COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Dacă cu echipa din Podgoria a terminat pe ultimul loc în grupa E, de această dată Claudiu Ionescu s-a revanşat cu vârf şi îndesat. Pe o vreme friguroasă, cu ploaie şi vânt rece, elevii de la Școala Cîndeşti s-au duelat în grupa C cu echipele din Breaza, Verneşti şi Merei. Echipele din Stâlpu şi Săhăteni au decis în ultima clipă să nu se prezinte la acest turneu, astfel că lupta s-a dat în patru şi a fost una foarte strânsă, adjudecată pe final de cândeşteni.

Elevii pregătiţi de profesorul Ionescu au debutat cu un succes în faţa mereiului, scor 3-1, după un meci în care au ratat şi o lovitură de penalitate. De altfel, aceştia au ratat lovituri de pedeapsă în fiecare meci, şi cu toate acestea au reuşit să triumfe la final.

Al doilea meci a fost poate momentul-cheie al turneului. Într-un veritabil derby local, cândeştenii şi verneştenii s-au angajat într-un meci foarte disputat şi spectaculos, cu multe goluri şi faze de fotbal veritabil. Finalul a fost unul pe măsură, cu echipa din Cândeşti smulgând in extremis o remiză care s-a dovedit a fi decisivă.

Ultima partidă a turneului a adus faţă în faţă echipele din Cîndeşti şi Breaza, neînvinse după primele două jocuri. După un nou joc spectaculos şi foarte disputat, elevii de la Școala Gimnazială sat Cîndeşti s-au impus la limita (1-0) şi au obţinut astfel biletele pentru faza următoare a competiţiei, aceea pe judeţ.

Performanţă frumosă pentru tinerii Emanuel Barbu, Claudiu Alexandru, Alin Vasile Marin, Cristi Toma, Ionuţ-Marian Micu, Ovidiu Ghiveci, Raul Manolache, Andrei Manolache, Darius Dobrică, Marius Gheorghe Gavriliu şi Leonard Androne. Dacă primii trei menţionaţi s-au ocupat cu succes de partea ofensivă şi au semnat reuşitele care au adus succesele, ultimul amintit a fost îngerul păzitor al porţii, paradele sale înclinând de asemenea decisiv balanţa victoriei în favoarea cândeştenilor. Impresionant şi aportul tânărului Ovidiu Ghiveci, revelaţia competiţiei, dat fiind că este cu doi ani mai mic decât vârsta oficială a competiţiei (născut în 2008).

Plăcut impresionat de atitudinea şi performanţa elevilor săi, Claudiu Ionescu a declarat: “ Am asistat cu toţii la o competiţie reuşită, frumoasă, care dă posibilitatea copiilor de la sat să se afirme şi să joace fotbal într-un cadru organizat. Sunt extrem de mulţumit de toţi elevii mei, de toţi copiii care au demonstrat organizare tactică, inteligenţă şi o atitudine potrivită, atuurile noastre în această fază a competiţiei. Un real câştig pentru noi şi o frumoasă surpriză pentru mine a fost Ovidiu Ghiveci, un puşti ambiţos, născut în 2008, care realmente a impresionat pe toţi cei prezenţi. Un alt lucru inedit şi profesionist a fost arbitrajul – daca la competiţii şcolare arbitrează profesorii de educaţie fizică şi sport, aici am avut parte de arbitrii în adevăratul sens al cuvântului, trimişi de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, prilej cu care le mulţumim încă o dată. Pentru faza următoare am în vedere şi o colaborare cu şcolile din comună, unde am văzut că evoluează câţiva tineri care de asem,enea par a avea ceva potenţial.”

Alături de echipele din Valea Râmnicului şi Cîndeşti, la faza judeţeană ce se va desfăşura cel mai probabil în primăvară se mai califică învingătoarele din grupa A (Pătârlagele, Siriu, Cislău, Berca), din grupa B ( Ruşeţu, Luciu, Gălbinaşi, Smeeni, Ținteşti, Movila Banului), şi din grupa d ( Beceni, Cernăteşti,Vadu Paşii, Mărăcineni, Săpoca). Campioana judeţeană va participa apoi la etapa pe zonă, alături de campioanele din Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi. 

Handbal Competitii

După un duş rece în primul joc, chiar pe teren propriu, în faşa principalei candidate la promovare, şi un success la Voluntari, care a mai reparat moralul, fetele de la volei au revenit în sala Colegiului Haşdeu pentru un nou duel, 

Citește mai departe...

Atletism

Elita atletismului balcanic şi-a dat întâlnire la Stara Zagora, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care a reunit la start sportivi din 19 ţări! 

Citește mai departe...
„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

„CUPA SATELOR” a demarat şi la Buzău

Dedicată copiilor U13 din satele şi comunele României, competiţia care a debutat pe 1 octombrie este organizată de Federaţia Română de Fotbal prin Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

COPIII “GENERALULUI”, ÎN FAZA PE JUDEŢ

O nouă etapă din competiţia “Cupa Satelor“ s-a desfăşurat vineri, pe terenul de la Merei. Dacă în prima grupă echipa din Valea Râmnicului câştigase grupa E şi implicit calificarea la faza judeţeană, de acesată dată elevii profesorului Claudiu Ionescu au fost cei care au triumfat.

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Mai aveţi timp să vă înscrieţi în Campionatul Judeţean de futsal

Asociaţia judeţeană de Fotbal Buzău va organiza în perioada 15 decembrie 2018 - 28 februarie 2019 cea de a doua ediţie a Campionatului Judeţean de Futsal, competiţie la care pot participa cluburile afiliate. Înscrierile  se pot face până la luni, 10 decembrie 2018 la secretariatul AJF.

 

Youtube Live!

Thumbnail Competiţia se adresează echipelor de minihandbal (copii născuţi în 2008-2009), fete şi băieţi şi este...
Thumbnail Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a aprobat în ultima şedinţă o serie de...
Thumbnail Pentru al doilea an consecutiv munca depusă de antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Râmnicu...
Thumbnail S-a tras cortina peste cea de-a doua ediţie a campionatului de old-boys, competiţie organizată de fostul...
Thumbnail Lucrările la viitoarea bază sportivă LPS (Concas) avansează într-un ritm spectaculos. La nici două luni...

Local Breaking News

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA INSTALAŢIILOR INTERIOARE DE ALIMENTARE CU APĂ

Compania de Apă S.A. Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de ingheţ al instalaţiilor interioare aferente alimentării cu apă:

Citește mai departe...

Publicitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAGE
LUCEAFĂRUL BUCUREŞTI, „noua generaţie” A TROFEULUI ARENA BUZOIANĂ
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
A treia ediţie a „Trofeului Arena Buzoiană” a fost câştigată tot de o echipă bucureşteană, este vorba despre Luceafărul Noua Generaţie,... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
„Cocalar de Buzău”, o marcă a fotbalului buzoian recunoscută de TAS
Joi, 12 Octombrie 2017
Buzăul s-a instalat definitiv pe lista ruşinii, după ce de curând Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în Elveţia, a dat un... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, cel mai tânăr locotenent de Miliţie
Vineri, 08 Septembrie 2017
Probabil puţini cunosc faptul că la vârsta de 19 ani fostul jucător al Gloriei Buzău, George Timiş, devenea cel mai tânăr locotenent de... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
PAUL MIHALACHE, UN BUZOIAN, LA CURTEA REGELUI FOTBAL
Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
Cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului autohton au observat ”dispariţia”  lui Paul Mihalache, un arbitru promiţător, cu multe... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE
Luca Năstase, micul talent din Smeeni care i-a uimit pe englezi
Vineri, 29 Septembrie 2017
Marţi, 26 septembrie, a împlinit opt ani, şi este nepotul fostului primar din Smeeni, devenit celebru datorită pălăriei sale şi a stilului... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE