Montana, petrecere în inima naturii

Tur de campionat remarcabil pentru echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosului Ionuţ Damir, încununat cu un loc cinci mult peste aşteptări. Şi un bun prilej pentru o petrecere de final, organizată într-un decor de vis, la pensiunea „La Lac” din Păltineni.

 Acolo unde au fost prezenţi majoritatea componenţilor lotului, şi petrecerea s-a întins până a doua zi.

Sâmbăta trecută, Ciprian Tănase şi Sorin Manolache au fost primii jucători ai Montanei care au ajuns la faţa locului. Simpaticul „Manole” s-a dovedit la fel de punctual ca şi în activitatea de fotbalist, lucru care nu poate fi decât de lăudat. Interesant este că personajul nostru a decis să îşi umple timpul până la apariţia colegilor cu unul dintre marile sale hobby-uri, pescuitul. După ce a achiziţionat în grabă cele necesare unei partide de pescuit ad-hoc, Sorin s-a înarmat cu multă răbdare şi s-a pus pe pescuit. Cât despre captură, e de ajuns să spunem că mult mai mare noroc a avut pe terenul de fotbal.

Încet-încet, locaşia a început să se populeze. Individual sau în grup, suporterii şi jucătorii pătârlăgeni şi-au făcut apariţia, iar buna dispoziţie s-a declanşat instantaneu. Nu au lipsit glumele între colegi şi prieteni, căci „galbenii” au demonstrat de ceva timp că formează o adevărată familie. Ca de obicei, sufletul petrecerii a fost grupul format din „căpitanul” Lixăndroiu, atacantul Piştea, antrenorul Damir sau Valentin Jipa, bine secondaţi de tinerii Dumitru, Bulfei sau Fijer. Meniul a fost şi el unul destul de bogat şi variat, la bază fiind carnea de porc, aceasta fiind şi perioada propice consumării acestui aliment. Asezonat evident cu un vin de mare calitate, „vinovat” pentru acest lucru fiind nimeni altul decât Costin Oprea, preşedintele clubului de fotbal Montana.

Între două-trei glume, s-a discutat şi despre fotbal, nu în ultimul rând despre turul de sezon recent încheiat. Toţi componenţii lotului au căzut de acord că parcursul echipei în tur a fost unul foarte bun, cu oarece mici sincope, dar mult peste aşteptări. Echipa care promova acum doi ani s-a transformat într-un adversar redutabil, cel mai bun argument în acest sens fiind meciul cu SCM Gloria Buzău, încheiat cu o victorie ce se putea lesne transforma într-un succes pentru „munteni”. Petrecerea s-a prelungit până a doua zi, mai ales că tandemul Piştea-Lixăndroiu a sărbătorit şi ziua onomastică, iar pensiunea respectivă a asigurat şi condiţii bune de cazare.

De menţionat şi anumite companii şi persoane care şi-au dat concursul pentru reuşita acestei petreceri, dar care au fost alături de echipă şi pe parcursul ultimelor sezoane. Este vorba de un aport consistent al domnului Dănuţ Anghel, proprietarul brutăriei Holding.com şi al cofetăriei Angel Cake Cafe, responsabilă pentru surprizele dulci şi delicioase. Autorităţile locale şi Consiliul Local reprezentate de domnul primat Ion Gherghiceanu şi domnul viceprimar Gheorghe Ivan au fost şi ele alături de echipa de fotbal, cu un sprijin financiar prompt şi extrem de binevenit. Nu trebuie omis nici sprijinul companiei INS GREEN, mereu acolo când a fost nevoie. Pensiunea „Valea Lupului” şi cafe-barul „La Fântâniţa” au fost de fiecare dată martore ale sărbătoririi succeselor jucătorilor Montanei. Vorbe frumoase şi despre Damar Wood, firma patronată de Sorin Manolache fiind de fiecare dată alături de Montana Pătârlagele, iar Sorin în persoană dovedindu-se nu de puţine ori decisiv, marcând goluri decisive.

Chiar dacă nu a putut participa efectiv la petrecere, vicepreşedintele Artemis Dumitru a fost, este şi cu siguranţă va fi permanent lângă echipa de fotbal, lucru valabil şi în cazul preşedintelui Costin Oprea. Cu toţii au pus umărul la obţinerea unor rezultate frumoase, deosebite, pentru o echipă care a surprins plăcut în jumătatea de sezon deja încheiată. Şi care are resurse pentru a continua pe aceeaşi linie până la finalul întrecerii. Lucru care nu ar aduce decât mai multă savoare unei competiţii parcă mai echilibrate ca oricând.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr.176/12.06.2019, Consiliul Judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 20.06.2019, ora  09:00. 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Citeşte aici...

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE