Fotbalul revine la viaţă în Crâng

După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în drepturi. Elevii lui Ilie Stan sunt aşteptaţi pentru primele antrenamente, cu dorinţa şi ambiţia de a recupera timpul pierdut în această perioadă.

De asemenea, o veste foarte bună a venit din partea președintelui Federației Române de Fotbal și pentru fotbalul juvenil. Se pare că din data de 15 iunie 2020 se vor putea relua antrenamentele, în condiţiile impuse de lege, iar din luna august e posibul să reînceapă și competițiile oficiale la nivel de copii și juniori.

Ce a fost, la ce nivel ne aflăm în momentul de faţă şi cum ne vom descurca mai departe, aflăm din interviul acordat de profesorul Cristian Lupu, şeful secţiei de fotbal din cadrul clubului SCM Gloria Buzău.

Rep.: Pandemia a oprit fotbalul într-un moment chiar nepotrivit. Cum a fost pentru echipa de seniori şi dacă sunt regrete?
Cristi Lupu:  Pentru noi, ca echipă nou promovată, am avut un obiectiv destul de îndrăzneţ: clasarea în primele şase echipe, lucru care, poate, ar fi fost realizabil dacă nu intervenea pandemia. Staff-ul tehnic a pregătit la parametri foarte buni echipa pentru acest retur, dovadă şi rezultatele obţinute, dar mai ales prin jocul prestat în meciurile disputate la reluarea campionatului.

Să nu uităm că la momentul în care s-a întrerupt campionatul ne aflam la şase puncte de podium. Mai mult, regretul este cu atât mai mare cu cât, pe stadionul din Crâng trebuiau să vină în acest retur de campionat echipe cu nume precum Rapid, Petrolul, FC Argeș sau UTA, meciuri care, cu siguranţă, se jucau cu tribunele pline. Şi pentru noi, dar şi pentru suporterii buzoieni, erau momente mult aşteptate. Din nefericire, pandemia a învins de data aceasta fotbalul.

 

Rep.: Stare de Urgenţă, Stare de Alertă, cum a fost?
Cristi Lupu: În primul rând a fost greu pentru toată lumea, nu doar noi am trecut prin asta. Și noi, asemenea altor echipe, am fost nevoiţi să trecem printr-un „şomaj tehnic” nu tocmai confortabil din punct de vedere financiar. În al doilea rând, din punct de vedere sportiv, am încercat să ne adaptăm situaţiei cu programarea antrenamentelor online, care nu sunt tocmai potrivite pentru sportul de performanţă. Important este să avem puterea și să găsim resursele necesare pentru a merge mai departe. Sunt convins că odată cu reluarea activității, lucrurile vor reintra într-o stare de normalitate.

 

Rep.: Ce ne puteți spune despre viitorul sezon?
Cristi Lupu: Toată activitatea nostră depinde de programul pe care forul de specialitate îl va propune. Este posibil, la nivelul ligii secunde, să se facă două serii sau să rămână la fel ca sezonul trecut, o singură serie, dar cu mai multe echipe. Oricum, noi suntem pregătiți pentru ambele variante. Deocamdată aşteptăm.

 

Rep.: Au fost câteva articole în presa locală privind desființarea secției de fotbal și demisia domnului Ilie Stan. Cum comentați?
Cristi Lupu: Aș vrea să nu fac comentarii prea multe pe marginea acestor subiecte, cu atât mai mult cu cât ele nu există în realitate. Există o strategie pe termen lung pe care clubul și-a asumat-o și care va fi urmată.

 

Rep.: Mass media înaintează ideea reluării noului sezon la mijlocul lunii august. Au timp jucătorii să se recupereze după această perioadă, ceva mai mare, de inactivitate?
Cristi Lupu: Da, aşa este. Există posibilitatea să începem undeva spre finalul lunii august. Noi am depus dosarul de licenţiere şi, din punct de vedere organizatoric, avem toate documentele în regulă. Cât despre perioada de pregătire, într-adevăr, va fi mai dificil, însă un sportiv de performanţă poate ajunge la parametri normali cam după şase-şapte săptămâni de antrenamente. Deci, am avea timp suficient să ne pregătim.

 

Rep.: În ceea ce priveşte lotul de jucători…
Cristi Lupu: La 30 iunie sunt 12 jucători cărora le va expira contractul (Andrei Cristian – portar, Alexandru Gîţ – fundaș dreapta, Răzvan Catană – fundaș dreapta, Gabriel Nedelea – fundaș stânga, Branislav Luptak – mijlocaș central, Andrei Enescu – mijlocaș central, Cosmin Tucaliuc – mijlocaș ofensiv, Remus Chipirliu – mijlocaș stânga/dreapta, Florin Cazan – mijlocaș stânga/dreapta, Bogdan Gavrilă – mijlocaș stânga/dreapta, Marian Chică-Roşa – atacant, Cristian Danci – mijlocaș central). Cu o parte dintre aceştia am demarat deja renegocierea contractelor, iar pe de altă parte, la propunerea staff-ului tehnic, purtăm discuţii cu alți jucători pentru a completa lotul.

 

Rep.: Veste excelentă din partea FRF în ceea ce priveşte reluarea activităţii la nivel de copii şi juniori. Cum stăm la SCM Gloria Buzău?
Cristi Lupu: În momentul de faţă nu avem cum să luăm decizii importante. Situaţia se poate schimba de la o zi la alta. Acest segment este mai greu de gestionat. Aşteptăm decizii clare din partea autorităţilor înainte de a relua activitatea. De multe ori, deciziile transmise prin mass media sunt interpretabile. Să apară în Monitorul Oficial, ne consultăm şi vom lua hotărârile cele mai bune, atât pentru club, dar mai ales pentru siguranţa copiilor.

În altă ordine de idei, sunt mulţumit de ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut, atât ca activitate, cât şi ca rezultate. Numărul jucătorilor legitimați a crescut, semn că brand-ul nostru oferă din ce în ce mai multă credibilitate. Eforturile noastre sunt concentrate atât pentru a atrage cât mai mulţi copii, cât şi pentru a face performanţă în acelaşi timp. Pentru noi a fost o mare realizare ca la nici trei ani de la înfiinţare, să participăm în Liga Elitelor, la categoriile U15, U17 și U19, acolo unde sunt prezente formaţii cu tradiție în fotbalul românesc juvenil. Am depus şi în acest an dosarul pentru licenţierea Academiei; sperăm că ne vom ridica la standardele impuse de federaţie și că vom obține punctajul necesar ce ne va asigura prezența pentru încă un sezon în Liga Elitelor.

Atletism

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Citește mai departe...
247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

247 de buzoieni au căutat ajutor la Consiliul Judeţean în prima jumătate a anului

Potrivit raportului semestrial al Consiliului Judeţean Buzău privind activitatea de soluţionare a petiţiilor în perioada ianuarie – iulie 2020, în perioada menţionată s-au înregistrat 64 de petiţii. Dintre acestea, 45 petiţii au fost de competenţa Consiliului Judeţean Buzău,

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Consiliul Judeţean a semnat autorizaţia de construire pentru ca magistrala de gaze să ajungă la Mărăcineni

Proiectul de dezvoltare ambiţios, privind extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale, cel mai complex pe care îl poate cunoaşte judeţul Buzău după 1990, a făcut, zilele trecute, noi paşi importanţi.

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Administrator public, o nouă funcţie în organigrama Consiliului judeţean Buzău

Viitorul Consiliu Judeţean va avea un administrator public după ce aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru înfiinţarea funcţiei respective. Acesta se va ocupa de relaţia cu instituţiile statului şi de alte sarcini care îi vor fi delegate direct de către viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Thumbnail Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie....
Thumbnail Împrumutat un sezon la CSM Focşani, Ciprian Petre revine la gruparea din Crâng, acesta urmând să se...
Thumbnail Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin...
Thumbnail Fotbalul se restartează la SCM Gloria Buzău. Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului...
Thumbnail După trei luni de „carantină”, fotbalul buzoian, prin echipa SCM Gloria Buzău, îşi reintră în...

Local Breaking News

Lucrările la drumul spre Bisoca se desfăşoară în ritm susţinut

Lucrările pe drumul care asigură accesul spre o zonă pitorească a judeţului Buzău se desfăşoară în ritm susţinut. Modernizarea drumului Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca continuă cu execuţia pilonilor pentru consolidarea terenului. Zona este una predispusă la alunecări de teren, astfel că astfel de lucrări sunt necesare pentru ca terasamentul să nu mai aibă de suferit ulterior.

Citește mai departe...

Geoparcul „ȚINUTUL BUZĂULUI”, încă un pas spre statutul de Geoparc UNESCO!

Județul Buzău este la un pas de a obține o recunoaștere extrem de importantă a frumuseților locului, o recunoaștere care ar putea aduce în ținuturile de poveste ale Buzăului un număr însemnat de turiști. După ani întregi de muncă, reprezentanții 

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 
IMAGE
Ilie Stan, antrenorul Gloriei Buzău: “Am avut oferte, dar nu am vrut să plec”
Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ilie Stan (52 de ani) a fost un antrenor curtat în ultimele luni. Principalul echipei SCM Gloria Buzău a avut oferte de la mai multe cluburi, din... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Gloria, stop joc în acest sezon
Joi, 14 Mai 2020
- Primele șase echipe din Liga 2 merg în play-off cu punctele obținute în 24 de etape înjumătățite; - Echipele de pe locurile 7-18, printre... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
FRF a decis anularea competițiilor de copii și juniori
Vineri, 01 Mai 2020
Până să ia o decizie în privința continuării sau nu a campionatelor Liga 1, 2 și 3, Federația Română de Fotbal a decis, miercuri, 29... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
,,Sunt pe viaţă fanul tău!”, imnul Gloriei Buzău (versuri)
Sâmbătă, 04 Mai 2019
Imnul SCM Gloria Buzău a fost lansat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul clubului din Crâng. Prezenţi au fost –... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luceafărul Buzău, la a treia promovare în Liga I la futsal!
Luni, 01 Iunie 2020
Futsalul a devenit foarte popular la Buzău în ultimii ani. Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” nu e doar fieful echipelor de hadbal de primă... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE