buzău.

*  S-a aprobat organizarea unui nou concurs pentru ocuparea locurilor vacante a lotului de observator judeţean, care va avea loc în data de 25 ianuarie 2018.

* S-au aprobat taxele sportive pentru anul 2018;

* S-a aprobat înlocuirea Carnetelor de Legitimare a jucătorilor seniori cu Carnete tip Licenţă până la data de 1 martie 2018,  unde se vor actualiza pozele şi fişele  jucătorilor.

Handbal Competitii

La sfârşitul săptămânii trecute, 11-12 martie, sala CSS din Buzău a fost gazda turneului semifinal, la minivolei, competiţie la care au participat sportivi născuţi 2004 şi mai tineri, şi la care au participat echipele CSS Buzău, CSS „Nicu Gane” Fălticeni, CS Arcada Galaţi.

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

„Concas” şi „Locomotiva”, retrocedate fotbalului buzoian

Veste excelentă pentru iubitorii fotbalului buzoian şi a sportului, în general: două foste baze sportive, în jurul cărora se crease un brand local, vor fi reintroduse în circuitul fotbalistic, după ce ani buni fuseseră abandonate, din motive mai mult sau mai puţin susţinute

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Două medalii pentru lotul “buzoian”, la Campionatele Europene

Rachetomodelismul buzoian se menţine în topul internaţional, dovadă şi rezultatele obţinute de sportivii coordonaţi de Lucian Şercăianu la recent disputatele Campionate Europene de la Wroclawek, în Polonia.

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Drumul spre LIGĂ, deschis! Ştiinţa Bucureşti – SCM Gloria Buzău 22-32 (10-14)

Echipa feminină de handbal a făcut un pas uriaş către promovarea directă în Liga Naţională. Sâmbătă, la Bucureşti, SCM Gloria şi-a surclasat principala contracandidată, Ştiinţa, şi s-a detaşat în fruntea clasamentului după doar 4 etape. Găzduită de “Iris Sports Arena”,

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

Au alunecat pe „rulmenţi”: HC Buzău – Atletico Alexandria 25-26 (11-11)

După un start perfect în primele două etape ale noului sezon, cu o victorie obţinută pe teren propriu cu CSU Târgovişte şi în deplasare la Braşov, echipei masculine de handbal i-a fost tăiat elanul duminică, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, în etapa a 3-a a Diviziei A.

 

Thumbnail Veste excelentă mai ales pentru SCM Gloria Buzău şi HC 2012 Buzău care vor evolua din toamnă pe...
Thumbnail Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aniversat luni 37 de ani, prilej pentru...
Thumbnail După un an mai mult decât reuşit, în care au bifat un titlu de campioană judeţeană, o Supercupă...
Thumbnail Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat...
Thumbnail România începe să adune performanţe în patinajul artistic, o disciplină olimpică aproape străină sportivilor...

Local Breaking News

Noutăţi în transportul public local. Vor fi amenajate noi chioşcuri pentru bilete de călătorie

Trans Bus SA Buzău va înfiinţa 12 centre de unde buzoienii îşi vor putea procura tichete de călătorie ori abonamente pentru ca şoferii de autobuze să nu mai piardă vremea cu eliberarea biletelor.

Citește mai departe...

Echipamente ultramoderne de imagistică medicală vor ajunge în dotarea Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE