Stăruinţa Săgeata, campioană şi în 2018

S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul jucător al Gloriei Buzău – „Generalul” Claudiu Ionescu. Ca şi anul trecut, trofeul de campioană a ajuns la echipa din Săgeata, manageriată de Nicolae Crăciun.

Cu jucători mai experimentaţi, buni cunoscători de fotbal şi minifotbal, „bătrâneii” lui „Fleoştonică” au reuşit să se impună, chiar dacă în ultima partidă lucrurile au fost destul de incerte până la final.Şocul competiţiei se produsese cu o săptămână în urmă, atunci când Lions Buzău, echipa care condusese pe tot parcursul sezonului regulat şi o bună parte din play-off, fusese învinsă oarecum surprinzător de Vulturi, echipă la care a strălucit din nou Daniel Tofan. De altfel, fostul mijlocaş de la Rosetti, Luciu, Merei sau Locomotiva Buzău avea la finalul competiţiei să obţină şi o binemeritată distincţie, aceea de cel mai bun jucător al turneului play-off.

 Revenind la runda finală, trebuie spus că o victorie a echipei din Săgeata ar fi liniştit definitiv lucrurile în clasament. Probabil la acest lucru s-au gândit şi jucătorii echipei, care au abordat meciul cu multă determinare. Dar nu a fost deloc uşor, scorul strâns fiind mărturie în acest sens. Deşi Vasile Leu a deschis rapid scorul pentru Stăruinţa, adversarii nu s-au pierdut cu firea şi au egalat prin Ion Minea, după ceva mai mult de jumătate de oră de joc. O altă reuşită a lui Leu, plus o „dublă” realizată de Cezar Ionescu, păreau a fi desprins echipa Stăruinţa în câştigătoare, dar Ion Minea şi Adrian Minea au ţinut echipa în joc, cu  două execuţii spectaculoase. Providenţial din nou pentru echipa sa a fost Romeo Stan, al cărui şut a fost deviat şi  a intrat în plasă, aducând victoria şi trofeul echipei din Săgeata.  Şi astfel, Angelian Popescu, Dragoş Stanciu, Romeo Stan, Daniel Petre, Cezar Ionescu, Vasile Leu şi Ştefan Rafira păstrează titlul cucerit anul trecut, de asemenea la mare luptă cu Lions Buzău.

Celălalt meci care se anunţa interesant a semănat cu o coridă. După ce a condus în clasament tot sezonul regulat şi o bună parte din play-off, Lions Buzău a fost de nerecunoscut în duelul cu Aktiv, jucând practic rol de sparring-partener pentru aceştia. Încă afectaţi de eşecul cu Vulturii, care i-a costat titlul de campioană, George Sava, Valentin Șarpe, Răzvan Tănase, Gabriel Stănoiu, Alin Negoiţă, Gabriel Pană, Silviu Popescu, Ciprian Anton şi Robert Vasile au fost pur şi simplu de nerecunoscut în ultimul meci, pierdut la o diferenţă mare, care ne scuteşte de prea multe comentarii. Totodată, acest insucces a echivalat şi cu pierderea locului secund de către Lions, care au fost nevoiţi să se mulţumească cu cea de-a treia treaptă a podiumului. Vicecampioni au devenit tocmai învingătorii din acest joc, adică Adrian Matei, Adi Fătu, Cosmin Chiorcău, Victor Glogoviţeanu şi Valentin Roşu, componenţii echipei Aktiv Buzău.

În urma rezultatelor de vineri (Stăruinţa Săgeata – Stelică & Friends 6-5, Lions Buzău-Aktiv Buzău 0-5), clasamentul final a arătat în felul următor: 1.Stăruinţa Săgeata; 2.Aktiv Buzău; 3.Lions Buzău; 4.Vulturii Buzău; 5.Stelică & Friends; 6.Symball Buzău; 7.Speranţa Pogoanele; 8.ASA Buzău.

De menţionat că echipa de pe locul I a primit drept premiu un set complet de echipament LEGEA, celelalte ocupante ale podiumului câte o minge, iar restul competitoarelor un binemeritat bax de bere, care a fost cu siguranţă savurat de toţi componenţii loturilor.

S-au acordat şi distincţii individuale, după cum urmează: George Sava (Lions Buzău) – cel mai bun portar; Daniel Tofan (Vulturii Buzău)- cel mai bun jucător din play-off; Răzvan Tudose (Lions Buzău)- goalgetter al play-off-ului; Iulian Dăniţă (Aktiv Buzău)- premiul pentru jucător profesionist, recent retras din activitate; Stelică Buga (Stelică & Friends)-cel mai bun manager; Daniel Petre (Stăruinţa Săgeata)- cel mai frumos gol din play-off; Adrian Condruţă (Speranţa Pogoanele) –cel mai frumos gol din play-out; Constantin Gheorghe (Speranţa Pogoanele) – goalgetter al play-out-ului; Ioan Necula (Symball Buzău ) – cel mai bun jucător din play-out; Adrian Hangan (Reprezentat Autovalmi)- premiu de apreciere pentru sprijinul acordat la organizarea competiţiei; Sorin Petre (Reprezentant AJF Buzău) - premiu de apreciere pentru sprijinul acordat la organizarea competiţiei; Speranţa Pogoanele- premiul pentru echipa Fair-Play.

Nu au fost uitaţi nici arbitrii competiţiei, astfel că o plachetă şi o distincţie (medalie) a fost oferită lui Bogdan Savin, Ilie Petruş, Claudiu Petroiu, Adrian Pană şi Costin Beşleagă, oamenii care au împărţit dreptatea pe teren pe tot parcursul turneului.

„Le mulţumesc tuturor participanţilor la această competiţie. Meciurile au fost pline de fair-play, cu excepţia unor momente puţin mai tensionate, dar inerente în jocul de fotbal. M-am bucurat că au răspuns pozitiv la acest turneu multe echipe, competiţia fiind rezervată jucătorilor cu vârstă de peste 35 de ani. Apreciez şi mulţumesc AJF Buzău şi domnului Sorin Petre, pentru susţinere şi pentru desemnarea a cinci arbitri profesionişti la un turneu de fotbal amator, ceea ce nu este deloc puţin lucru. Mulţumesc de asemenea Autovalmi Buzău, domnului Adi Hangan, un iubitor al sportului şi împătimit al fotbalului, care mi-a fost alături şi de această dată. Sper să ne revedem sănătoşi mult timp în această formulă, mai ales că în două săptămâni va începe un nou turneu, este vorba despre „Cupa de Iarnă”. Până atunci, toate cele bune şi multe mulţumiri tuturor încă o dată”,a declarat pentru Arena Buzoiană, Claudiu Ionescu, organizatorul acestor competiţii.

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Youtube Live!

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE