Republica de la Ploieşti

România e departe de Feroe doar pe hartă. Fotbalistic e tot pe acolo, prin apele tulburi ale nordului, pe unde bântuie pescarii lor şi cocalarii noştri. Ei aruncă undiţa să prindă peştişorul de aur, cum au făcut la Atena, noi ne rupem în figuri doar,

 doar s-or speria adversarii şi s-or da la o parte din calea urmaşilor lui Hadrian Mutu şi Hadrian Copilul Minune.

Dar n-a fost aşa: oamenii civilizaţi, care practică o meserie cinstită, nu se feresc din calea unor bipezi îndoielnici cu pretenţii nejustificate de fotbalişti. Purtătorii ilegali de tricouri, jambiere şi portjartiere, ştiu de toate, mai puţin fotbal. Păi dacă te împiedici de nişte băieţi care  au tulit-o de lângă neveste sau de la servici ca să bată mingea o oră şi jumătate la Ploieşti, după care se grăbesc să se întoarcă la activitatea de bază, ca să nu fie penalizaţi, ce pretenţii de calificare să mai ai?!

Nu vă mai uitaţi la clasament că nu reflectă adevărata valoare a echipei naţionale. Locul unu e conjunctural. Norocul nostru proverbial e că în pătrăţica noastră nicio echipă nu joacă cine ştie ce. Toţi se târăsc ca nişte râme pe sub pietre şi, după ţurca pe care o practică din lipsa unei ocupaţii mai cinstite, calificarea din această grupă ar trebui reportată. Lucru sesizat şi de suporterii ploieşteni care, în compensaţie, le-au adresat diverse urări de mamă tricolorilor, adică acelor indivizi indolenţi şi impotenţi ce se zbat bezmetic de-a lungul şi de-a latul terenului uitând s-o mai bage şi-n poartă. Sau nu mai pot s-o bage, măcinaţi de maxima hegeliană care găvăreşte că dacă eşti prost, stai acasă, nu te duci la stadion să le strici seara de duminică şi altora.

Oare ce suporter ar putea fi mulţumit cu un gol într-un meci cu nişte amatori care nici măcar nu reprezintă o ţară ci nişte insuliţe populate cu foci, morse şi, din când în când,câte-un urs polar bolnav de tângâtită, din cauza consumului excesiv de îngheţată! Că locuitori care să bată mingea la pereţii arhipelagului sunt mai puţini decât aborigenii din Simileasca. Şi, evident, mult mai blonzi. Şi cu alte preocupări.   

    Păi să nu te superi pe aceşti caraşi de Dâmboviţa care s-au zbătut în plasele feroezilor ca Daniela Crudu în braţele păroase şi atotcuprinzătoare ale prostiei! Să nu-i dai pe mâna  DNA-ului pentru exercitarea fără drept a unei profesii şi păcălirea fotbalului în formă continuată! Că dacă-i lăsam pe mâna ploieştenilor, republicani din tată-n fiu, ieşea înc-o revoluţie. Sau lovitură de stat, că la noi lucrurile sunt amestecate, niciodată nu ştii care-i aia, care-i ailaltă.

Guvernul Republicii de la Ploieşti abia aştepta să preia puterea şi să statueze prin lege că România are obligaţia de a câştiga toate meciurile cu cel puţin 3 la 0. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, generalul Anghel Iordănescu, demn urmaş al lui Al. Candiano-Popescu, ar trebui să demisioneze.

Asta numai în situaţia în care îşi mai aminteşte că este antrenorul echipei naţionale. Ceea ce, ca să fim sinceri până la capăt, este foarte puţin probabil.

Atletism

Marina Baboi a început perfect sezonul în aer liber la atletism. La sfârşitul acestei săptămâni, sportiva de la SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige patru titluri naţionale la campionatele ce s-au desfăşurat pe Stadionul “Nicolae Dobrin”

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Lanurile şi Zărneşti, la pas,  Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Lanurile şi Zărneşti, la pas, Limpeziş şi Săgeata, cu emoţii

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a programat miercuri sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, două echipe obţinând calificarea în semifinale la pas şi alte două cu emoţii.

Prin Dispoziția nr.176/12.06.2019, Consiliul Judeţean Buzău este convocat în sedinţă ordinară în data de 20.06.2019, ora  09:00. 

PROIECTE DE HOTĂRÂRE 

Citeşte aici...

Thumbnail CSA RONIN DYN BUZAU, avându-l ca preşedinte pe Sempai Gabi Frăţilă, a fost gazda unui...
Thumbnail Veşti excelente de la Palatul Copiilor Buzău. Voicu Teodor – Mihnea, elev al cercului de şah...
Thumbnail Luni, 6 mai, la Buzău a avut loc a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al Şcolii...
Thumbnail Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la...

Local Breaking News

Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” va fi preluată de Primăria Buzău

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali municipali au aprobat solicitarea transmiterii Sălii Sporturilor “Romeo Iamandi” din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului şi Sporturilor prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al Primăriei Buzău.

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ion Viorel, reconfirmat în funcţia de... blatist
Marți, 29 Ianuarie 2019
După cum se ştie, fostul antrenor al defunctei FC Gloria Buzău, Viorel Ion, a fost suspendat din sport pentru doi ani pentru trucarea unor meciuri... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Eu cred că Dumnezeu le-a aşezat aşa cum a trebuit”
Luni, 14 Ianuarie 2019
Lideră în seria I - SCM Gloria Buzău s-a reunit săptămâna trecută în vederea pregătirii sezonului de primăvară. Fără înfrângere în... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Marina Baboi şi Ovidiu Ionescu, sportivii anului la SCM Gloria Buzău! Handbalul feminin, cea mai...
Vineri, 28 Decembrie 2018
Sportul buzoian a cunoscut în 2018 un adevărat moment de cotitură, bifând unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă. Acest lucru n-ar... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE