ILIE STAN: „Important este că suntem sănătorşi şi pregătiţi de muncă”

Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului sezon competiţional, care, cel mai probabil, va debuta pe 22 august. După o perioadă de trei luni în care fotbalul a luat pauză forţată şi pentru formaţia din Crâng,

 a venit momentul să ne gândim la ceea ce pregătim în continuare, chiar dacă pandemia nu ne lasă încă în pace. Încet, încet, trebuie să strângem rândurile şi să facem tot ceea ce este posibil pentru ca fotbalul să revină la normalitate, la Buzău.

Lucru confirmat şi de antrenorul principal al Gloriei, Ilie Stan, care, alături de staff-ul tehnic şi conducerea administrativă, a muncit, mai în glumă, mai în serios, cu Covidul în spate şi a gândit cum se cuvine pregătirea noului sezon.

 

Rep.: Trei luni de pauză, atipică pentru fotbal, mai ales pentru cel profesionist…
Ilie Stan: Este clar că nimeni nu şi-ar fi dorit să se întâmple ceea ce s-a întâmplat, mai ales iubitorii şi practicanţii sportului, în cazul de faţă ai fotbalului. Sper, însă, că vom trece cu bine peste aceste probleme. Ieri (luni), la reunire, mă uitam la ei cum aveau în ochi acea privire prin care arătau bucuria revederii. Important este că suntem sănătoşi şi pregătiţi de muncă. Şi aici nu mă refer numai la jucători, ci la toţi cei care contribuie la activitatea sportivă din cadrul secţiei de fotbal.

Rep.: O întrebare obişnuită pentru acest moment. Cum stau jucătorii din punct de vedere fizic? Au probleme cu kilogramele?
Ilie Stan: Nu sunt probleme. Sunt doi-trei jucători mai cu „greutate”, însă, în general, aceştia au respectat un program de pregătire individuală, în limitele condiţiilor pe care le-au avut acasă. A fost dificil pentru ei, deoarece nu toţi au avut posibilitatea să alerge sau să joace un fotbal, tenis, orice. Însă eu sunt mulţumit de cum i-am văzut la reunire. Mai mult, mă bucur de faptul că i-am simţit dornici să reînceapă activitatea. Cred că această criză i-a responsabilizat foarte mult. Este clar că trebuie să munceşti cât mai bine şi cât mai mult, pentru a putea avea grijă de viitorul tău și de al familiei tale.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre perioada de pregătire?
Ilie Stan: Respectând toate normele impuse în această perioadă, ne-am reunit luni, am efectuat vizita medicală, iar de miercuri vom începe antrenamentele. Mai bine spus, o readaptare la efort, pe grupuri de câte patru jucători, în mai multe serii, după care vom trece la o altă etapă, prin care să intrăm într-un ritm corespunzător pregătirii jocului de fotbal.

Rep.: Cum stați din punct de vedere al lotului?
Ilie Stan: Chiar şi în această perioadă de alertă, împreună cu cei din conducerea secţiei şi a clubului, am discutat şi făcut un plan de bătaie pentru viitorul sezon. Având în vedere că lotul era destul de numeros, iar unii jucători se antrenau separat sau erau împrumutaţi altor cluburi, fiind sub contract, am hotărât ca din această vară să facem o reevaluare a ceea ce avem în momentul de faţă. Pentru noi, important este că avem un nucleu de 19 jucători, şi, în funcţie de necesităţi, să completăm lotul cu 2-3 jucători peste nivelul celor pe care îi avem acum, dar şi cu 2 sau 3 juniori de 2002, pentru că din sezonul viitor, regulamentul ne impune folosirea acestora în teren.

Sunt câţiva jucători de care ne-am despărţit, mai ales cei cărora le-au expirat contractele sau nu au mai continuat ca împrumut la echipa noastră. La capitolul reveniri îl avem pe Ciprian Petre, care mai are încă un an de contract cu Gloria. Am avut o discuţie cu el, în urma căreia sper să avem o relaţie bazată pe respect şi profesionalism. Ştiţi bine că la mine, cine se pregăteşte exemplar, va avea întotdeauna şansa de a juca. Pe de altă parte, ne bucurăm că Nedelea,Tucaliuc și Chică-Roșă sunt decişi să îşi prelungească contractele cu noi.

Aşa cum spuneam mai devreme, mai avem nevoie de câţiva jucători şi aici mă refer în primul rând la un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă, un vârf de careu şi doi juniori de 2002.

Rep.: 22 august pare a  fi data la care se va da startul noului sezon competiţional….
Ilie Stan: Avem la dispoziţie două luni să pregătim noul sezon. Nu va fi o perioadă uşoară, mai ales după o pauză aşa de lungă. Însă, încă o dată, mă bazez pe faptul că nucleul de bază, de 19 jucători, a fost pregătit sub comanda noastră şi asta constituie un atuu. Ne vom pregăti pe plan local, vom face, în funcţie de posibilităţi, şi un cantonament; important este că suntem un grup.

Veți vedea, vom face lucruri frumoase, aici, la Buzău, iar publicul va avea toate motivele să vină în număr cât mai mare pe stadion, pentru că sunt convins că vom învinge acest virus prin responsabilitate, muncă şi unitate de grup.

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

Potrivit raportului semestrial al Consiliului Judeţean Buzău privind activitatea de soluţionare a petiţiilor în perioada ianuarie – iulie 2020, în perioada menţionată s-au înregistrat 64 de petiţii. Dintre acestea, 45 petiţii au fost de competenţa Consiliului Judeţean Buzău,

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Proiectul de dezvoltare ambiţios, privind extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale, cel mai complex pe care îl poate cunoaşte judeţul Buzău după 1990, a făcut, zilele trecute, noi paşi importanţi.

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Viitorul Consiliu Judeţean va avea un administrator public după ce aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru înfiinţarea funcţiei respective. Acesta se va ocupa de relaţia cu instituţiile statului şi de alte sarcini care îi vor fi delegate direct de către viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Lucrările la drumul spre Bisoca se desfăşoară în ritm susţinut

Lucrările pe drumul care asigură accesul spre o zonă pitorească a judeţului Buzău se desfăşoară în ritm susţinut. Modernizarea drumului Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca continuă cu execuţia pilonilor pentru consolidarea terenului. Zona este una predispusă la alunecări de teren, astfel că astfel de lucrări sunt necesare pentru ca terasamentul să nu mai aibă de suferit ulterior.

Citește mai departe...

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE