An excelent pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal

Aceasta a fost concluzia preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău – Adrian Petre la finalul acestui an calendaristic, un an cu multe evenimente deosebite, atât din punct de vedere organizatoric, la nivel de asociaţie, dar mai ales fotbalistic. 

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de AJF poate fi considerat, de departe, finala judeţeană a Cupei României care a concurat cu cea organizată de FRF la Ploieşti. Tot la capitolul organizare să remarcăm programarea pe cel mai mare stadion din Buzău – „Gloria” a finalelor de juniori şi a mai multor turnee rezervate acestora, de 1 iunie chiar în nocturnă, o premieră pentru fotbalul juvenil judeţean.

Să rămânem la acelaşi capitol şi să remarcăm progresul fotbalului râmnicean la nivel de copii şi juniori. Aşa cum remarca şi preşedintele Adrian Petre se pare că polul fotbalului juvenil s-a mutat la Râmnicu Sărat, acolo unde CSM-ul a câştigat în acest an fazele judeţene ale celor două competiţii organizate la nivel naţional, este vorba despre turneele „Gheorghe Ene” şi „Gheorghe Ola”.

Proiectul de „resuscitare” a fotbalului juvenil demarat de AJF prin organizarea a cel puţin nouă turnee la nivel judeţean, prin creearea unor facilităţi în ceea ce priveşte legitimările şi arbitrajele, se află în grafic, urmând ca roadele să se vadă în câţiva ani.

Nici la seniori nu stăm rău. Am avut parte de o finală a Cupei electrizantă şi un campionat al Ligii 4 foarte strâns, Metalul câştigând competiţia după un duel interesant cu Team Săgeata. Mai mult, şi turul acestei ediţii este poate cel mai bun din ultimii ani, cinci-şase echipe având şanse reale de a câştiga Liga 4, ceea ce nu ne poate decât să îi bucure pe microbişti şi nu numai.

Şi totuşi, „să dăm cezarului ce-i al cezarului”. Votată în unanimitate şi de către Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Metalul Buzău a fost desemnată cea mai bună echipă a anului 2017. Campioană judeţeană, câştigătoare a Supercupei şi o promovare meritată în Liga 3 cu un lot (cu mici excepţii), alcătuit numai din jucători buzoieni. Mai mult, evoluţia echipei în turul campionatului al eşalonului trei a fost extraordinară dacă ţinem cont că în seria din care face parte trupa pregătită de Vali Stan se regăsesc echipe precum Farul Constanţa, Progresul Bucureşti, FC Voluntari 2 sau FCSB 2. Toate acestea au determinat Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău să direcţioneze alte trei titluri spre gruparea din Crâng. Astfel, Vali Stan a fost declarat cel mai bun antrenor, Costel Toader – portarul anului 2017, având de partea lui şi faptul că pe lângă evoluţiile dintre buturi goalkeeperul buzoian, cum se spune, ţine şi vestiarul, iar colegul acestuia din ofensivă – Alin Iacob a fost ales cel mai bun jucător.

Tot la capitolul „ne mândrim cu ei” CEX a decis să acorde titlurile de merit echipelor de juniori de la CSM Râmnicu Sărat şi LPS Buzău, echipei de fotbal feminin Onix Râmnicu Sărat (promovată în eşalonul doi şi aflată la finalul turului pe poziţia a treia în clasament) şi echipei de futsal Viitorul Buzău (vicecampioană naţională la U19). La individual să completăm că cel mai bun arbitru a fost desemnat Constantin Laurenţiu, iar titlul de cel mai bun observator i-a revenit lui Ion Moise.

În ultima şedinţă din acest an a Comitetului Executiv s-a mai stabilit:

* A aprobat regulamentul de organizare celei de a treia ediţii a Cupei A.J.F. , competiţie destinată juniorilor A1. Cupa A.J.F. se va organiza în perioada 12- 24 iunie 2018 şi va reuni la start 32 de echipe astfel: 10 echipe din Liga a-4-a ( locurile 1-10), 14 echipe din Liga a-5-a (locurile 1-7 din fiecare serie), si 8 echipe din Liga a -6-a (locurile 1-8); Jocurile se vor disputa într-o singură manşă, în sistem eliminatoriu iar câştigătoarea competiţiei va fi premiată cu diplomă, cupă, medalii, echipament sportiv şi va avea dreptul să participe la Supercupa Judeţeană destinată juniorilorA1;

* A fost aprobat regulamentul de organizare a campionatului judeţean de futsal. Campionatul judeţean de futsal se va desfăşura în lunile ianuarie şi februarie 2018, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, drept de participare având doar membri afiliaţi. Echipele interesate se pot înscrie până la data de 10 ianuarie, la secretariatul Asociaţiei judeţene de Fotbal Buzău.

*  S-a aprobat organizarea unui nou concurs pentru ocuparea locurilor vacante a lotului de observator judeţean, care va avea loc în data de 25 ianuarie 2018.

* S-au aprobat taxele sportive pentru anul 2018;

* S-a aprobat înlocuirea Carnetelor de Legitimare a jucătorilor seniori cu Carnete tip Licenţă până la data de 1 martie 2018,  unde se vor actualiza pozele şi fişele  jucătorilor.

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE