Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist

După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri în scopul aranjării pariurilor sportive.

 Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis sancţiuni dure în dosarul în care FC Gloria Buzău a fost acuzată că ar fi aranjat zece meciuri pentru câştiguri la pariuri.  Ion Viorel şi secunzii Romică Bunică şi Marian Roşu au fost scoşi în afara fotbalului pentru următorii doi ani, iar fiecare a primit câte o amendă de 200.000 de lei. A fost un verdict istoric pentru fotbalul românesc, printre cele mai dure din toate timpurile, care au însumat 14 ani şi 6 luni de interzicere a oricărei activităţi legate de fotbal şi la amenzi de peste 960.000 lei. Cel mai şifonat nume din această anchetă a fost cel al antrenorului Viorel Ion.

Fostul tehnician al defunctei FC Gloria Buzău a revenit spectaculos în campionatul blaturilor după ce marţi, în emisiunea GSP LIVE, fostul stelist - Marian Aliuţă (40 de ani) a recunoscut că a participat la meciuri aranjate în Divizia A şi a enumerat partidele respective, oferind detalii despre cum se făceau blaturile în anii '90. Printre cei pomeniţi de fostul mijlocaş se află şi Ion Viorel, antrenorul  suspendat pentru blaturi în cazul Gloriei Buzău.

„Nu există jucător care a prins perioada aceea cu Pădureanu care să nu fi jucat într-un blat. Eu am jucat într-un meci la Bistriţa, eu eram la Farul. Trebuia să dăm meciul, dar nea Ando, care era antrenor la noi, n-a fost de acord. Au fost multe meciuri de-astea.

A mai fost un meci Chindia cu Dinamo. Am avut 10 ocazii 1 la 1 cu portarul şi am fost schimbat. Chindia trebuia să dea meciul.

Am avut şi cu Galaţiul, când eu am căzut victimă. Ion Viorel mi-a zis că trebuie să dăm meciul. Eu eram la Chindia, el mă crescuse la Steaua. Eu eram un jucător în formă, aveam 18 ani. M-a sunat şi mi-a zis că trebuie să-l ajut, că ceilalţi bătrâni din echipă sunt toţi blat.

Mi-a spus să ies la pauză sau în minutul 60-70. Eu l-am ascultat. Ăla a fost singurul meci în care eu am fost implicat personal. În minutul 60 şi ceva m-am dat lovit şi am ieşit de pe teren. Eu am jucat bine, nu m-am dat la o parte, dar în minutul 60 i-am zis lui Silviu Dumitrescu că simt ceva la spate.

Îmi dăduse vreo 100 de dolari sau 200. M-am văzut cu el pe la Bucureşti şi mi-a dat. Am jucat şi în Ghencea cu Chindia. Noi cei de la Chindia nu ştiam dacă ceilalţi jucători sunt blat, dar ne-au bătut şi am primit bani în vestiar. Eu am jucat pe bune, că voiam să ajung la Steaua înapoi. Ceilalţi n-au jucat pe bune.

Am mai prins un meci la Bistriţa când eram copil. Se făceau blaturile pe teren. Au venit cei de la Petrolul cu o zi înainte de meci şi vorbeau căpitanii pe teren ce trebuie să se întâmple ziua următoare. Nu se fereau. Eu cred că şi azi există astfel de meciuri. Dar acum sunt implicaţi conducători, impresari, pentru că sunt mulţi bani la mijloc”, a declarat Aliuţă la GSP LIVE.

Pentru video intrati aici... http://video.gsp.ro/video/dezvaluiri-incredibile-despre-blaturile-la-care-aliuta-a-luat-parte-558643.html

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Consiliul Judeţean Buzău -

Şedinţa ordinară

a lunii octombrie, 2019

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2019

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE